Reklama

Reklama

Hitlerovi bodyguardi

(seriál)
  • USA Hitler's Bodyguard
USA, 2008, 10 h 11 min (Minutáž: 47 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Všemožné pokusy o zabití nacistického vůdce a Říšského kancléře Adolfa Hitlera.  Série dramatických dokumentů analyzuje motivy a metody různých subjektů, jejichž plánem bylo zosnovat atentát na vůdce nacistické Třetí říše, tyrana a diktátora Adolfa Hitlera. Od nevydařených převratů, po nastražené bomby a otravy jedem. Vše bylo připraveno a naplánováno do posledních detailů. Díky původním SS nahrávkám nám seriál nabízí fascinující pohled do nitra uzavřeného kruhu kancléřových ochránců, jejich praktik ochrany a na všudypřítomnou rivalitu. Adolf Hitler způsobil smrt padesáti milionů lidí. Nenáviděli ho nejen ti, které perzekuoval, ale i mnozí z jeho spolupracovníků. Bylo na něj spácháno čtyřicet pokusů o atentát, ale během pětadvaceti let se nikomu nepodařilo ho zabít. Sám Hitler tvrdil, že spíš než svým ochráncům za to vděčí náhodám a osudu. Sám razil heslo, že se atentátům nejlépe vyhne nepravidelností svého režimu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Marze k tomuto seriálu (7)

Zabijte Hitlera dřív, než začne válka (2008) (E06) 

Dokument potěší našince v tom, že v jeho části je pojednáváno o Československu v souvislosti s jeho obsazením. A o britském odmítání atentátu na Hitlera "jako nesportovní". ()

Atentát v pivnici (2008) (E07) 

Atentát v pivnici je možná ze všech pokusů atentátu na Hitlera druhý nejznámější po atentátů v bunkru. ()

Lety do nebezpečí (2008) (E09) 

Tento díl je plný náhod a dvojnáhody, které opět zachránili Hitlera. Zachánili ho opět  instinkt a nepředvídatelnost. ()

Hitlerovy nebezpečné cesty vlakem (2008) (E10) 

V dílu se objeví pražská předměstská čtvrť Libeň a atentát na Heindricha. A další náhoda, která zachránila Hitlera, když jeho vlak v místě atentátu předjel nečekaně vlak jiný, v němž pak zahynulo před čtyři stovky Němců. ()

Až do hořkého konce (2008) (E13) 

V první třetině je "hrdinou" nacista a architekt Sper. Je nepochopitelné, že byl u Norimberského procesu jen uvězněn a v roce 1966 propuštěn. Odsouzeno bylo jen několik nacistů. Dále Rusové a spojenci v roce 1943 usoudili, že díky svým strategickým chybám je pro ně Hitler cennější živý než mrtvý. Nejzajímavější je závěr pojednávající o konci Třetí říše a naivnímu návrhu Himmlera spojencům na příměří. ()

Reklama

Reklama