Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (94)

plakát

Snadný prachy 3: Život deluxe (2013) 

Třetí díl a dost možná asi poslední.Nepamatuji si jak mě bavil první díl ale oproti druhému mě tento třetí díl bavil o dost více.Chvilku sice trvá než se film rozhoupe a vtáhne diváka do děje ale i přes občas krkolomné rozplétačky příběhu mi tento třetí díl sedl – dobré akce, postavy, dobrá hudba – zkrátka docela slušné ukončení trilogie.

plakát

300: Vzestup říše (2014) 

Tak tohle se mi opravdu ale opravdu nelíbilo.Viděl jsem tak třičtvrtě filmu a musel jsem to vypnout.Tísíce zpomalených záběrů soubojů a dalšího byly po chvíli spíše otravné než záživné – nic se nemá přehánět.To stejné souboje plné brutality a krve – né, že by mi tyto dvě věci nějak vadily ale jak jsem psal – čeho je moc… chvílemi mi připadalo, že už nevědí co by dotyčnému ještě usekli aby to bylo zajímavé.Bytky na moři byly nezáživné až hrůza.Tvůrci se všechno snažili udělat mega ultra monstrózní až to bylo vše přehnaně vyumělkováné a mě jako diváka to vůbec nebavilo.Eva Green? No dobře, neříkám, že zahrála špatně ale pokud ve filmu zmiňují neskonalou krásu oné vládkyně tak bych si na tom místě dokázal představit mnohem krásnější ženskou a né Evu Green.Eva Green není vůbec krásná.Bez líčení je totálně tuctová a obyčejná – tím neříkám, že škaredá.A ta jejich scéná v podpalubí kde vystřídali během 2 minut všechny možné polohy jako v nějakém P?To bylo jako co?To jsem nějak nepobral.Asi taky pokus o pozornost diváka v jinak nezáživném filmu.

plakát

Rivalové (2013) 

No, stále nevím.Asi jsem se nechal moc unést, nabudit okolím od kterého kudy chodím stále slyším jak je to výborný, hodně dobrý, naprostá bomba a já nevím co ještě.V tomto obrovském očekávání jsem do toho včera šel.Podmínky pro sledování jsem měl více než dobré.Ale v tom obrovském očekávání se ta obrovská paráda nedostavila.Bylo to dobrý, libílo se mi to, film odsýpal a nenudil jsem se ale nebylo to VYNIKAJÍCÍ jak všude slyším a 92% jak uvádí CSFD je taky dle mého názoru výsledek oné eufórie, která kolem tohoto snímku panovala. V mých očích to vídím na pěkných 79%. Teď co mi vadilo: Od začátku se film řítil šílenou rychlostí a skoky z jednotlivých etap života jezdců byly až moc zbrklé – tak, že si z toho divák skoro nic nevezme – takový narychlo sestříhaný dokument v kostce s jedinou vidinou se co nejrychleji dostat k té nejzajímavější události – havárii Nikiho.V tomto ohledu by filmu prospělo klidně takových 50min. navíc a to by myslím stačilo aby onen příběh v první polovině filmu nemusel být tak stlačený a útržkovitý.U ta­kového životopisného filmu by mi 3 hodinová stopáž vůbec nevadila.Ale je jasný, že jako komerční blockbuster, který má ovlivnit milionové masy lidí v kinech to musí plnit určité předem dané regule. Takže ano, líbilo ale že bych byl nějak extra unešen a vznášel se blahem to se říct nedá.

plakát

Závod s časem (2013) 

Dostal se mi do rukou tento „zázrak“ a aniž bych někde zkoumal co je to žač jsem se do toho pustil.To byla chyba největší.Laciný scénář a ubohé až neskutečně trapné dialogy.Náctiletá puberťačka, která disponuje veškerými IT znalostmi a levou zadní programuje i na tabletu, během dvou klinutí se nabourá do jákéhokoliv zabezpečeného serveru.Do toho všeho nesmrtelná nezničitelná kára což si tvůrci hned nazačátku zdůvodní a okatě podsunou divákovi informaci, že onem vůz má pancéřování a bůhví co ještě – což stejně ani z 10% neomluví onu nesmyslnou nezničitelnost tohoto vozu potom co uvidíte co všechno si to auto zažije.Celý film plný driftů po městě, po kolejích a přece ne a nedaří se ty gumy prodřít(zřejmě nějaká „speciální směs“). Selena Gomez by se měla radši držet toho svého mikrofonu, i když ty její „chválozpěvy“ taky stojí za hovno.A Ethan Hawke by měl příště pořádně číst scénáře než kývne na účast v takovéto sračce.

plakát

Hitlerovy děti (2000) (seriál) 

***** Výborný dokument.Viděno již mnoho dokumentů o WWII.V tomto se ale dozvíté i něco nového a uvidíte i nové záběry.Opravdu poutavý dokument.

plakát

Válečná generace (2013) (seriál) 

No co k tomu?Perfek­tní.Kdo neviděl, mohu doporučit.Opět skvělá a kvalitní německá kamera jako to můžeme pozorovat u čím dál více nových německý filmů.Velmi dobře zapracovány osudy 5 lidí do období před válkou – v průběhu války a až do jejího úplného konce. Jen doplním, že s těmi žgryndy ve zdejších komentářích o alibismu Němců tedy nemohu souhlasit.Ano mohlo to tak působit – konec konců točili to Němci a je to jejich zpracování – a já jsem za to rád.Ruku na srdce – každá země – USA ,Rusko, Japonsko, Jižní Korea a další, když točí tyto historické válečné filmy, vyobrazí je svým pohledem a tak jak je to přijatelné pro danou zemi.A když něco takového natočí Němci tak se jim to bude hned vyčítat?Tak to ne!To je příliš úzky pohled na svět.Na všech stranách se páchaly zvěrstva, nejen na té Německé! A kdyby se chytráci opírající se ve svých komentářích o alibismus dobře dívali, tak by možná přišli na to, že jedním ze stěžejních prvků tohoto filmu je nést hlavně odkaz.Odkaz jak válka může změnit lidi, jednotlivé osoby – ale tento skutečný argument tito komentující buď nepříjmou nebo nebudou schopni pochopit – ale ve své podstatě se jim nedivím, nepochopí to většina lidí co takovou skutečnou válku nezažila – ale blbě pindat ve svých komentářích budou dál.

plakát

Baaria (2009) 

Na tohle jsem se těšil ale zklamalo mě to.Příběh ze života, příběh osudu jedné Italské rodiny v před a po válečných letech – bohužel pro diváka velmi nezáživný příběh – pořád jsem čekal, že se stane něco co ten film pozvedne ale nic se nestatalo – od záčátku až do konce si film pluje na jedné lajně.

plakát

Hloubka duše (2008) 

Jedna hvězda za Paz Vegu ve spodním prádle.

plakát

Noc žraloka 3D (2011) 

Jednu * za kočky v plavkách a za chudáka žraloka jako krásného tvora ze kterého se idiotští režiséři pořád snaží dělat jen stupidní zvíře.