Reklama

Reklama

Série(8) / Epizody(128)

Hlavní inspirací pro jejich příběhy je manuální nešikovnost. Důležitá však není jen legrace, ale i optimistický postoj Pata a Mata k životu. I když je vše ztracené, nikdy neskládají ruce do klína a nakonec jsou vždy se svým řešením spokojeni. Sláva hvězd rostla až do roku 1995. S novým tisíciletím se Pat a Mat vracejí opět na scénu v nových příbězích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (260)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Kult svojej doby, najmä v Československu. Tak jednoduché a pritom tak vtipné a trefné, čo sme dokázali v našich podmienkach vyprodukovať je obdivuhodné. Pat a Mat sú jednou z najlepších animovaných dvojíc. Všetko dotvárala vtipná hudba. Nebolo to isto na ocenenie za najlepší seriál v danej dobe, ale mnohé to predčilo svojou nápaditosťou a štýlom. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dva teoretičí inženýři v jednotlivých epizodách dokazují, že ani výměna žárovky, vymalování bytu nebo sklizeň ovoce nejsou triviálními záležitostmi, pokud si na ně posvítí jejich tvořivý intelekt. S teoretickými vědomostí největších géniů fyziky a strategickou zručností vojenských generálů se vrhají do všech problémů, jejichž řešení by mohl vymyslet snad jen dlouholetý pacient psychiatrické kliniky. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sprostým aritmetickým průměrem (snad správně vypočteným, u 80 dílů se člověk může lehce seknout) určené hodnocení. Klasické díly jistě zasluhují plný počet, a však ty nové hodnocení dost srážejí. A jak často píšu u seriálů - hodnotíme celý seriál, NE jen pár částí, které se nám líbí. Proto pouze 70% ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Zlatý fond československé animované školy a jedna z věcí, na kterou my i Slováci můžeme být oprávněně hrdí, takový úspěch našeho výtvoru ve světě se málokdy vidí. Dodávat něco více je podle mě i zbytečné. P.S. Omlouvám se za původní zařazení komentáře k pilotnímu filmu "Kuťáci", jelikož jsem o existenci profilu uceleného celku neměl donedávna tušení. ()

LadyAjva odpad!

všechny recenze uživatele

Ano,ano,já vím, že hlavním tématem je nešikovnost těch dvou pajduláků, ale mě to přišlo tak strašně hloupé, neustále jsem jako dítě křičela do obrazovky, ať už to konečně opraví...ano, mám z toho doživotní trauma a obávám se, že mě to poznamenalo i ve vztazích k mužům..=D Já jako perfekcionistka jsem nechápala, jak může být někdo tak hloupý, neúnavný ve svém (ne příliš zdrařilém) počínání, nehledě na to, že doteď nevím, který je který...Nelíbilo se mi to jako dítěti, a teď se mi to už tuplem nelíbí.. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (84)

  • V momentoch, keď po originálnych a väčšinou neefektívnych spôsobov riešenia problémov prirodzene očakávame happy end, sa náhle dostaví prekvapivý zvrat k horšiemu. Príkladom je epizóda Maľovanie (1982), v ktorej po vybielení obývačky a následných úpravách rôznymi umeleckými motívmi kvôli zabudnutiu na kuracie mäso v rúre, je celá obývačka začiernená od dymu. To platí najmä pre staré epizódy seriálu. (MerlinPolcic)
  • Keď Mat nabúra s kabrioletom do stĺpu, svetlá na vozidle sa skrivia. V nasledujúcich záberoch sú však opäť rovno. (MerlinPolcic)
  • V Iráne boli upravené niektoré scény, ktoré zobrazovali odkazy na alkohol. V epizóde Pračka zase rozmazali sochu nahej ženy. (MerlinPolcic)

Reklama

Reklama