Reklama

Reklama

Tucker & Dale vs. Zlo

  • Česko Tucker a Dale vs. Zlo (více)
Trailer

Parta mladistvých intelektuálů podniká cestu z města. Příslib bezelstné zábavy v lůně neposkvrněné horské přírody ale nebude mít dlouhého trvání. Na samotě u lesa studentská kvítka narazí na individua podezřelého vzezření, kterým sláma čouhá nejen z bot. Žoviální burani Tucker a Dale si přitom též chtějí pouze užít volný čas: dát do kupy starou chatu, postavit kadibudku, ulovit pár ryb, a naopak vypít větší než menší množství piv. Bude však stačit jediné nedorozumění a požár bude na střeše, nejedna končetina se uřeže, drtička na dřevo vytryskne v krvavé sprše a konec bude jedné mládeže… Přímočará, ale zábavná parodie, získala mezinárodní renomé na řadě festivalů (SXSW, Fantasia, Sundance), českému publiku byla představena při příležitosti 45. ročníku MFF Karlovy Vary (2010). Kanadsko-americký snímek udělá radost především znalcům žánrové kinematografie. Tucker & Dale vs. Zlo se nápaditě strefuje do spousty hororových klišé z oblasti slasheru („vyvražďovaček“) a hixploitation (či hick flicks – filmy o křupanech). Na jednu stranu film přehnaně zvýrazňuje ustálené motivy (mj. hrozivé „Jiné“ v podobě zanedbaných vidláků), na stranu druhou komediální horor výsměšně napodobuje scény z ikonických děl (namátkou: Sežráni zaživa, Texaský masakr motorovou pilou, Predátor, Smrtelné zlo, Pátek třináctého, Fargo či Záhada Blair Witch), aby posléze vše obrátil na ruby a nastavil zrcadlo nám samým, když vyprávění šibalsky podřízne větev pod stereotypním rozdělením: kultivované město versus nebezpečný venkov. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (812)

Shit 

všechny recenze uživatele

Úplně geniální prdel, Tucker & Dale vs. Zlo není totiž obyčejná redneck vyvražďovačka v lesích, jak se může zrpvu zdát, ale je to geinální parodie na tyhle vyvražďovačky, která celej ten systém vyvražďování vidlákama staví úplně opačně a vznikaj naprosto šílený situace, navíc i když to je asi celkem nízkorozpočotový, tak gore rozhodně nejsou nějaký směšný a vypadaj slušně. Jeden z nejoriginálnějších a nejzábavnějších hororů, co jsem poslední roky viděl. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica sa mi páčila, v druhej to už začalo trocha kolísať. Ale ako paródia to rozhodne nebolo zlé. Párkrát som sa zasmial, ale žeby som dostával záchvaty smiechu, to sa taktiež povedať nedá. Keď pozerám na tie hodnotenia, tak som asi predsa čakal o niečo viac. Na jedno pozretie fajn, druhýkrát by sa mi to už pozerať nechcelo a do pamäti sa mi to asi tiež výrazne nevryje. Silnejších 60%. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,... dneska jsme měli den blbec. Nikoho jsme si nevšímali, když tu najednou okolo našeho domu se začali zabíjet děti“..... Venkovští vidláci a skupinka teenegerů – vděčné hororové téma. Tahle nenáročná hovadina (na letní noc) si z toho snaží udělat prdel. Jednoduchej humor, vraždy, děj. A proč ne... na place muselo bejt veselo. A jestli se Tucker a Dale stanou slavnými jako Randall a Dante? Těžko říct, ale třeba se mladí ,,zaostalejší“ chlapci naučí balit holky. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci vidět vyvražďovací parodii. 2.) Nevím, jestli kluk, kterej skočí do drtičky může bejt v pořádku (po doskoku). 3.) Zjistím, že benzínem chlapa neuhasíš. 4.) Poznám, kdy je dobré mít paměť na divný věci. PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Že to někoho nenapadlo dřív. Černá komedie s několika povedenými nápady a hlavně s luxusním námětem o tom, jak dvojka buranů (neškodný Alan "většinou jen přihrávám" Tudyk a my pleasure Tyler "Sock z Reapera" Labine) koupí chatu a rozhodne se dát jí do kupy zrovna v době, kdy si vyrazí na výlet parta puberťáků, která zjevně nakoukala moc buranských hororů, tudíž se v jejich logice buran automatický rovná vrah. Parodická pocta žánru (ačkoli podle mě pořád ještě zbytečně krotká). ()

lamps 

všechny recenze uživatele

První půl hodina je skvostná - takhle vtipné a kreativní zesměšnění základních klišé vyvražďovacích hororů jsem nečekal ani ve snu. Zbytek už je jen průměrně zábavná blbost, které postupně dochází dech a kreativitu střídá nepříliš vtipná tvůrčí křeč. Velké plus ale za Katrinu Bowden, která je snem každého vraždícího i nevinného individua na planetě - kvůli ní bych klidně i změnil tábor. 70% ()

Galerie (112)

Zajímavosti (11)

  • Dale (Tyler Labine) v jedné scéně radí Chuckovi (Travis Nelson), který drží šerifův revolver, aby před výstřelem nejprve odjistil pojistku, kterou však tato zbraň nemá. (Dr Lizal)
  • Počet mrtvých: 12. (ČSFD)
  • V jedné z posledních scén je slyšet hlavní hudební téma z filmu Temný rytíř (2008) a hlavní záporný hrdina si popálí levou půlku oblyčeje, čímž snímek naráží na postavu Double Face (Aaron Eckhart) ze zmíněného filmu. (kowalski)

Reklama

Reklama