Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zinos, mladý majiteľ reštaurácie, nemá práve veľa šťastia. Jeho priateľka Nadine sa odsťahovala do Šanghaja, zákazníci jeho reštaurácie Soul Kitchen začali bojkotovať nového šéfkuchára, a Zinos má ešte k tomu problémy s chrbticou! Veci sa začnú obracať k lepšiemu, keď ľudia prichádzajú na chuť jeho novej kulinárskej koncepcii. To však nestačí na to, aby Zinos našiel pokoj v duši. Rozhodne sa preto odletieť za Nadine do Číny a dať všetko do poriadku. Reštauráciu nechá na starosti svojmu nespoľahlivému bratovi Illiasovi. Oba kroky sa ukážu ako katastrofické: Illias vďaka pochybnému realitnému agentovi príde o reštauráciu a Nadine už má nového milenca! Zostáva mu ešte posledná šanca, aby spolu s bratom Illiasom získali späť Soul Kitchen. Na to by však museli prestať s hádkami a začať pracovať ako tím. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

verbal 

všechny recenze uživatele

Chytrá Horákyně by zaplesala! Mít za úkol natočit komedii - nekomedii, drama - nedrama s přistěhovalci - nepřistěhovalci, vyplodila by zajisté něco takového a zcela určitě by srdce krále získala. Akorát by byl král proplešlý, stopadesátikilový, zpocený Turek bez základních hygienických návyků, s chlupy v uších, kterému by navíc smrdělo z huby a milá Horákyně by skončila na dně harémové hierarchie agresivních matron jako zpestření pro anální středy. Přesně takhle by dopadla epizoda Kobry 11, kdyby Zimír přestal rozjebávat bavoráky a otevřel si u dálnice putyku. Divím se, že když turecký režisér natočil unylou taškařici o Řecích, ze kterých v podstatě udělal asociální dementy a mukly, neměl druhý den v posteli ovčí hlavu. ()

casioa.... 

všechny recenze uživatele

Videné na Papučovej noci v kine, Aupark BA, v noci zo 4. na 5.decembra 2009. Najlepší z troch filmov vtedy premietaných...v sále č.3. Výborná komédia o majiteľovi reštaurácie, a kope bizardných postavičiek, ktoré žiju v jeho okolí.Po Waiting... (2005) najlepší film z prostredia reštaurácie, aký som videl. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Po dvou bezvadných filmech Akina jsem se moc těšila na Soul Kitchen, ale nějak se u mě žádná euforie nedostavila. Nejen, že těch komediálních prvků jsem moc nezaregistrovala, ale chvílemi jsem měla pocit, jako kdybych přepínala moc rychle kanály u telky. K hereckým výkonům určitě žádné výhrady nemám. protože výborného Moritze už znám i z jiných filmů a Adam Bousdoukos v rol Zinose byl opravdu moc sympatickej. Jsem ale přesvědčená, že můj dojem z celého filmu ovlivnil i fakt, že jsem ho viděla dabovaný, takže příště ani náhodou. ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Milý filmík se sympatickými postavami, dostatečně cool lookem a zajímavými scénami. Bohužel scénář je hodně nekonzistentní a film nedrží moc u sebe. Jakoby jde o sled různých situací a dějů a jejich pospojování není úplně hladké. Také mi přišlo zajímavé, že většina herců představovala cizince a když už tam byl nějaký Němec, tak to byl až na výjimku padouch. Co proti nám ten Turek má...? ()

pm 

všechny recenze uživatele

Fatih Akin silně zvolňuje a míří někam k jednodušší oddechové zábavě. Zklamání to rozhodně není, jen je škoda, že Soulová kuchyně víc připomíná pět let starou komedii "Kebab Connection", kterou napsal pro Anna Saula a produkčně zaštítil, než jeho ranou tvorbu, kterou mne kdysi okouzlil. Film disponuje pro Akina typickou směsicí zábavy, moralit a životního moudra, postavy jsou jasně ukotvené ve svém sociálním prostředí, nechybí aní reflexe východních kořenů a kulturních tradic: tentokrát důležité téma evropských migrantů reprezentují Řeci. Ale nějak mi to nestačí. Film se naštěstí nápaditě dotýká žánrových konvencí klasického filmu, což chápu jako jeho veliké plus. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Film je založený na príbehu hlavného hrdinu Adama Bousdoukosa na základe jeho vlastných skúseností majiteľa gréckej reštaurácie s názvom Taverna Sotiris, kde bol režisér filmu Fatih Akin pravidelným zákazníkom. (temporalnaut)

Reklama

Reklama