Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 1

(série)

Epizody(6)

Obsahy(1)

První řada seriálu přivádí na scénu postavu zástupce šerifa Ricka Grimmese (Andrew Lincoln), který se za probíhající epidemie, jež postupně mění obyvatelstvo v nemrtvé, snaží najít svou ženu Lori (Sarah Wayne Callies) a syna Carla (Chandler Riggs) a později se ujme vedení skupiny přeživších, s nimiž se snaží najít bezpečné místo k životu a jakoukoli možnost k zastavení nákazy. (Necrotongue)

(více)

Recenze (64)

morepower 

všechny recenze uživatele

Postapo námět dobrej, masky jsou perfektní, ale jinak jsem to dokoukal spíš ze zvědavosti, jestli jsem se při sledování prvního dílu nespletl. No, tak nespletl. Chování postav nelogický a nesmyslný. Dramatický mezilidský scény jsou jak z nějaký telenovely, postavy přehrávají. Je to předvídatelný a o ničem. Poslední tři díly jsem v některých scénách dokonce projel zrychleně. Slabý. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[90%] Nastal čas abych jednotlivě okomentoval všechny řady tohoto skvělého TWD světa! Seriál nám s 11 řady skončil a já si dávám poctivé repete. Dnes jsem si dal první krátkou 1 sérii s 6 epizody. Neskutečná nostalgie. Rick, který se probudí v nemocnici, následné seznámení s hrůzostrašnou apokalypsou a „mrtváky“. Postupem času se v téhle krátké řadě seskupuje skupinka přeživších. Někteří zemřou, někteří přežijí, a tak to bude následovat i v dalších částech. Ani mi nepřijde, že by tohle mělo nějak pomalé tempo. Vše bylo suprové. Hluchých míst minimum a většina postav zaujala. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně dlouho jsem se zdráhal, než jsem se k všemi omílanému postapokalyptickému seriálu dostal. Kdysi jsem sledoval na YouTube videa z hry, ze které seriál vychází a poměrně mě zaujala, ačkoliv bych sám za monitor k jejímu hraní nezasedl. Doufal jsem tedy, že se televizní zpracování moc neodchýlí, nečekal jsem však, že dostanu něco zcela jiného. Ale světe div se, po roční odmlce jsem se vrátil a slupnul nejen prvních pár ústředních částí jedním hltem. Tenhle dnešní fenomén má nejen velké renomé, ale hlavně zajímavý potenciál, u kterého předpokládám, že z něho budou tvůrci ještě nějakou dobu těžit. Jen se jaksi nemohu dokopat k jeho dalším sériím. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série je i díky menšímu počtu dílů vcelku kvalitní, celkově pak rozhodně nejlepší. Úvod po probuzení v nemocnici se odehrává ve výborné postapokalyptické atmosféře, ve které vlastně společně s Rickem nevíme nic. Následuje stejně tak kvalitní dění v Atlantě, jemuž vévodí scéna v tanku a samozřejmě i následná záchrana. Podobně bych mohl pokračovat, co se akčních a zombie scén týče, je série opravdu na slušné úrovni. Horší to ovšem je se zbytkem, především tam, kde se scenáristé rozhodli řešit jakési rodinné vztahy... tam je totiž znát trapnost scénáře. Samozřejmě chápu, že i v tomto světě se "žije normálně", ale slovo normálně je tu opravdu důležité! Některé postavy jsou vcelku zajímavé, těch sympatických je tu však pomálu. Proto také beru jako velkou chybu vynechání Merla, ale vím, je to podle komiksu. Celkově se ale jedná o povedený úvod, který k dalšímu sledování jistě navnadí. 75% ()

Catella 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkem fajn první série. která je takovou uváděčkou do děje, aby divák vlastně pochopil o co tam půjde. Seznamujeme se s Rickem, kterej se probouzí v nemocnici do světa, ve kterém se většina lidí přeměnila na zombie. Super bylo, že první série má jen 6 epizod, takže úvod od děje není nijak zdlouhavě a nudně nataženej. ()

Galerie (221)

Zajímavosti (51)

  • Lokalita kameňolomu použitá pre tieto epizódy je kameňolom Bellwood v Atlante v štáte Georgia. Vidíme ho aj v nasledujúcej epizóde. Rovnaké prostredie je možné vidieť aj v seriáli Stranger Things (od r. 2016). (molcan2)
  • Tvorca komiksovej predlohy Robert Kirkman povedal, že toto je jediná epizóda, ktorú ľutuje, pretože rozpráva preživším o zvyšku sveta namiesto toho, aby sa to dozvedeli z prvej ruky. (molcan2)
  • S viac ako 5 miliónmi divákov to bola v tom čase najsledovanejšia premiéra seriálu v histórii AMC. (molcan2)

Reklama

Reklama