foto

Lady Gaga

  • nar. 28.3.1986 (31 let)
    Manhattan, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Toto stvorenie k nám prišlo ako blesk z jasného neba. Koniec roku 2008 bol pre ňu štartom celosvetovej kariéry speváčky, umelkyne a najnovšie aj herečky.
Stefani Joanne Angelina Germanottová, známa pod umeleckým menom Lady Gaga, je americká speváčka a hudobníčka. Jej hudobná produkcia je ovplyvnená glam rockovými skladbami hudobníkov ako sú David Bowie a skupina Queen, ako aj popovými hviezdami 80. rokov, hlavne Madonny a Michaela Jacksona.
Kontroverzná speváčka Lady Gaga sa narodila talianskym rodičom. Už ako malá prejavovala výrazný hudobný talent. Od svojich štvrtých narodenín hrala na klavír. Prvú skladbu zložila v 13 rokoch. V detstve študovala na súkromnej katolíckej škole Convent of the Sacred Heart a v sedemnástich bola jednou z dvadsiatich ľudí z celého sveta prijatých na univerzitu Tish School of the Arts v New Yorku, kde študovala hudbu. Keď mala dvadsať, začala pracovať pre Interscope Records ako textárka piesní. Písala pesničky napríklad pre skupinu Pussycat Dolls alebo speváčku Britney Spears.
V roku 2008 speváčka vydala svoj debutový album s názvom The Fame, sprevádzaný singlami „Just Dance“ a „Poker Face“, ktoré sa stali medzinárodnými hitmi, nominovanými na cenu Grammy. V roku 2009 vydala album The Fame Monster.
Aj keď Lady Gaga začala svoju kariéru ako speváčka, koncom dekády si ju obľúbil režisér Quentin Tarantino a plánuje ju obsadiť do niektorého zo svojich chystaných filmov.

Lukas "luksharas" Mezey

Herecká filmografie

Filmy

2018 A Star Is Born
2014 A zase ti Mupeti!
Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil
Tony Bennett & Lady Gaga: Live! (koncert)
2013 Machete zabíjí
2012 Muži v černém 3

TV seriály

2016 American Horror Story (TV seriál)
Chapter 4 (S06E04)
Chapter 3 (S06E03)
Chapter 2 (S06E02)
další epizody (5)
2015 American Horror Story (TV seriál)
She Gets Revenge (S05E10)
She Wants Revenge (S05E09)
The Ten Commandments Killer (S05E08)
další epizody (10)
2012 Simpsonovi (TV seriál)
Líza a Lady Gaga (S23E22)
2007 Super drbna (TV seriál)
2001 Rodina Sopránů (TV seriál)
Podraz (S03E09)

Dokumentární

2016 Alžběta II. - 90 let v 90 minutách (TV film) - a.z.
Risk
Tony Bennett Celebrates 90: The Best Is Yet to Come (TV film)
2015 Jeremy Scott: The People's Designer
2014 Mobilize
2012 Katy Perry: Skutečná tvář - a.z.
Lady Gaga: Tajný svět
Zen of Bennett, The
2011 Lady Gaga - Inside the Outside (TV film)
Lady Gaga: Na ostro!
Lady Gaga Presents: The Monster Ball Tour at Madison Square Garden (koncert)
2010 Illegal Love
Pravdivý příběh... Lady Gaga

TV pořady

2017 Grammy Awards 2017 (TV pořad)
2016 Alan Carr's Happy Hour (TV pořad)
Grammy Awards 2016 (TV pořad)
Oscar 2016 (TV pořad)
Victoria's Secret Fashion Show (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2016 (TV pořad)
2016 MTV Europe Music Awards (TV pořad)
2015 GRAMMY Awards 2015 (TV pořad)
The Late Late Show with James Corden (TV pořad)
67. Emmy Awards (TV pořad)
87. Annual Academy Awards (TV pořad)
2014 Oscar's Red Carpet 2014 (TV pořad)
The Tonight Show Starring Jimmy Fallon (TV pořad)
86. Annual Academy Awards (TV pořad)
2013 Lady Gaga & the Muppets' Holiday Spectacular (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2013 (TV pořad)
Šálek čaje s Victorií Wood (TV pořad) - a.z.
2013 American Music Awards (TV pořad)
2012 MTV Europe Music Awards 2012 (TV pořad)
2011 A Very Gaga Thanksgiving (TV pořad)
Grammy Awards 2011 (TV pořad)
MTV Europe Music Awards 2011 (TV pořad)
MTV Meets Lady Gaga (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2011 (TV pořad)
The Voice (TV pořad)
2011 Billboard Music Awards, The (TV pořad)
2010 Grammy Awards 2010 (TV pořad)
MTV Europe Music Awards 2010 (TV pořad)
The BRIT Awards 2010 (TV pořad)
2009 MTV Video Music Awards 2009 (TV pořad)
The BRIT Awards 2009 (TV pořad)
The Jay Leno Show (TV pořad)
2008 Sunday Night Project, The (TV pořad)
2006 Germany’s Next Topmodel - by Heidi Klum (TV pořad)
Hills, The (TV pořad)
2005 Dancing with the Stars (TV pořad)
Umíte tančit? (TV pořad)
2004 Le grand journal de Canal+ (TV pořad)
The X Factor (TV pořad)
2003 Australian Idol (TV pořad)
Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
The Best Hit USA (TV pořad)
2002 American Idol (TV pořad)
2001 Friday Night with Jonathan Ross (TV pořad)
2000 Rove Live (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1981 Wetten, dass..? (TV pořad)
1976 Tecuko no heja (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
1973 Fantástico (TV pořad)

Hudební videoklipy

2017 Lady Gaga - John Wayne (hudební videoklip)
2016 Lady Gaga - Million Reasons (hudební videoklip)
Lady Gaga - Perfect Illusion (hudební videoklip)
2015 Lady Gaga - Til It Happens to You (hudební videoklip)
2014 Lady Gaga - G.U.Y. (hudební videoklip)
Tony Bennett feat. Lady Gaga - But Beautiful (hudební videoklip)
Tony Bennett feat. Lady Gaga - It Don't Mean A Thing (If It Ain't Got That Swing) (hudební videoklip)
Tony Bennett & Lady Gaga - Anything Goes (hudební videoklip)
Tony Bennett, Lady Gaga - I Can't Give You Anything But Love (hudební videoklip)
2013 Lady Gaga - Applause (hudební videoklip)
2011 Lady Gaga - Born This Way (hudební videoklip)
Lady Gaga - Judas (hudební videoklip)
Lady Gaga - Marry The Night (hudební videoklip)
Lady Gaga - The Edge Of Glory (hudební videoklip)
Lady Gaga - Yoü and I (hudební videoklip)
The Lonely Island feat. Justin Timberlake and Lady Gaga - 3-Way (The Golden Rule) (hudební videoklip)
Tony Bennett feat. Lady Gaga - The Lady Is A Tramp (hudební videoklip)
2010 Lady Gaga - Alejandro (hudební videoklip)
Lady Gaga feat. Beyoncé: Telephone (hudební videoklip)
2009 Lady Gaga - Bad Romance (hudební videoklip)
Lady Gaga - Eh, Eh (Nothing Else I Can Say) (hudební videoklip)
Lady Gaga - LoveGame (hudební videoklip)
Lady Gaga: Paparazzi (hudební videoklip)
Wale feat. Lady Gaga - Chillin' (hudební videoklip)
2008 Lady Gaga - Beautiful, Dirty, Rich (hudební videoklip)
Lady Gaga feat. Colby O'Donis and Akon - Just Dance (hudební videoklip)
Lady Gaga - Poker Face (hudební videoklip)

Režijní filmografie

TV pořady

2011 A Very Gaga Thanksgiving (TV pořad)

Hudební videoklipy

2011 Lady Gaga - Judas (hudební videoklip)
Lady Gaga - Marry The Night (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(100)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace