Reklama

Reklama

Zrodila se hvězda

  • USA A Star Is Born (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hlavní roli v dechberoucím romantickém dramatu Zrodila se hvězda hrají Bradley Cooper a Stefani Germanotta, kterou ovšem celý svět lépe zná pod jejím uměleckým pseudonymem jako hudební superstar Lady Gaga. Pro čtyřnásobného držitele nominace na Oscara Bradleyho Coopera je tento film jeho režijním debutem. Cooper ve filmu zároveň hraje hvězdu country Jacksona Mainea, který objeví neznámou talentovanou zpěvačku Ally (Lady Gaga). Když se oba vrhnou do vášnivého milostného vztahu, Jack přiměje Ally k vystupování v záři reflektorů a katapultuje ji tak ke slávě. Ale když Allyin raketový start zastíní jeho vlastní kariéru, Jack stále obtížněji nese svůj ústup z velkých pódií a o to více se potýká se svými vnitřními démony. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (920)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Asi jsem těch hudebních dramat už pár viděl, když tomuto filmu nedokážu dát pět hvězd. Nicméně naprosto chápu, proč je s celkovým hodnocením tak vysoko. Má v sobě celou řadu překvapení. Jen jsem celou dobu čekal na závěr a ten mě pak nedokázal šokovat natolik, na kolik bych si sám přál. Přitom už první překvapení je Bradley Cooper. Kdo by byl řekl, že komediální herec, který se proslaví trilogií pařeb nakonec natočí takovou epickou romantiku a ještě všem ukáže, že dokáže zpívat a skládat hodně slušný jižanský rock. No a druhé překvapení je samozřejmě Lady Gaga. Její muziku beru, respektuju ji jako popovou hvězdu a uznávám, že její muzika v rámci popu má nápad. Herecky ale zrovna takovým lidem jako je Leonardo DiCaprio, který se ji ještě nedávno smál na udělení Glóbů, naprosto vytřela zrak. Klobouk dolů. Z obyčejné holky, která dře v restauraci jako číšnice se stala hvězda světového formátu. Některé scény jsou ve filmu doslova legendární. Škoda, že tak epický nebyl i závěr. Jinak musím dodat, že pokud máte rádi muziku a trošku sledujete i zákulisí, tak si ve filmu dokážete najít celou řadu nenápadných momentů, které ale dokážou hodně co říct k dané scéně. To se mi na něm hrozně líbilo. Po shlédnutí jsem diskutoval, přemýšlel a ještě jednou diskutoval. Bradley s Lady Gaga ten filmařský vesmír udělali tak objemný, jak kdyby byli opravdové existující hudební hvězdy. Krása. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Už pri sledovaní vyše 80 ročného originálu (ďalšie 2 som nevidel) mi bolo jasné, že ten príbeh je mimoriadne nadčasový a univerzálny. Zasadenie do filmárskeho prostredia ma síce bavilo viacej, ale....sakra...Takto majú vyzerať remaky. Silné témy sú posilnené, neaktuálne veľmi vkusne vyhodené/pozmenené a remeselne to spĺňa najvyššie kritériá. Vôbec by mi nenapadlo, že ide o režijný debut herca. Cooper preukázal mimoriadny talent a ja sa teším, čo natočí najbližšie. Najväčším prekvapením je však Lady Gaga. Jej fanúšikom síce nikdy nebudem, ale za to, čo tu predvádza si zaslúž veľký rešpekt. Jasné, je to tradičná limonáda. Ale pôsobivá, výborne vyzerajúca a skvelo zahraná. Na oscaroch bude komu fandiť 9/10 ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sice by se to zpronevěřilo podstatě historicky již čtvrtého zrození, ale já bych radši něco o hvězdě, co zhasíná. Něco ve stylu kdo má viset, ten se v chlastu neutopí. Ne nalajnovaný, v mělčinách uvízlý melodram, který nedokáže pracovat s motivy jednání a občas si lže do kapsy. Například když se nám snaží vnutit, že pochcat se při předávání hudebních cen poškodí kariéru vaší ženy zpěvačky. Naopak! Každý producent by si to přál, protože tohle desky prodává! Ví to samozřejmě i Bradley Cooper, který do toho po vzoru učitele Eastwooda dal i kus srdce, ale zároveň myslel na to, že je prioritou co nejšikovněji zabrnkat na strunu cílovému publiku.. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Alkáč z Pařby ve Vegas a holka se zálibou v syrovém hovězím bourají zámořská kina, a teď jak jdu ze sálu jim vlastně i docela fandím. Ten její pop mě v rádiích nedojímá a její dosavadní nejlepší vystoupení byla parodie na ni od Die Antwoord, ale tady ve spojení s rockerem na pokraji sebezničení, a příbehem o ušmudlané popelce co najde svého depresivního prince, to funguje velice dobře. Hlavně tedy v přízemnější první půli, pak už nasadí vyloženě "Lady Gaga mód" a to už začíná být trochu nuda. Tak jako v postupně se proměňující hudební složce tu i v podání příběhu sterilní povrchnost popu získává trochu navrch nad niternou syrovostí - po velmi kvalitním rozjezdu se tak filmu trochu tupí hrany právě tam kde by měl být nejostřejší, což je docela škoda. Oscar za režii to tedy nebude. Ale ten za nejlepší filmovou píseň je jistý, první výstup na pódium je výborná scéna. A za herecké výstupy minimálně nominace tak padnou - je to samozřejmě průhledná volba, ale ona ta holka prostě vůbec nehraje špatně a Bradley Cooper bez nadsázky jede vrchol své kariéry. 8/10 ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

V nepříjemném slova smyslu mě překvapilo, jak moc to tíhlo spíše k (až festivalovému!) dramatu než směrem ku svižnější hudební romanci. Subjektivně a dle očekávání tedy o fous jinde, než bych si býval přál, všechno ostatní ale šlape na výbornou. "Oscarově" paf z Coopera sice nejsem, ale nenudil jsem se a konec splnil účel... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (48)

  • Lady Gaga (Ally) musela zazpívat poslední píseň filmu „I'll Never Love Again“ jen několik minut poté, co se dozvěděla, že zemřela její nejlepší kamarádka Sonja Durham. Zpěvačka v rozhovoru pro časopis Entertainment Weekly uvedla: „Moje velmi, velmi, velmi drahá kamarádka toho dne zemřela na rakovinu. Měli jsme natáčet asi za 30 minut, když mi volal její manžel a já jsem ji slyšela mluvit na pozadí. Hned jsem sedla do auta a jela za nimi. Bohužel jsem přijela asi patnáct minut poté, co zemřela. Doslova jsem ležela s ní v náruči, s manželem, psem a synem po boku... Když jsem se vrátila, Bradley byl opravdu shovívavý a nakonec jsem tu písničku zvládla. Měla jsem neutuchající nutkání zpívat. Byla to vskutku zvláštní scéna, na kterou nikdy nezapomenu.“ (HellFire)
  • Stejně jak postava Bradleyho Coopera Jack, i Cooper samotný měl problémy s návykovými látkami. Kolem věku dvaceti let byl závislý na práškách a alkoholu. (Royaldell)
  • V České republice film v kinech navštívilo celkem 197 599 diváků. (hrumsrt)

Související novinky

Oscarové nominace 2019

Oscarové nominace 2019

22.01.2019

Po Českých lvech tu máme konečně také nominace na 91. ročník Oscarů. Těm pro změnu vévodí osobní výpověď režiséra Alfonso Cuaróna Roma a pak kostýmní dobové drama Favoritka od Yorgose Lanthimose, oba… (více)

Favoritka vede seznam nominací BAFTA

Favoritka vede seznam nominací BAFTA

10.01.2019

Nominace na britské filmové ceny jsou již od včerejška známy a do čela se dostal film, který s Velkou Británií úzce souvisí. Snímek Favoritka režiséra Yorgose Lanthimose (Humr), vyprávějící o… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama