Reklama

Reklama

Dívka, která kopla do vosího hnízda

  • Švédsko Luftslottet som sprängdes (více)
Trailer

Lisbeth Salanderová plánuje pomstu. Chce se pomstít lidem, kteří se ji pokusili zabít, a také vládním institucím, které jí téměř zničily život. Zásadní komplikací je ale kulka, která jí uvízla v hlavě. Lizbeth leží pod přísným dozorem na jednotce intenzivní péče s nepatrnou šancí na uzdravení. Pokud se jí to povede, bude souzena za tři vraždy a jeden pokus o vraždu. Už tak bezvýchodnou situaci ještě vyhrocuje jiný pacient, který leží ve stejné nemocnici - její vlastní otec Alexander Zalaščenko, který se chce své dcery jednou provždy zbavit. Lisbeth totiž znamená nebezpečí pro něj i pro “Sekci” – nelegální skupinu uvnitř tajné policie, která mimo jiné odpovídá za to, že tenhle bývalý agent sovětské výzvědné služby zůstane i nadále v utajení... Novinář Michael Blomkvist se rozhodne, že nenechá Lisbeth v rukou státní spravedlnosti a požádá svoji sestru advokátku, aby Lisbeth u soudu zastupovala. Pokud přežije, bude muset s její pomocí prokázat svou nevinu a přimět soud a veřejnost, aby uvěřili jejímu neuvěřitelnému příběhu, v němž figuruje řada významných lidí, kteří se dopouštěli nebo alespoň tolerovali bezprecedentní násilí vůči bezbranným spoluobčanům ve snaze udržet se u moci. V souvislosti se soudem proti Lisbeth chystá nakladatelství Millennium zvláštní číslo, které má odhalit totožnost těchto lidí a jejich napojení na “Sekci”. Ta má ale dost prostředků a metod na to, aby tenhle „požár“ uhasila, ještě než se doopravdy rozhoří. Stačí umlčet Lisbeth a pisálka Blomkvista. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (540)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Mě se na celé trilogii líbí, jak je to chytlavě natočené. V tomhle díle je vlastně jen soudní proces a kecaj tam důchodci a přesto jsem byl dvě a půl hodiny napjatej a bavilo mě to. A to finální zůčtování v cihelně bylo perfektní. Člověk se úplně bojí toho kolose a baví se tím, až videoherním zdrháním po bednách. A byl tu asi nejlepší záporák. Perverzní švédskej doktor. Stejně je ale nejlepší první díl a hlavně proto, že tam dělá Lisbeth s novinářem dohromady a tvořej takovej dobrej tým. Tady jak se vždycky setkají jen na konci to nemá takovej drajv, ale zase se mi líbilo to odcizení. Po Pusherovi je toto další perfektní Skandinávská trilogie a já si musím dát na tamnější tvorbu větší pozor. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Výborná kriminálka, která má tu smůlu, že jsem viděla famózní první díl trilogie, kterému nesahá ani po kotník. Především chvíli trvá, než se vzpamatuje z propadáku druhého dílu a nabere pořádně dech. Ale jakmile je do příběhu zasvěcen i divák, který neviděl předchozí díly, začne děj velmi svižně ubíhat. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Jej, tak tohle nebylo příjemný. Jednička byla skvělá, dvojka obstojná, trojka rozporuplná a nezáživná. Už dvojka byla zmatená, ale dělo se to aspoň zábavně, kdežto tady člověk opět moc neví, co se děje, ale ještě se k tomu nudí. První dvě třetiny totiž stráví s Lisbeth v nemocničním pokoji, kde se neděje až na pár výjimek nic, střídá se to s prostřihy na rozhovory s nějakejma staříkama, co se tam do teď neobjevili, ale maj mezi sebou ultra-tajný techtle mechtle a odkazujou se na nějaký tajný společnosti a minulost, o který divák nic neví, a do toho ještě vrtá Blomkvist a ani jeho počínání není zrovna úplně přehledný a logický. Pak najednou nastoupila závěrečná část ze soudní síně, která měla grády, byla zajímavá a napínavá a člověk věděl, co se děje. Ten začátek to ale vynahradit nedokáže. Pro mě hodně velký zklamání, i když herci byli opět výborný. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

První díl mě nadchnul, druhý neurazil, ale třetí díl už mě vyloženě nudil. Zbytečně natažený děj z druhé části (teda aspoň u filmu, v knížce to může fungovat jinak), který navíc postrádá jakékoliv napětí a gradaci. Noomi Rapace tu celou buď proleží v posteli anebo prosedí u soudu a zápletka okolo Michaela Nqvista také není dvakrát zajímavá. Postav je až moc, dialogy nefungují a scény, ve kterých se objevuje "děsivý" německý hromotluk mi přišly vyloženě k smíchu. Režie je navíc naprosto nevýrazná a tempo až vražedně pomalé. Smutný konec nadějné trilogie. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

…a cílem tohoto příspěvku v Miléniu je zproštění viny Lisbeth Salanderové..... Spiknutí státních úředníků vůči Lisbeth dostává konkrétní podoby a téměř všem jde o život. Lepší než dvojka, ale na jedničku to nemá. Do 90 minuty pokračujeme tempem dílu předešlého, aby pak konečně někdo to vosí hnízdo vykouřil! Vlastně rozkopnul. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Obdivuju R.Johna a chci vidět živého investigativního novináře v akci. 2.) Připravuji sebevraždu a nevím, pod jakým úhlem se střelit do tváře. 3.) Nechce se mi číst 650 stránek knížky. 4.) Viděl jsem předešlé díly. 5.) Jmenuji se Elisbeth Salanderová. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Galerie (41)

Zajímavosti (6)

  • Alexandra Pascalidou, TV reportérka, která se objevila krátce po uzavření soudu, je skutečná švédská televizní reportérka. (Cheeker)
  • Natáčelo se ve Stockholmu a Göteborgu. (Cheeker)
  • Lisbeth (Noomi Rapace) používá telefon Sony Ericsson Xperia X1. (Cheeker)

Související novinky

Worthington, Hopkins a únos pivního magnáta

Worthington, Hopkins a únos pivního magnáta

13.10.2013

Stalo se to doopravdy. V roce 1983 byl několika muži unesen majitel nizozemského pivního impéria Freddy Heineken. Na svobodu se vrátil až po vyplacení rekordního výkupného v hodnotě asi 50 milionů… (více)

Reklama

Reklama