Reklama

Reklama

Templář

  • Česko Ironclad (více)
Trailer

V Anglii 13. století bojuje skupinka templářských rytířů při ochraně hradu Rochester proti tyranskému králi Janovi. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (549)

tahit 

všechny recenze uživatele

Krvavé střetnutí, v němž pár desítek statečných brání hrad i svá práva proti svévoli krále Jana mi přišla jen jako pouhá záminka k velké exhibici bojových scén, kdy vzduchem sviští šípy a lidé se válejí v krvi, žel v nelítostné seči válečné vřavy jsou kaskadérské boje poněkud zmatené. Historizující naivní pohádka sice nenudí, ale dlužno dodat, že taky nenadchne. Nicméně brilantní kulise středověkého hradu nelze nic vytknout. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Celé se to točí o dobývání rochesterského hradu králem Janem Bezzemkem. Hrad obsadili povstalci, aby král nemohl jednat v rozporu s Velkou listinou svobod a potrestat ty, kteří ho přiměli, aby ji podepsal. Obdivoval jsem katapulty a vše co se týkalo techniky samotného dobývání a trochu i naturalistické ztvárnění; i když v bitvách jsem často viděl jen záda a přemýšlel jsem, čeho tím chtěl kamaraman docílit. Poněkud mě pak vytáčel uřvanej král. Bohužel nevím, z jaké části se zakládá příběh na pravdě, budu si to muset časem nastudovat. Romantická zápletka s Kate Mara je trochu na pozadí děje a mám pocit že jen proto, aby se měl divák na co dívat (i když není na co) před natahovaným koncem. Po hodině jsem si říkal, co přijde dál a klidně to mohlo být o půl hodiny kratší. 70% ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Docela poctivá středověká řežba. James Purefoy pravděpodobně našel svou hereckou škatulku a myslím že podobných filmů se hodí. Mě se líbil slizácký Paul Giamatti, který herecky samozřejmě přečuhoval. V jeho podání byl anglický král vskutku reprezentativní. Kate Mara je luxusní kočka. Na filmu je místy vidět jistě našponovaný nepříliš vysoký rozpočet. 55% ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Překvapivě špatný film, který se prvních dvacet minut jeví jako nadějná nízkorozpočtová záležitost, ale postupem času jde logika, scénář i výkony herců rapidně dolů. Dvouhodinová stopáž je prostě moc, když se 90% děje plácá za hradbami jednoho hradu, kde dojde na tři nelogické "bitvy" a jedno milostné drama z červené knihovny. I s počty si tvůrci nedělali starosti, neboť z tisíců žoldáků se během vteřiny stanou osamělí bojovníci, kteří si to rozdávají muž proti muži se 13 oponenty a když už mají téměř vyhráno, raději se stáhnou, asi aby mohli pokračovat druhý den. Když už dochází kladné postavy, meč tasí i hradní dáma a přesně v této chvíli jsem začal usínat. Pamatuji si jen myšlenku, že někdo chtěl pomocí prasat podpálit základy hradu a když už i ty prasata byla dovezena, usnul jsem. Ani z těch šermovaček nic neuvidíte, když jedno napřažení meče vydá na tři střihy. Nezkušená režie, dějová prázdnota, zatraceně dlouhá stopáž, póza áčkového historického blockbusteru s dvaceti komparzisty. 40% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Anglie 13. století, templář Purefoy vs. král Giamatti (oba dobří), dobývání hradu při jednom podlém tažení. OK. Ale co ne-e, tak to sice, že je děj takový příliš stojatý a na jedno brdo - po táhlém úvodu přijde obléhání, které je místy krvavé (snad nepamatuju hezčí středověké akční masakry, kde zamrzí snad jen ta zbytečně zmatečná kamera), ale jako výhradní náplň filmu ne zcela naplňující. Dvě hodiny příliš, ale budiž, proč na to nepodívat... "Only the weak believe that what they do in battle is who they are as men." ()

Galerie (27)

Zajímavosti (18)

  • Natáčení probíhalo ve Walesu. (Yardak)
  • Ján Bezzemok (1166 – † 1216) bol bratom Richarda I. (Levie srdce) a zároveň najmladším synom Henricha II. z dynastie Plantagenetovcov. (MikaelSVK)
  • Posádce hradu Rochester při obléhání v roce 1216 skutečně velel baron William d'Aubigny (Brian Cox), jeden z pětadvaceti garantů Magny Charty. Po pádu do Janova zajetí po prolomení hradní obrany ale nebyl ani mučen, ani zmrzačen, ani popraven - zemřel až v roce 1236. Stejně tak se rozhodně nejednalo o pouhého obchodníka s vlnou. (IlMagnifico)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno