Reklama

Reklama

The Divide

  • Německo The Divide – Die Hölle sind die anderen (více)
Trailer

Obsahy(1)

New York City, obyčejný den. Ovšem jen do chvíle, kdy je celé město paralyzováno nekonečnou sérií výbuchů. Skupinka několika rozdílných lidí nachází útočiště v suterénu obytného domu, kde byl (zásluhou paranoidního správce) vybudován provizorní protiatomový kryt. Jídla a vody je dostatek, strach, naprostá absence informací a sílící ponorková nemoc si však začínají vybírat svou daň a z bezpečného útočiště se tak velmi brzy stává klaustrofobická past. A venku zatím vyčkává "zlo", které předčí i ty nejhorší představy. Dokážou se naši hrdinové spojit proti společnému nepříteli a přežít? (Allien.9)

(více)

Videa (9)

Trailer

Recenze (631)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Blbost. Ano blbost je to správné slovo, které vystihuje podstatu filmu. Já v tomto případě nezvládnu překousnout debilitu některých pasáží, které jsou zrovna tak debilní pouze proto, že se to v daný okamžik hodí. Nerozumím ani žánrovému zařazení horor, což ovšem moje hodnocení nijak neovlivní, takže to nemá ani větší význam sem psát. Ale co nadělám. Stalo se. Celý film je prakticky o tom, že parta hrozně moc nesympatických dementů společně sdílí velmi příjemné prostředí snad ?protiatomového? krytu. Nedovedu si představit, že by takový kryt někoho někdy před něčím ochránil. Přichází správný čas na jeden slepý výkřik do tmy. Pěkná hudba. Film by se dal odbornou propracovanou kritikou shrnout asi takto. Nuda, nuda, nuda, nuda, nuda, nuda ,nuda, nuda a na zavér maximálně 20-ti minutová akce, která svojí debilitou a nesmyslností dost vybučuje z nudné stereotypnosti. Dávám * a připadám si přitom, že jsem více než mírný. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Anchor Bay Films // Počet premietajúcich kín v USA: 13 // Otvárací Víkend USA: $43,638 // Kvalitne napísaný scenár, no ešte kvalitnejšie zahraný. Ľudský charakter v kritických situáciách nepozná medze či už ide o film alebo o reály život. A práve preto sa mi The Divide tak páčil, pretože to má z realitou viac spoločné, než si pripúšťame. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Príbeh ma lákal, mám rád tieto vypäté konfrontácie v uzavretých priestoroch. Úvod nič nenaťahuje, pár sekúnd a už sme v pivničných priestoroch...Rozbieha sa to skutočne fajn a M. Biehn dostal konečne poriadnu rolu. Neskôr však dôjde k niekoľkým zvratom a preskupeniam(odtiaľ ten názov) a čoraz viac priestoru dostávajú vymleté a uchýlné mozgy niekoľkých postáv. Niektoré z nich ma poriadne rozčuľovali, najviac "šľapka" a právnik a popravde M. Biehn ako Mickey bola určite najlepšia postava a čo urobí režisér? Nechá ho polovicu filmu sedieť pripútaného na stoličke, čo je veľká škoda, pretože som si istý, že by sa s bandou magorov nemaznal. Kde má Mickey rodinu, kto sú maskovaný muži, načo potrebujú deti, čo presne sa stalo..., to je niekoľko otázok na ktoré nedostávame odpoveď, čo mi tiež nerobilo dobre. Úchylnosť, špina a sex dostávajú v druhej polovici viac priestoru ako je zdravé, navyše v tej odpornejšej verzii. Zavarené bolo na kult, no ostal iba masaker a sonda do vymletých mozgov...60%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Peklo nad zemí a velmi brzy peklo i pod ní!! Suterén newyorského činžáku se nedobrovolně stane útočištěm několika mladých lidí. Zatímco venku se děje neznámé zlo, uvnitř se začínají naplno projevovat odlišné charaktery přeživších. Klaustrofobní prostředí, únava, stres, ponorka, ztenčující se zásoby jídla a pití, psychická nepohoda a důstojnost v trapu. Lidské pudy už klepou na neprostupné zdi a tahle skupinka si rozhodně nebude hrát na gentlemany. Jenže tahle story ani zdaleka nedrží na pevných základech. Režisérovu Hranici smrti jsem neviděl, ale co pamatuju z některých recenzí, tak se francouzský tvůrce vedle vraždění, deprese a ponižování pokoušel i o nějakou tu myšlenku. O tu se zřejmě snažil i tady, jenže marně. Jeho látka neumně přechází mezi jednotlivými stavy ztenčujícího se počtu postav, jeho mixážní pult mě prostě nepřesvědčil o tom, co se na plátnu děje. I když se to děje pod rukama řemeslně schopného tvůrce. Tenhle výlet skrz násilí a lidskou (ne)důstojnost se tak prostě zastavil v půli cesty, vpravo urval kus samoúčelného násilí, vlevo umělé psychologie a došel asi tam, kam dorazí jeho hlavní hrdinka. Prakticky nikam. Místy trochu uspěchaná, jindy hodně nafouknutá bublina!! Jo, a dýchali z čeho? ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

U mě rozhodně nejlepší scifi za hodně dlouho dobu. Naprosto nevím co si mám o tom mám myslet, tak depresivní podívaná se mi už dlouho nenaskytla, ve filmu uvidíme všechno to co je na lidech nejhorší, jejich skrytou druhou tvář a to bez zábran nebo příkras. Během dvou hodin neuvidíme nic pozitivního, když už čekáme, že to nemůže být horší a, že dál už to stupňovat nejde, přijde další stupeň šílenství a násilí. Jediné co se mi nelíbilo je místy nelogické chování postav, jenže můžu říct nelogické když nevím jak se kdo chová v takové situaci? ()

Galerie (36)

Zajímavosti (18)

  • Natáčanie snímky prebiehalo vo filmových štúdiách v kanadskom meste Winnipeg. (MikaelSVK)
  • Herec Milo Ventimiglia měl být původně obsazen jako Adrien (Ashton Holmes). Ventimiglia si přál hrát více zápornou postavu, aby se odlišil od svých předchozích rolí. Nakonec dostal postavu Joshe. (dan4815)

Související novinky

Hororoví machři a další strašidelný dům

Hororoví machři a další strašidelný dům

28.11.2011

James Wan bez debaty patří k nejlepším současným hororovým tvůrcům. První Saw je kultovka, Zlověstné ticho pěkná pocta staré škole a Insidious jeden z nejděsivějších filmů posledních let. Wan teď pro… (více)

Půjde po vás Hitman 2

Půjde po vás Hitman 2

26.05.2010

Přestože jednička nenadchla ani fanoušky hry firmy Eidos, ani „běžné diváky“, s rozpočtem 30 milionů vydělala jen v kinech rovnou stovku, takže zabiják s kódovým označením 47 se vrátí. Scénář Kylea… (více)

Reklama

Reklama