Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Patrick a Louis po dlouhých devíti letech nadále trpí smutkem ze smrti jejich jediné dcerky, která byla brutálně napadena divokým psem. Rozhodnou se tedy, že opustí město, vydají se na vzdálený venkov a pokusí se již nadobro na dcerku zapomenout. Od zdejších obyvatel malé vesničky se ovšem dozvídají o jakém si rituálu, který jim na pouhé tři dny dcerku přivede zpět ze světa mrtvých. (PetriK12)

(více)

Recenze (68)

misterz 

všechny recenze uživatele

Koniec pekne prekvapil. Celý čas sa snímok tváril ako mysteriózna rodinná dráma, kde sa rodičia pokúšajú vyrovnať so smrťou svojej milovanej dcéry, a potom si ako blesk z čistého neba príde veľmi solídna brutalita. Navyše postavy boli veľmi dobre zahraté. Škoda, že sa v dejovej linke (2/3 filmu) vyskytlo tak veľa šedivých scénok bez napätia a bez atmosféry. A to je práve to, čo si pri hororoch cením najviac. Čistý priemer. 60/100 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Britsko-irský horor z produkční dílny Hammer se tentokrát točí kolem manželů, jimž za tragických okolností zemřela dcerka, a oni se odstěhují na venkov. Mladý manželský pár, kde manžel je veterinář, přijde o dcerku, když ta otevře klec se vzteklým psem. Manželé se odstěhují na venkov, kde on pokračuje v praxi zvěrolékaře a ona dělá v lékárně. Brzy se objeví první podivnosti v chování místních obyvatel. Posléze zjistí, že pomocí tajemného rituálu lze přivést zpět na pár dní naše zemřelé. Tentokrát se však něco zvrtne... Snímek pracuje především s atmosférou, kamerou, prostředím, ruchy a postupným odhalováním souvislostí. Každá scéna má své místo. Přesto po skončení má člověk pocit, že jde jen o jeden z dílů Krajních mezí či podobného mysteriózního seriálu, i když hlavní myšlenka o tom, že mrtvé máme nechat jít a vyrovnat se s tím, je zřejmá. Přesto jde o mírně nadprůměrný horor (s několika mírnými nelogičnostmi), jehož velkým plus je právě prostředí venkovské krajiny a solidní práce s postupným napětím skrze věci, ruchy, slova. DVD načíná uřvaný protipirát, deset minut upoutávek, ty samé pak najdete i v hlavním menu, varování, znělky - docela to zdržuje vzhledem k tomu, že jinak tady žádné bonusy nejsou, obraz filmu je mizerný a neostrý a barevně nevyvážený, a zvuk jen ve stereo. Navíc české titulky ne vždy překládají to, co se skutečně v originále říká, a sem tam obsahují i prohřešky proti češtině. Publikováno: 13.05.2011 ()

Reklama

3n3my 

všechny recenze uživatele

Lacné spracovanie príbehu, ktorý tu už že vraj bol, no ja som sa s ním stretol prvýkrát. Niektoré scénky dobre zapadli a zapracovali, iné boli slabšie a veľmi sa nehodili. Prostredie ako z deväťdesiatich rokov malo možno ľahšie navodiť atmosféru, no spolu aj s postavami pôsobilo skôr nezáživne. Pre hororových fanúšikov nebol tento film asi ničím prekvapivý a rýchlo naň zabudnú, aj keď myšlienka bola dobrá, ale pokapala na spracovaní. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatný. Sice to není nijak převratný, chyb je tam jak máku, ale pořád to má aspoň nějakou atmosféru a zajímavý příběh. Ačkoli, první polovina se teda docela táhla, naštěstí druhá mě bavila víc. Pár scén to mělo zajímavých. Kamera byla taková divná, ale abych pravdu řekl, jako celek to špatné nebylo. Připadá mi to tu hrozně podhodnocené, 43% si to nezaslouží ani náhodou. 3* ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Během sledování se vybaví Řbitov zviřátek. Proboha, co pak ti manželé neznají S.Kinga? Kdyby ano, pak by se do hrátek se záhrobím nepouštěli. Atmosféra je příjemně ponurá, kamera snímá uplakanou podzimní krajinu a teskná hudba je stálou předzvěstí, že něco není vpořádku. Pokud bychom film přehoupli o století, dvě či tři zpátky, je z toho klasický gotický horror. Nu, asi dnes po Hammeru těžko žádat, aby oprášil staré hrady a zatuchlé kobky. Dnešní horror se spíše ubírá civilními kingovskými cestami, kdy děsivé je to, ce se může stát každému, tedy i mně. Středověk je tak vyhražen historickým filmům a možná i fantasy. Napadení dívky psem bylo opravdu brutální a pouštěl bych je dokola všem majitelům domácích mazlíčků. Konec očekávaný, v závěru samotném překvapující. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama