Reklama

Reklama

Zvláštní jednotka

(seriál)
všechny plakáty
TV spot
Francie, (2009–2016), 27 h 44 min (Minutáž: 52 min)

Tvůrci:

Olivier Marchal

Hrají:

Jean-Hugues Anglade, Nicolas Duvauchelle, Karole Rocher, Joseph Malerba, Isabelle Renauld, Geoffroy Thiébaut, Alain Figlarz, Joël Lefrançois (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(32)

Obsahy(1)

SDPJ 92 Haute-de-Seine je jedna ze tří zvláštních jednotek, které mají pomoci kriminální policii v pařížské oblasti. Jsou dobře vycvičeni a jejich úkolem je boj proti organizované a specializované kriminalitě a zločinnosti. Pracují s nejlepšími technickými a vědeckými prostředky a informatikou. Hrdiny seriálu Oliviera Marchala, který napsal scénáře a první čtyři epizody režíroval, jsou čtyři policisté: Caplan, Morlighem, Vachewski a Roxane, kteří mají na starosti okrsek des Hauts-de-Seine mezi Neuilly a Nanterre. Jsou to čtvrti, kde jsou luxusní domy a zároveň místa, kde zákon neplatí. Jejich život profesionální a často i osobní se pohybuje na hranici zákona. Bojují se zločinci a v patách mají lidi z "vnitřního", které chtějí jejich kůži. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (18)

smith22 

všechny recenze uživatele

Jak už tu psal PAGE a musím sním souhlasit, že jen opravdový jeliman tomuto serálu může dát jen jednu hvězdičku.Takto kvalitní krimi umí točit jen a jen Francouzi.Kam se na to hrabou ty komerční srajdy typu Kriminálka Miami, Las Vegas apod.?Škoda jen, že spousta lidí je zblblá tou USA masírkou a nepozná a hlahně nepodpoří hodnocením na první pohled zřejmou KVALITU.Já 5 hvězd často nedávám ale tady vůbec nemám proč váhat. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Perfektni temna az noirova kriminalka, jaky se v americke proste netocej. Ten nejlepsi odkaz na francouzskou drsnou skolu. Spinavy poldove se snazi vybabrat ze sracek, do kterej se nechtene navezli a z kazdym dalsim cinem jsou v tom jeste hloub.. Oliver marchal patri k tomu nejlepsimu, co muze francouzska porevolucni tvorba na poli TV/filmu nabidnout. ()

Reklama

Mamlas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podrobnější komentář jsem nechal u jednotlivých sérií, které jsou docela vyrovnané - za mě 15%, 14%, 11%, 20%. Celkový dojem je takový, že sledujeme příběh o skupině křivých věčně nasupených poldů, kteří si svým přístupem vytváří neustálé řetězící se problémy. Negativem je nepřehledný děj a přehršel postav a jmen. Taky jsou všichni šmejdi a není komu fandit. Pozitivem je, že to aspoň místy zaujme. ↘️ 15% ()

PAGE 

všechny recenze uživatele

Opravdu nechápu co za troubu dokáže dát tomuhle seriálu jednu hvězdičku. Perfektní francouzský seriál za, který české televizi moc děkuji. Na imdb má 8,2 z deseti což hovoří za vše a hlavně o vkusu díváků z celého světa. Nechápu co by chtěli sledovat tito čeští zaprděnci v televizi, zřejmě Honzu Zemana a jeho bolševické parťáky. Dávám maximum, za realitu, skvělé herce, skvělou kameru a J.H. Angladeho. ()

gonga 

všechny recenze uživatele

Přehlídka unavenych, cynickych ksichtu bez charismatu, které si ve vztahu policajt a zločinec poněkud popletly role a výsledkem je seriál s postavami, kterým může fandit jen stejný cynik jako jsou ony samy. A to pomijim celkové malou uvěří telnost jejich konání u policie a hlavně to, že by jim vše mohlo tak procházet. Myslím, že Francouzi se ještě musí od americké špičky (wire, shield) hodně učit. ()

Galerie (92)

Reklama

Reklama