Reklama

Reklama

The Divide

  • Německo The Divide – Die Hölle sind die anderen (více)
Trailer

Obsahy(1)

New York City, obyčejný den. Ovšem jen do chvíle, kdy je celé město paralyzováno nekonečnou sérií výbuchů. Skupinka několika rozdílných lidí nachází útočiště v suterénu obytného domu, kde byl (zásluhou paranoidního správce) vybudován provizorní protiatomový kryt. Jídla a vody je dostatek, strach, naprostá absence informací a sílící ponorková nemoc si však začínají vybírat svou daň a z bezpečného útočiště se tak velmi brzy stává klaustrofobická past. A venku zatím vyčkává "zlo", které předčí i ty nejhorší představy. Dokážou se naši hrdinové spojit proti společnému nepříteli a přežít? (Allien.9)

(více)

Videa (9)

Trailer

Recenze (629)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Pokud od The Divide očekáváte ponurou, vizuálně dokonalou apokalyptickou podívanou, v níž skupinka přeživších putuje zdevastovanou postapokalyptickou krajinou, raději se tomuto snímku vyhněte. The Divide se totiž vydává zcela jiným směrem. Téměř po celé dvě hodinky Vás totiž čeká "pouze" stísňující pobyt v protiatomovém krytu, který si vybudoval Michael Biehn, do něhož se nashromáždila skupinka rozdílných osob. Nějaké ty zásoby jídla i vody jsou a oni jsou, zdá se, zdánlivě v bezpečí. Na okamžik. Nemožnost spojit se s kýmkoli tam "navrchu", ubíhající dny, postupně se ztenčující zásoby jídla, vyčerpanost a strach vykonávají postupně své a situace se začíná čím dál víc vyhrocovat. Hranice morálky se začínají bortit. Některým z toho začne postupně hrabat. Docela hodně. A tak se po nějaké době z určitých lidí začnou stávat zvířata s těmi nejnižšími pudy. A z člověka, vedle něhož jste ještě před chvílí v klidu seděli, se začne stávat Váš nepřítel a ten, který Vám klidně může ve spánku podříznout krk. Kromě radioaktivního spadu začíná postupně na všechny dopadat i nastálá situace a jen těžko se dá odhadnout, kdo přežije a kdo se úplně nezblázní, jestli vůbec někdo. A kdo z Vás celou dobu v podzemí čekal na tu post-apo depku, nebojte, v závěru na Vás pár minut čeká. Za doprovodu úžasné hudby. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Anchor Bay Films // Počet premietajúcich kín v USA: 13 // Otvárací Víkend USA: $43,638 // Kvalitne napísaný scenár, no ešte kvalitnejšie zahraný. Ľudský charakter v kritických situáciách nepozná medze či už ide o film alebo o reály život. A práve preto sa mi The Divide tak páčil, pretože to má z realitou viac spoločné, než si pripúšťame. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

No, Eva by bola. Už len nájsť Adama. A je vymaľované. Alebo: Naša skvelá budúcnosť je na skládkach toxického/ jadrového odpadu! Výborný opis preusporiadania spoločnosti v zmenených životných podmienkach. Priamo od podlahy preberajú vládu v svete bez zákonov, techniky a moci tí, čo sú schopní okamžite plodiť. Alebo teda robiť tie veci, aby nový život vznikol. Pekne to v komentári vystihol užívateľ Maq, na ktorého skvelý komentár týmto odkazujem. Aha, a ešte ma napadla taká sranda, že sa v deji vyskytol aj západoeurópsky Palach. Nesúci svojou obeťou na pleciach žiariacu fakľu v mene hodnôt dnešnej buržoáznej spoločnosti. Máme to v sebe, nechať sa predať, máme to v sebe a je to v nás! Film odporúčam ako zaradiť do učebno- edukačných audiovizuálnych osnov všetkým humanitným odborom vysokých škôl. Pri pozeraní ma viackrát napadli geniálne knihy Ondřeja Neffa Tma a Tma 2.0, v ktorých opisuje, ako by vyzeral svet bez elektriny. Veľmi podobne ako v Divide. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

spoilery: Ponorková nemoc je "svině", což přímo dokazuje Divide. Skupina lidí se dostane do uzavřené místnosti, které šéfuje Mickey. Člověk, který od začátku tušil, co se stane pokud skupina nebude držet při sobě. Ze začátku působí přísně, ale vše má své důvody, včetně tajení podstatných věcí. Ostatní se proti němu spolčí a svrhnou ho z vlády skupiny. Teprve potom začne to, na co divák čeká. Skupině začne velet Josh, který ze začátku působí sympaticky, ale změní se neskutečným způsobem v psychopata spolu se svým přítelem Bobbym. Oba dva se začnou měnit ve zvířata a lidská povaha zcela vymizí. I ostatní se začnou měnit a propadat temné stránce uzavřené místnosti. Marilyn vše odskáče ze všech nejvíc, poněvadž si z ní oba udělají ochočené zvíře. Divide není jen obyčejný postapokalyptický snímek, ale také jeden z nejvíce zneklidňujících a brutálních snímků, které jsem doposud viděl. Nechtěl bych se dostat do role ani jedné osoby, ale herci podali své životní výkony. Bavím se o hercích a myslím tím celou skupinu, nikdo nevyčnívá a každý svou roli zvládá dokonale. Některé scény jsou perfektní a člověku občas vyráží dech. Pokud bych se měl bavit o chybách, tak jich je také spoustu jako například zbytečné scény a nebo občas nedomyšlený scénář. To vše se promíjí díky fantastickému závěru, který jsem opravdu nečekal a je to jen završení všeho. Přemýšlím nad tím a silně věřím, že lidé by se v této situaci chovali dost podobně. Za mě si tento snímek nenechte ujít a dejte mu šanci... 9/10 = 90% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Príbeh ma lákal, mám rád tieto vypäté konfrontácie v uzavretých priestoroch. Úvod nič nenaťahuje, pár sekúnd a už sme v pivničných priestoroch...Rozbieha sa to skutočne fajn a M. Biehn dostal konečne poriadnu rolu. Neskôr však dôjde k niekoľkým zvratom a preskupeniam(odtiaľ ten názov) a čoraz viac priestoru dostávajú vymleté a uchýlné mozgy niekoľkých postáv. Niektoré z nich ma poriadne rozčuľovali, najviac "šľapka" a právnik a popravde M. Biehn ako Mickey bola určite najlepšia postava a čo urobí režisér? Nechá ho polovicu filmu sedieť pripútaného na stoličke, čo je veľká škoda, pretože som si istý, že by sa s bandou magorov nemaznal. Kde má Mickey rodinu, kto sú maskovaný muži, načo potrebujú deti, čo presne sa stalo..., to je niekoľko otázok na ktoré nedostávame odpoveď, čo mi tiež nerobilo dobre. Úchylnosť, špina a sex dostávajú v druhej polovici viac priestoru ako je zdravé, navyše v tej odpornejšej verzii. Zavarené bolo na kult, no ostal iba masaker a sonda do vymletých mozgov...60%. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (18)

  • Herci mali zelenú pri improvizácii, používali ju celý film. (Artass)
  • Natáčení bylo přerušeno kvůli erupci islandské sopky Eyjafjallajokull, která v roce 2010 ochromila dopravu mezi Evropou a Severní Amerikou. (oje)
  • Scény byly natáčeny neobvykle ve stejném pořadí, ve kterém se odehrávaly. (oje)

Související novinky

Hororoví machři a další strašidelný dům

Hororoví machři a další strašidelný dům

28.11.2011

James Wan bez debaty patří k nejlepším současným hororovým tvůrcům. První Saw je kultovka, Zlověstné ticho pěkná pocta staré škole a Insidious jeden z nejděsivějších filmů posledních let. Wan teď pro… (více)

Půjde po vás Hitman 2

Půjde po vás Hitman 2

26.05.2010

Přestože jednička nenadchla ani fanoušky hry firmy Eidos, ani „běžné diváky“, s rozpočtem 30 milionů vydělala jen v kinech rovnou stovku, takže zabiják s kódovým označením 47 se vrátí. Scénář Kylea… (více)

Reklama

Reklama