Reklama

Reklama

The Devil Rides Out

  • USA The Devil Rides Out (více)
Trailer

Obsahy(1)

Simon, synovec Vévody z Richeleau, se zaplete s nebezpečnou skupinou satanistů a má být "pokřtěn" a stát se služebníkem zla. Vévoda se sektě postaví a stane proti jejich ďábelskému vůdci Mocatovi. (liquido26)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Možno som sa mal rozhodnúť pre vyššie hodnotenie, ale to by mi musel film počas sledovania častejšie pripomínať, že sa opäť pozerám na ďalší kvalitný kúsok od spoločnosti Hammer. Všetky ingrediencie, ktoré filmy tejto spoločnosti definovali, teda výprava, atmosféra, krv, nahota atď. sú v tomto prípade poskytnuté len v malom množstve. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jistě, má slabost pro hammerovky vystřeluje hodnocení co nejvýše. Kombinace satanského a gotického horroru se zdá býti tou nejlepší. Sekta v čele se skvělým démonickým Mocatou (Charles Gray - jak mu ti padouši výborně šli!) vyvolá nejprve démona, posléze se dostaví sám Satan (byť v podobě mendelského kozla moc strachu nenažene) a do třetice ten, kdo bere život i duši. Nevadí ani absence nahoty a lidské krve, jelikož jsou vyváženy temnou atmosférou, mrazivou hudbou (James Bernard, jeden z nejpovolanějších), patřičnými kulisami, mlhou i bouří. Ch.Lee stojí sice na straně dobra, leč cosi démonického vyzařuje z jeho tváře a jeden se nemůže ubránit dojmu, že až otevře ústa, objeví se dlouhé špičáky... Kvalita od Hammera, která ale nefanoušky možná až tak neuhrane. ()

Reklama

erl 

všechny recenze uživatele

Stylová satanistická pecka od Hammeru. Velmi zábavný a v mnohých okamžicích napínavý souboj s pekelnými silami. Vše vyšperkováno monstrózní hudbou (hlavní theme překopaly mistři hudební avant-gardy Fantomas – doporučuji!) charismatickým Christopherem a silně okultní atmosférou. Ve vedlejší roly tu číhá na nepřipravené diváky kultovní Paul Eddington jehož obličeji se nelze nesmát:-) ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že se jedná o jeden z nejpoctivější okultistických filmů, se kterými jsem se setkal, ale sakra, mě to vůbec nebavilo. Ze začátku jsem byl příjemně napnutý, co bude, ale pak se začal děj jaksi protivně cyklit, takže jsem měl pocit, že se dívám na to stejně už po několikáté znovu. Christopher Lee je zde v kladné roli "všady byl, všecko zná" dost minimalistický, přičemž jeho výkřiky "No!" už mně ke konci způsobovaly rollera na nehtách u prstů na nohou. Tohle mi nesedlo, ale pochopím ty, kterým se přihodí opak. 49% ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Snímek, ke kterému jsem přistupoval opatrně, jako ke všem filmům točícím se okolo okultismu, satanismu apod. Proto jsem moc rád, že mě film nezklamal, ale naopak velmi překvapil. "Hokus, pokus, abrakadabra, černá magie." Od prvních minut děj dostává zajímavý spád a chtěl jsem vědět více o tom co se děje. Po scéně na obřadě, jenž zobrazuje fanatismus oddaných skvěle a kde se objeví i sám Satan, mě snímek chytil úplně a nedočkavě jsem sledoval další dějství. "V magii není dobra ani zla. Je to druh vzdělání. Dovednosti..." Přišla krásná ukázka síly ovládání lidí a jak až děsivou silou hypnózy někteří lidí vládnou. Další dějství ve mě pocit napětí vyvolalo perfektně. Moc dobře navozená atmosféra, herecky skvěle zahráno a trikově obstojně zvládnuto. Je to vše? Myslel jsem si, ale Terence Fisher ještě neskončil. "Přede mnou, Rafael. Za mnou, Gabriel. Po mé pravici, Michael. Po mé levici, Uriel." Přichází finiš rozdělený do dvou napínavých scén. Jen úplný konec mohl býti lepší. Musím dost pochválit Fishera jak snímek udělal a také samotné herce. Hlavně pánové v rolích Duc de Richleau a Mocaty to zahráli moc dobře. Snímek mě ale také překvapil hodně odkazy na Illumináty. Od tvarů svícnů, přes čísla a rozdělení Davidovi hvězdy na kutnách vedení Mocatova kultu a další. Baphomet ve hvězdě už je vcelku samozřejmí a o něj nejde. Možná se pletu a jedná se o odkaz na jinou organizaci či kult, ale myslím že ne. Celkově vzato, je tento snímek pro mě opravdu nadprůměrný. Skvělá klasika, která působí lépe, než 80% dnešní hororové produkce. "Pouze ti, kteří milují nesobecky, mají moc povstat v nejtemnější hodině." ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Americký název byl změněn na "Devil's Bride" (Ďáblova nevěsta), protože původní název filmu zněl příliš jako western. (liquido26)
  • Tanith (Niké Arrighi) je při obřadu polita krví. Po příchodu do domu Eatonů není ale po krvi ani památky. (Litsarch)
  • Pro Christophera Lee je toto jeho nejoblíbenější snímek, jaký s Hammer Studios natočil. (liquido26)

Reklama

Reklama