Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zinos, mladý majiteľ reštaurácie, nemá práve veľa šťastia. Jeho priateľka Nadine sa odsťahovala do Šanghaja, zákazníci jeho reštaurácie Soul Kitchen začali bojkotovať nového šéfkuchára, a Zinos má ešte k tomu problémy s chrbticou! Veci sa začnú obracať k lepšiemu, keď ľudia prichádzajú na chuť jeho novej kulinárskej koncepcii. To však nestačí na to, aby Zinos našiel pokoj v duši. Rozhodne sa preto odletieť za Nadine do Číny a dať všetko do poriadku. Reštauráciu nechá na starosti svojmu nespoľahlivému bratovi Illiasovi. Oba kroky sa ukážu ako katastrofické: Illias vďaka pochybnému realitnému agentovi príde o reštauráciu a Nadine už má nového milenca! Zostáva mu ešte posledná šanca, aby spolu s bratom Illiasom získali späť Soul Kitchen. Na to by však museli prestať s hádkami a začať pracovať ako tím. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Fatih Akin chcel po čase natočiť niečo ľahšie a rozhodol sa pre niečo ako komédiu. Dopadlo to tak, ako by asi dopadol nemecký televízny film z produkcie RTL, pokiaľ by sa rozhodli natočiť nejakú komédiu z kulinárskeho prostredia na stredajší večer. Je to trochu nadnesené, ale v Soul Kitchen som nezaznamenal žiadne náznaky umenia a s humorom je to bohužiaľ podobne. Scenár je značne chaotický, veci sa riešia divným spôsobom, pretože sa postavy nechovajú dvakrát logicky. Keďže sme v súčasnom nemeckom filme, tak nesmie chýbať Moritz Bleibtreu, ktorého postava pôsobí ako stereotypná figúrka a podľa vzoru malých amerických nezávislých filmov je tu aj hviezdne cameo, tentokrát v podaní Udo Kriera. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Taková - no německá komedie, byly tam opravdu vtipné momenty, ale trochu se mi ztrácely v tom prostředí pijatik, karet i kuchyně, partou zlodějíčků v čele s bratrem našeho hrdiny... Ale zas to bylo takové optimistické, o tom, že se člověk nemá vzdávat, i když se mu všechno rozpadá pod rukama, jen ten vánoční konec by se hodil spíše k Rosamunde Pilcher. Jako zastánce tradiční kuchyně mě dost naštval ten nový kuchař, od kterého bych si nevzal snad nic, ostatně na těch talířích taky nic nebylo... Jsem řízkovej a rozhodně bych nepřišel na chuť žádné nové kulinářské koncepci, proto ostatně nerad chodím do dnešních restaurací. Ještě že umřela babička a bylo na zaplacení dražby - nevím, jestli v Německu probíhá dědické řízení tak rychle. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Chytrá Horákyně by zaplesala! Mít za úkol natočit komedii - nekomedii, drama - nedrama s přistěhovalci - nepřistěhovalci, vyplodila by zajisté něco takového a zcela určitě by srdce krále získala. Akorát by byl král proplešlý, stopadesátikilový, zpocený Turek bez základních hygienických návyků, s chlupy v uších, kterému by navíc smrdělo z huby a milá Horákyně by skončila na dně harémové hierarchie agresivních matron jako zpestření pro anální středy. Přesně takhle by dopadla epizoda Kobry 11, kdyby Zimír přestal rozjebávat bavoráky a otevřel si u dálnice putyku. Divím se, že když turecký režisér natočil unylou taškařici o Řecích, ze kterých v podstatě udělal asociální dementy a mukly, neměl druhý den v posteli ovčí hlavu. ()

GrooveJump 

všechny recenze uživatele

Vkusně zvládnutý přechod od surovějších a inteligentních sociálně věrohodných dramat (Gegen die Wand, Auf anderen Seite) do naprosto odlišného filmového žánru: Komedie. Akin nám roste do všestraného "nenápadného" režisérského antixenofobního všeuměla, jehož filmy si naprosto na nic nehrají, což je právě (především v případě Soul Kitchen) jejich největší výhoda... Celkově vzato je Soul Kitchen vyspělejší http://www.csfd.cz/film/171550-kebab-connection/. Diese Torte fur Sonntag schmeckt gut, liebe Freunde... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nemecka kinematografia sa teda zase ukazala! A to v tom zmysle, ze dokaze vyplodit bud nejaku hrozu a la Uwe Boll, alebo len priemerny film. Ako je tento Soul Kitchen. Namet o majitelovi restauracie, ktory ma problemy /s chrbticou, zakaznicky bojkot, odisla frajerka ....../ fajn, ale herecke vykony boli len mdle a nevyrazne. Chybala aj vyraznejsia dejova linia. 51 % ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Film je založený na príbehu hlavného hrdinu Adama Bousdoukosa na základe jeho vlastných skúseností majiteľa gréckej reštaurácie s názvom Taverna Sotiris, kde bol režisér filmu Fatih Akin pravidelným zákazníkom. (temporalnaut)

Reklama

Reklama