Reklama

Reklama

Tucker & Dale vs. Zlo

  • Česko Tucker a Dale vs. Zlo (více)
Trailer

Parta mladistvých intelektuálů podniká cestu z města. Příslib bezelstné zábavy v lůně neposkvrněné horské přírody ale nebude mít dlouhého trvání. Na samotě u lesa studentská kvítka narazí na individua podezřelého vzezření, kterým sláma čouhá nejen z bot. Žoviální burani Tucker a Dale si přitom též chtějí pouze užít volný čas: dát do kupy starou chatu, postavit kadibudku, ulovit pár ryb, a naopak vypít větší než menší množství piv. Bude však stačit jediné nedorozumění a požár bude na střeše, nejedna končetina se uřeže, drtička na dřevo vytryskne v krvavé sprše a konec bude jedné mládeže… Přímočará, ale zábavná parodie, získala mezinárodní renomé na řadě festivalů (SXSW, Fantasia, Sundance), českému publiku byla představena při příležitosti 45. ročníku MFF Karlovy Vary (2010). Kanadsko-americký snímek udělá radost především znalcům žánrové kinematografie. Tucker & Dale vs. Zlo se nápaditě strefuje do spousty hororových klišé z oblasti slasheru („vyvražďovaček“) a hixploitation (či hick flicks – filmy o křupanech). Na jednu stranu film přehnaně zvýrazňuje ustálené motivy (mj. hrozivé „Jiné“ v podobě zanedbaných vidláků), na stranu druhou komediální horor výsměšně napodobuje scény z ikonických děl (namátkou: Sežráni zaživa, Texaský masakr motorovou pilou, Predátor, Smrtelné zlo, Pátek třináctého, Fargo či Záhada Blair Witch), aby posléze vše obrátil na ruby a nastavil zrcadlo nám samým, když vyprávění šibalsky podřízne větev pod stereotypním rozdělením: kultivované město versus nebezpečný venkov. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (812)

Deimos 

všechny recenze uživatele

***Celkem 70%***TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 8/10/// PLUS: dokonale vtipné, hororově krvavé, nevnucující se MÍNUS: trochu uspěchaný závěr, možná až moc náhod v jednom filmu./// Shrnutí: Na tento snímek jsem byl dlouho zvědavý a musím přiznat že se mi fakt líbil. Může být i docela zajímavé, když se budete na snímek dívat jako na horor, opravdu ten žánr v tom filmu uvidíte. Ono to tak v tomto žánru opravdu chodí. O to víc potěší, že si někdo dal tu práci a připravil nám komedii, která se netváří vážně (kromě postav teenagerů) a vy se u ní budete bavit. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Eli Craig, Morgan Jurgenson | Hudba: Michael Shields, Andrew Kaiser | Produkcia: Morgan Jurgenson, Albert Klychak, Rosanne Milliken, Deepak Nayar | Distribúcia: Maple Pictures | Štúdio: Eden Rock Media, Looby Lou, Reliance Motion Picture Company, Urban Island | Rozpočet: ? $ | Tržby: 3,992,989 $ || Šialená komédia na horor, viacmenej sebaironickým tónom. Najväčšiou prednosťou filmu je, že sa sám nebere vážne. Na pár naozaj vtipných momentov a okrem dobrého základného motívu dvoch kvázi nevynních sedliakov celkom !priemerné! céééčko. Ešte trochu som to mohol brať menej vážne, a bola by to slušná zábava. :) ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

První půl hodina je skvostná - takhle vtipné a kreativní zesměšnění základních klišé vyvražďovacích hororů jsem nečekal ani ve snu. Zbytek už je jen průměrně zábavná blbost, které postupně dochází dech a kreativitu střídá nepříliš vtipná tvůrčí křeč. Velké plus ale za Katrinu Bowden, která je snem každého vraždícího i nevinného individua na planetě - kvůli ní bych klidně i změnil tábor. 70% ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Že to někoho nenapadlo dřív. Černá komedie s několika povedenými nápady a hlavně s luxusním námětem o tom, jak dvojka buranů (neškodný Alan "většinou jen přihrávám" Tudyk a my pleasure Tyler "Sock z Reapera" Labine) koupí chatu a rozhodne se dát jí do kupy zrovna v době, kdy si vyrazí na výlet parta puberťáků, která zjevně nakoukala moc buranských hororů, tudíž se v jejich logice buran automatický rovná vrah. Parodická pocta žánru (ačkoli podle mě pořád ještě zbytečně krotká). ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že už to asi nikdy nenapíšu, ale Craigovi se opravdu povedlo namíchat vtipný a zároveň krvavý koktejlek. Není to sice taková prča jako Brain dead či evil dead 2, nicméně několikrát jsem se zasmál a opravdu mě to bavilo. Což se o naprosté většině novodobých horrorů říci nedá. Proto palec nahoru a doufám, že takováhle dovolená mě letos nečeká. This vacation sucks! ()

Galerie (112)

Zajímavosti (11)

  • Hoci sa dej odohráva v Apalačskom pohorí v Západnej Virgínii, natáčanie prebiehalo v kanadskej provincii Alberta. (džanik)
  • Nominace na cenu Leo, v kategorii Nejlepší zvukový střih. (Čiban)
  • Dale (Tyler Labine) v jedné scéně radí Chuckovi (Travis Nelson), který drží šerifův revolver, aby před výstřelem nejprve odjistil pojistku, kterou však tato zbraň nemá. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama