Reklama

Reklama

Paranormal Entity

  • USA Paranormal Entity

Hlavními postavami filmu natočeného v duchu úspěšné série Paranormal Activity jsou sourozenci (Samantha , Thomas) a jejich matka. Nedávno jim zemřel otec, a proto se jej pokusili kontaktovat. Po nějakém čase se v jejich domě začali dít neobvyklé věci... (TV Horor Film)

Recenze (112)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Nejen díky i více než podobnému názvu se dá Entity považovat za nefalšovanou kopii, či napodobeninu fantastické Activity, ovšem mě osobně to stejně vůbec nevadilo, neboť já jsem až fanatickým příznivcem jak samotné série Activity, tak především ,,handcam" stylu. Tyto filmy na mě působí opravdu neskutečnou silou, pokaždé jsem u nich naprosto vysranej, díky onomu zpracování mají vždy i skvělou atmosféru, no a Paranormal Entity není prostě vyjímkou. Samozřejmě, prakticky stejné filmové postupy, totožné prostředí, podobné postavy, jejich stejné chování, podobní ,,bubáci" a vlastně i identické lekačky, to vše bez diskuzí snižuje úroveň Entity, ale přesto budu v tomto případě natolik ojedinělá vyjímka, že to nějak drtivě neodsoudím, neboť i tentokrát jsem si to přes to všechno dokázal stejně celé maximálně užít a nefalšovaně se bát. Co ovšem musím každopádně vytknout, je úplný závěr, který mě tedy fakt nasral a z celkového dojmu mi vážně hodně ubral! Když je totiž divák průběhem celého filmu připravován na to, co se vlastně té osudné noci stalo a on se to místo v gradujícím ultraděsivém finále dozví ze dvou nicneříkajících záběrů, tak to mě vážně dokáže rozpálit a ve výsledku pak i především zklamat. Opravdová škoda tedy toho závěru, jinak šlo totiž i přes totální vykrádačku o skutečně funkční a působivou duchařinu. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Tak už podle názvu je zřejmá inspirace Paranormal Activity a dost nestoudně to tenhle film i vykrádá. Nicméně já prostě ty filmy dělané ruční kamerou mám strašně rád a když se k tomu přidá i trocha té duchařiny, nemůžu odolat. Strašidelné to je, a to že se divák hned na začátku dozví, jak to celé dopadne, je vlastně geniální tah filmařů, protože to pak dodává celému snímku nesmírně pesimistický nádech totální bezmoci, protože nečekáte na to JESTLI, ale pouze JAK a KDY. Mně se to líbilo, ale protože to je prostě jen kopie, hodnocení ponechám průměrné. ()

Reklama

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Dovolím si jít tady proti všem a ač to sám nechápu, tak Paranormal entity je mnohem lepší a děsivější než Paranormal activity. O tomto snímku se moc neví a všude se mluví jen o "activitách", což není úplně dobře, protože v activitách se sem tam jenom pohne křeslo nebo záclona, ale tady si kamera mnohem víc hraje s nervy diváka a když už se jde na něco paranormálního, tak to stojí za to víc. Skutečně se jedná o děsivější, méně předvídatelný a postupně gradující příběh, který kdyby přišel jako první, tak je hitem! Jediném velikým mínusem je pro mě trochu nepochopitelný střih na konci. Nejdříve se normálně baví s vymítačem, nikdo nevypíná kameru a najednou je po všem. To jsem nepochopil, ale rozhodně je to lepší než Paranormal activity! ()

oRi11 

všechny recenze uživatele

Found footage snímek, který používá všechno co fungovalo v Paranormal Activity a nepřináší nic nového, co by jsme už jinde neviděli. Kvalitu snímku zhoršují i slabé herecké výkony, odbytý závěr a u tohoto žánru už běžně se vyskytující nelogické chování postav. Přesto se pár scén, které dokážou strach vyvolat, najde. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak podle komentářů koukám, že musím hned zmínit, že Paranormal Activity jsem dosud neviděl. Možná proto nějak nechápu zdejší tak nízké hodnocení. Ale já už si vlastně na to, že se mi líbí filmy, které se obecně moc nelíbí a naopak, filmy, které jsou oslavovány jdou zcela mimo mě, docela zvykl. Ale tohle mi na noční dokázalo nejednou pěkně pocuchat nervy. Myslím, že se tomuhle filmu povedlo přesně to, co podle mě nefungovalo u Blair Witch Project – krásně postupně hustit atmosféru. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Film neobsahuje žádné titulky, ani na začátku ani na konci. (Cheeker)
  • Film má iba štyroch hercov. Sám režisér si zahral hlavnú úlohu kameramana Thomasa Finleyho. (BoredKid)

Reklama

Reklama