Reklama

Reklama

Tucker & Dale vs. Zlo

  • Česko Tucker a Dale vs. Zlo (více)
Trailer

Parta mladistvých intelektuálů podniká cestu z města. Příslib bezelstné zábavy v lůně neposkvrněné horské přírody ale nebude mít dlouhého trvání. Na samotě u lesa studentská kvítka narazí na individua podezřelého vzezření, kterým sláma čouhá nejen z bot. Žoviální burani Tucker a Dale si přitom též chtějí pouze užít volný čas: dát do kupy starou chatu, postavit kadibudku, ulovit pár ryb, a naopak vypít větší než menší množství piv. Bude však stačit jediné nedorozumění a požár bude na střeše, nejedna končetina se uřeže, drtička na dřevo vytryskne v krvavé sprše a konec bude jedné mládeže… Přímočará, ale zábavná parodie, získala mezinárodní renomé na řadě festivalů (SXSW, Fantasia, Sundance), českému publiku byla představena při příležitosti 45. ročníku MFF Karlovy Vary (2010). Kanadsko-americký snímek udělá radost především znalcům žánrové kinematografie. Tucker & Dale vs. Zlo se nápaditě strefuje do spousty hororových klišé z oblasti slasheru („vyvražďovaček“) a hixploitation (či hick flicks – filmy o křupanech). Na jednu stranu film přehnaně zvýrazňuje ustálené motivy (mj. hrozivé „Jiné“ v podobě zanedbaných vidláků), na stranu druhou komediální horor výsměšně napodobuje scény z ikonických děl (namátkou: Sežráni zaživa, Texaský masakr motorovou pilou, Predátor, Smrtelné zlo, Pátek třináctého, Fargo či Záhada Blair Witch), aby posléze vše obrátil na ruby a nastavil zrcadlo nám samým, když vyprávění šibalsky podřízne větev pod stereotypním rozdělením: kultivované město versus nebezpečný venkov. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (812)

Nin 

všechny recenze uživatele

Hororová komedie postavená na vtipné premise, že strašidelní vidláci jsou tu ve skutečnosti roztomilí nekňubové, ale kvůli různým náhodám si typičtí američtí vysokoškoláci na výletě myslí, že to jsou krvežíznivá monstra. A těch náhod je fakt hodně, takže už se jedná skoro o grotesku. Děj je dost předvídatelný, ale kupodivu je zábavný, i když ke konci už je to přeci jen trochu na jedno brdo. Pohodová odpočinkovka o mílích vidlácích a teenagerech, co jsou omylem masakrováni. (7/10) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ježiš, jak já těm dvěma týpkům u piva přál ten pohodovej víkend. Dají pivo, upečou buřty, udělají něco na chatě. Jenže to by se na druhý straně rybníka nesměla objevit banda debilních studentů. Přesně ten druh krvavé komedie, který čerpá z předsudků o studentech a o buranech. Natočeno tak, že jsme o tom ještě pár dnů mluvili v práci. Jednoduché, zábavné, přímočaré. Když se to povede, nechcete na podobné filmy zapomenout. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica sa mi páčila, v druhej to už začalo trocha kolísať. Ale ako paródia to rozhodne nebolo zlé. Párkrát som sa zasmial, ale žeby som dostával záchvaty smiechu, to sa taktiež povedať nedá. Keď pozerám na tie hodnotenia, tak som asi predsa čakal o niečo viac. Na jedno pozretie fajn, druhýkrát by sa mi to už pozerať nechcelo a do pamäti sa mi to asi tiež výrazne nevryje. Silnejších 60%. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tuhle hororovou komedii jsem vyhlížel dlouho a se značným očekáváním. Nejen díky navnazujícímu traileru, který sliboval slušnou zábavu, ale i díky v hororovém žánru profláklé premise (parta teenagerů bojující v lesích proti dvěma vesnickým buranům) otočené o 180 stupňů. Tentokrát jsou tedy nevinnými obětmi právě oni vidláci, kteří čelí útokům mladých měšťáků. Začne kolotoč strašných souher náhod a omylů, což vede k absurdním situacím, tolik známých z odnože hixploitation i slasheru. Tvůrci se tu docela vyblbli a pohostili diváka spoustou odkazů na kultovní horory jako TEXAS CHAINSAW MASSACRE, EVIL DEAD, ba dokonce i THE DARK KNIGHT. Některé se povedly, jenže drtivá většina z nich působí trochu křečovitě díky vyžívání se v nich dobou větší, než potřebují. Naproti tomu dva ústřední hrdinové jsou sympaťáci a Katrina Bowden zase pořádná kost, o tom žádná. Jen jsem čekal asi větší prdel, nic víc. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Komedie na téma vyvražďovačky s dobře zvládnutým dějem. Alan Tudyk a Tyler Labine jako dva blbečci, kteří neví o co jde byli výborný. Do toho sexy Katrina Bowden, která snímku také pomohla, i když jsem si myslel, že jako blondýna se do lesa hodit nebude, ale nakonec jsem byl rád, že roli dostala právě ona. Nemám na co si ztěžovat, protože jsem se opravdu pobavil. (SPOILER) Bežící Alan Tudyk s motorovkou byl luxusní, nebo skákající student do drtičky a poté příjezd policisty, který se také předvedl a hned po něm ustřelení hlavy studenta. Každá scénka je perfektní a to jsem ani nevyjmenoval všechny. Tucker & Dale vs. Evil je jedna z nejlepších hororových komedií, co jsem kdy viděl... 10/10 = 100% ()

Galerie (112)

Zajímavosti (11)

  • Počet mrtvých: 12. (ČSFD)
  • Hoci sa dej odohráva v Apalačskom pohorí v Západnej Virgínii, natáčanie prebiehalo v kanadskej provincii Alberta. (džanik)
  • Je možné zaznamenat, že vyjma scény v nemocnici si Dále (Tyler Labine) červenou kšiltovku během celého filmu nesundal. (Rimer545)

Reklama

Reklama