Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšný divadelní agent Charlie Y. Reader žije ve svém newyorském bytě stylem věčného svobodného mládence, který je neustále obklopen milými a krásnými ženami. K příslušnicím druhého pohlaví se dokáže chovat nedostižně šarmantním způsobem a možná až příliš lehce navazuje milostné vztahy. Změnu v jeho životě způsobí nečekaný příjezd dávného přítele Joea McCalla a příchod mladé herečky Julie. Přítel z dětství přijel na pár dní s jednoduchým plánem: odpočinout si od manželky a užít si krátké svobody. Rozhodně více zaskočí Charlieho půvabná a milá dvadvacetiletá uchazečka o roli v nové hře, zejména tím, jak důkladně si naplánovala svoji budoucnost. Právě kvůli této ženě vždy klidný a vyrovnaný Charlie najednou zcela ztrácí pevnou půdu pod nohama. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

sigf07 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědavý na to, až uvidím Franka Sinatru a Huga Haase společně v jednom filmu. Bohužel, jak jsem zjistil, Haasovi evidentně nějakou dobu trvalo než se v Hollywoodu prosadil a než mu byly svěřovány významnější role. Přestože jsem si pozorně prohlížel i osoby v pozadí, na českého rodáka jsem tentokrát prostě nenarazil. Což je však jen mé osobní, ryze subjektivní zklamání, které nic nemění na skutečnosti, že je Něžná past příjemnou romantickou komedií v hlavní roli s božským Frankem ve vynikající formě. Role elegantních starých mládenců mu sedí a film mu přesto to nabídl – trocha toho povinného zpívání a především popíjení s přáteli a flirtování s každou sukní v dosahu. ()

raroh 

všechny recenze uživatele

50. léta v USA holdovala přízemně konzervativním hodnotám, jejichž oslavou Tender Trap je nepochybně, třebaže to podává jemnou formou. Pro mě je na snímku nejzajímavější vizuální stránka dokumentující dobové americké maloměšťácké představy o typické domácnosti, které nám dnes spotřební kultura vnucuje v mírně inovované podobě jako "moderní". Něžná past (Debbie Reynold navíc bude - až se vdá - opravdu nesnesitelnou manželkou) reprezentuje svět, který nesdílím vůbec, ale podán je téměř jako něco interesantního. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nelze se od samého počátku sledování filmu ubránit srovnání s o deset let mladším Marriage on the Rocks, který je v kontextu Sinatrovy filmografie Něžné pasti určitě nejblíže. Rodinný život členů americké poválečné společnosti, plno komických situací a povedené dialogy, a hlavně přítomnost Franka. Trochu nechápu "lov na čarodejnice" v podání několika místních kolegů, Něžná past je filmovým zpracováním divadelní hry, nikoliv výpravnou peckou natočenou z 99 % v exteriérech. Naprosto odmítám zatracovat Sinatrovo herectví, nicméně v newyorském bytě Charlieho Readera se mi víc líbil charismatický výkon Davida Waynea. A mimochodem, Debbie Reynolds je tu v některých záběrech dost podobná Zuzaně Norisové. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Kouzelná Debbie Reynoldsová a vcelku vtipné dialogy. Zato největší divácké lákadlo - Frankieboy - se s odstupem padesáti let ukazuje být nejslabším článkem filmu. Podotýkám, že jeho písně uvádím dokonce v listině nadepsané "ZAHRAJTE MI NA POHŘBU", takže nic osobního ;-), ale Sinatrovy herecké výkony byly tragikomické. Trochu jako když navléknete instalatéra do lékařského pláště. Na první pohled nepoznáte rozdíl, ale jakmile se vám začne vrtat v zubech francouzským klíčem, hned víte, která bije. 50 % ()

Curunír 

všechny recenze uživatele

Výborná romantická komedie s kouzelnou Debbie Reynolds a chlapáckým Frankem Sinatrou, která nás zavede do "pohodových"padesátých let. Ol' Blue Eyes nejenže geniálně zpívá, on je také !!velmi slušným hercem!! a některé zdejší komentáře, které ho přirovnávají k nejslabšímu článku filmu a ke Karlu Gottovi, jsou poněkud hodně nefér. P.S. Po druhém podívání, musím přidat ještě jednu hvězdičku.Ani nevím jak, ale stala se z toho srdcovka... ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama