Reklama

Reklama

Ailiseu

(seriál)
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(40)

Dvěma přátelům se navždy změní život, když jsou najati přísně tajnou organizací, která má za úkol chránit zemi před cizími hrozbami. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Nevím, co napsat, prostě paráda. Hlavní postavy jsou jedním slovem "dojemné", a jejich vztahy "tak uvěřitelné". Asiati mají všeobecně zvláštní metody, jak zobrazovat "lásku" nebo "přátelství" – někdy to moc nevyjde a toho patosu je tam příliš. Ale tohle vůbec nebyl ten případ. Bude mi smutno. P.S. Ještě musím napsat, abych na to nezapomněla, že mi byla moc sympatická ta Severokorejská agentka, fakt frajerka, pro mě sympatičtější než hlavní ženská postava. O trochu :-) ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

V prvé řadě (a v prvních epizodách) mi velmi vadila ta žánrová nevyrovnanost (podle Adriana jistě i částečně úmyslná), která nabízí v akčním seriálu příliš prostoru melancholickým pasážím (tokání v Japonsku bylo nesnesitelné). S přibívajícími díly ale napětí stoupalo seriál se blížil více mému vkusu a působil i méně epizodičněji než roztahaný děj posledních řad 24 (a to Byeong-heon Lee musí paradoxně na skutečnou 20 hodinovou šichtu oproti kratší šestnáctce Jacka Bauera způsobené reklamami). Technicky je seriál na vysoké úrovni a údajné vysoké náklady na tvorbu jsou vidět - v posledních 5 částech si užijeme i opravdu velkolepé přestřelky. Přesto vidím spoustu vaty co mě nebavila... filmová verze má tedy potenciálně velkou výhodu do začátku. Celý seriál 65 % ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle seriál nabízí nespočet situací, při kterých se mi tajil dech a při kterých se mi z očí draly slzy. Jsem moc spokojená s celkovým hereckým obsazením. Myslím, že neskutečného talentu Lee Byung Huna si člověk nikde neužije tak, jako tady. Milostná i přátelská linie má díky prvním dílům neskutečnou sílu. Nenacházím tu žádná negativa a chválit bych mohla celé hodiny. Stejně bych ale slovy nepopsala tu krásu. Nádherná hudba. 5* ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý akčný kórejský seriál o príslušníkoch NSS, ktorý, pokiaľ od neho neočakávate prepracovanú schému fungovania zahraničných tajných služieb a nevadí vám ľahká romantika, prepletená sieťou konšpirácií čo honbou za teroristami, pobaví a udrží. Výhodou je, že taký Byeong-heon Lee je vďaka sérii G.I.Joe či westernu Dobrý, zlý a čudný známy aj u nás (teda aspoň z videnia), a preto treba oceniť zaujímavý casting rovnako ako výbornú hudbu.. Pri IRIS sa človek zabaví, ale k inteligentnému thrilleru to má ešte ďaleko. Zato mu nechýba mladícka húževnatosť a energia, ktorá z neho priam vyžaruje. Zatiaľ lepšie 4*. UPDATE: Po 5. diely naberá dej riadny spád a seriál sa zlepší po každej stránke - viac akcie, zaujímavejšie zápletky a zvraty, a hlavne sa divák začína dostávať k príbehovému jadru celej série - teda politické hrátky s jaderným výskumom a vzťahom medzi oboma Kóreami, ako aj, čo je to IRIS... Seriál ma jednoducho až do konca neuveriteľne bavil aj napriek jednoduchosti a priamočiarosti, s akou je scenár vystavaný. Akurát ten patológ a Mi Yeong boli občas uletení až príliš aj na mňa. ()

kikuka

všechny recenze uživatele

Seriál, ktorý si dáma nemôže nechať ujsť!! Fascinujúca je najmä kombinácia typov postáv a vizuálnych postupov, ktoré obe kombinujú "to najlepšie" z hitových US seriálov (24-okej, tú som nesledovala,ale dostala som tip, NCIS, CSI), niečo z japonskej (TV) produkcie a do toho úžasná soapka. Miestami úžasne gay. Mno, ale I Byeong-heon :P (I like..I touched..) PS: jopík, téma Sever-Juh je jedna z výrazne obľúbených v rámci kórejskej kinematografie, stačí pozrieť dva z prvších blokbastrov - JSA a Swiri a to nehovorím už priamo o vojnových Taegug-gi.. či Silmido.. Mno, som zvedavá na film.. :°) ()

Galerie (36)

Zajímavosti (8)

  • Celý seriálový koncept vychází z jihokorejského akčně-romantického filmového snímku z roku 1999, Shiri. A na pozadí celé výroby se podílel dokonce i jeho samotný režisér, jihokorejské filmový tvůrce Je-gyu Kang. Na samotném natáčení se však dále již podílet nechtěl; to, dle svých slov, milerád přenechal dvojici režisérů Yoon-ho Yang a Kyoo-tae Kim. Možná si jen nebyl jistý výsledkem, dost možná si byl ale vědom potenciálních problémů s autorskými právy, které by produkční společnost Taewon Entertainment mohly stát další statisíce. Kolem celé výroby se v nezvykle hojném množství začala jihokorejská média motat až v okamžiku, kdy byl oficiálně potvrzen hlavní představitel, jihokorejský herec Byeong-heon Lee. Ten se tak na televizních obrazovkách objevuje po pětileté přestávce, v níž se věnoval primárně celovečerním snímkům; jihokorejským, ale i těm americkým. Jeho honorář byl do této doby vůbec třetím nejvyšším, o nějž si herec za účinkování v televizním dramatu řekl. Za každou seriálovou epizodu obdržel herec 100mil. korejských wonů, tzn. 90tis. amerických dolarů. Když byl do výrobního týmu později přibrán i člen populární chlapecké kapely Big Bang, Seung-hyeon Choi, vystupující pod uměleckým jménem T.O.P, a o něco později také půvabná jihokorejská herečka Tae-hee Kim, bylo o pořádnou senzaci postaráno. I díky akvizici zmíněných hereckých jmen se již v době předprodukce seriálu věnovala obrovská mediální pozornost nejenom z rodné země, ale také z Japonska, kde má například Byeong-heon Lee pomalu větší fanouškovskou základnu, než je tomu v rodné zemi. (Conspi)
  • O tom, že se herci nenechali zastupovat přidělenými hereckými dubléry, o tom si divák mohl přečíst již v první sérii. Herci si tak na vlastní kůži vyzkoušeli nejenom krkolomné pády, akční automobilové honičky, přestřelky nebo pěstní souboje, ale také následná zranění, která se mnohdy podepsala na jejich kondici. Jihokorejská herečka Soo-hyang Lim, představitelka seriálové Yun-hwa Kim, si dokonce během natáčení specifických bojových scén jedenácté epizody poranila obličej pod levým okem. A obdobně skončila i její pravá noha, která ji během nešťastného pádu otekla od kolene nahoru. Jak ale herečka sama řekla, nebylo to nic, co by ji zabránilo v dalším natáčení, a tak se díky její houževnatosti s natáčením pokračovalo. (Conspi)
  • Úvodní klapka padla 10. 3. 2009 v japonské prefektuře Akita (秋田県). Ta se nachází na největším a zároveň i nejlidnatějším japonském ostrově Honšú (本州). To vše za doprovodu obrovského množství japonských fanoušků jihokorejského herce Byeong-heon Lee. Ten byl bouřlivými ovacemi přivítán dokonce už na samotném letišti krátce po svém příletu. Prefektura se jen krátce na to stala velmi oblíbenou turistickou lokací jihokorejských návštěvníků, kteří se chtěli projít po filmových lokacích svých hereckých miláčků, kteří zde po dobu tří týdnů v proměnlivých přírodních podmínkách natáčeli. I přes závratně vysoký rozpočet a obrovského množství akčních scén, byli herci ochotni většinu kaskadérských kousků odvádět sami bez zapojení hereckých dublérů. Herec Byeong-heon Lee si dokonce na vlastní kůži vyzkoušel, jaké to je, skočit si ze sto třiceti metrové přehrady Tamagawa Dam, spadající pod správu třiceti tisícového japonského města Semboku (仙北市). Většina hlavních hereckých postav byla v době předprodukce podrobena specifickému psychologickému výcviku, v němž prošla komplexní průpravou akčních a bojových scén. Seriálový štáb se později, přesněji tedy 9. 6. 2009, přesunul z Jižní Koreje do Maďarska, do tamější hlavní metropole, kde po dobu jednoho měsíce natáčel všechny potřebné scény. Ostře sledované natáčení pokračovalo i po odvysílání úvodní epizody. A natáčelo se dokonce i v hlavní jihokorejské metropoli, na jednom z nejrušnějších míst, tedy na náměstí Gwanghwamun Plaza, napojující se na ulici Sejongno (세종로), které bylo 29. 11. 2009 po dobu dvanácti hodin zcela uzavřeno výhradně pro potřeby filmařů; vše s posvěcením jinak velmi striktního městského zastupitelstva, které nejenom, že vůbec poprvé v celé historii povolilo kompletní uzavření celého frekventovaného prostranství, ale také toho posléze marketingově využilo pro přilákání o poznání většího množství turistů. (Conspi)

Reklama

Reklama