foto

Sarah Wayne Callies

  • nar. 1.6.1977 (39 let)
    La Grange, Illinois, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Sarah Wayne Callies, rozená Sarah Anna Callies (jméno Wayne si vzala po své matce za svobodna), se narodila v La Grange, stát Illinois. Necelý rok po narození se kvůli práci celá rodina stěhuje do Honolulu. Oba její rodiče byli profesoři na univerzitě. Otec profesor práva a její matka profesorka angličtiny, oba na University of Hawaii.

Poprvé začala hrát na Punahou High School v jedné Shakespearově hře, kde také později promovala. Dále se rozhodla pro studium na Dartmouth College v Hanoveru. V roce 1999 získává vysokoškolský diplom v oblasti feministických věd a je z ní vedoucí členka původní teologie. Zde se také seznámila se svým budoucím manželem Joshem Winterhaltem. Při studiu navštěvovala Denverský národní divadelní institut, kde se začal více projevovat její vztah a talent k herectví a kde později (2002) získává ocenění Master of Fine.

Po dokončení studia v Denveru se stěhuje do New Yorku, kde získává svoji první roli před kamerou v televizním seriálu na televizní stanici NBC. V dramatickém seriálu Olivera Platta, Queens Supreme. Další role získala v seriálech L.A. Dragnet, Numb3rs, Tarzan nebo Prison Break (kde hraje jako doktorka Sara Tancredi jednu z klíčových postav). Mezi její celovečerní filmy patří The Celestine Prophecy a Hellion.

Mezi její další záliby patří starý tradiční hawajský folklor a Argentinské tango. Nyní žije střídavě mezi Dallasem a Los Angeles, se svým manželem Joshem Winterhaltem, s kterým plánují založení rodiny.

Milan "exitak" Dufek

Herecká filmografie

Filmy

2017 This Is Your Death
2016 Temná strana dveří
2015 Brána temnoty
2014 V oku tornáda
2012 Black November
2011 Black Gold
Foreverland
Tváře v davu
2010 Lullaby
Tangled (TV film)
2009 Prison Break: The Final Break (TV film)
2008 Bittersweet
2007 Prison Break: The Road to Freedom (TV film)
Šepot
2006 Celestinské proroctví
2004 The Secret Service (TV film)

TV seriály

2017 Colony (TV seriál)
Ronin (S02E13)
Seppuku (S02E12)
Lost Boy (S02E11)
další epizody (13)
Útěk z vězení (TV seriál)
Behind The Eyes (S05E09)
Progeny (S05E08)
Wine-Dark Sea (S05E07)
další epizody (9)
2016 Colony (TV seriál)
Gateway (S01E10)
Zero Day (S01E09)
In From the Cold (S01E08)
další epizody (10)
2013 Živí mrtví (TV seriál)
Vítejte v katakombách (S03E16)
Život plný utrpení (S03E15)
Domov (S03E10)
další epizody (4)
2012 Živí mrtví (TV seriál)
Štvanice (S03E06)
Skrytý vrah (S03E04)
Hnus (S03E02)
další epizody (10)
2011 Živí mrtví (TV seriál)
Stodola (S02E07)
Tajemství (S02E06)
Chupacabra (S02E05)
další epizody (7)
2010 Živí mrtví (TV seriál)
Testovací subjekt 19 (S01E06)
Lavina (S01E05)
Rukojmí (S01E04)
další epizody (6)
2009 Útěk z vězení (TV seriál)
Konečně volní (S04E24)
Ta stará koule na řetězu (S04E23)
Konec zabíjení (S04E22)
další epizody (8)
2008 Útěk z vězení (TV seriál)
Florida (S04E16)
Pád ke dnu (S04E15)
Nově rozdané karty (S04E14)
další epizody (16)
2007 Útěk z vězení (TV seriál) - herec, a.z.
Orientación (S03E01) - a.z.
Sona (S02E22)
Fin del camino (S02E21)
další epizody (9)
2006 Útěk z vězení (TV seriál)
Vražedné obklíčení (S02E13)
Spojení přerušit (S02E12)
Bolshoi Booze (S02E11)
další epizody (21)
2005 Útěk z vězení (TV seriál)
Konec tunelu (S01E13)
Jeden z kola ven (S01E12)
Další do hry (S01E11)
další epizody (13)
Vražedná čísla (TV seriál)
2004 Dr. House (TV seriál)
2003 Dragnet (TV seriál)
Queens Supreme (TV seriál)
Tarzan (TV seriál)
1999 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)

Dokumentární

2014 Lennon or McCartney - a.z.

TV pořady

2010 Scream Awards 2010 (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace