Reklama

Reklama

Jeden z méně významných členů podsvětí Vincent (Miguel Ferrer) na základě falešné hlášky od jednoho ze svých dealerů zabije jiného dealera. Avšak v tu chvíli bohužel ani v nejmenším netuší, že onen zabitý pracoval pro největšího mafiánského bosse široko daleko. Celá situace pak nabere rychlé obrátky. Poté, co přijde o svou ženu Marisu, zbývá Vincentovi již jen jediná věc, pro kterou má smysl žít - pomsta. Vincentova pravá ruka Joshua (Cuba Gooding Jr.), který chtěl již dříve pověsit mafiánský život na hřebík, ale díky své loajalitě tak neučinil, si v tu chvíli moc dobře uvědomuje, v čem jsou namočeni, a že jen jeden chybný krok může vést k totální zkáze. (HBO Europe)

(více)

Recenze (52)

Babulik 

všechny recenze uživatele

Behom prvej polhodiny je všetko jasné, príbeh už ďalej neponúka nič, všetko, čo čakáte aj príde vrátane záverečnej prestrelky. Film postavený na jednoduchej (a toľkokrát videnej) schéme s nádychom drsnej gangsterky nemá kto herecky ťahať, Gooding nikdy gangster nebol a ani očividne nebude. Škoda, že Statham nebol práve voľný... ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Jedinej důvod, proč tu ještě oba neležíte vobtažení křídou, je, že jsem zvědavej.." A to já byl právě taky, jestli opravdu ten náš "Kubík junior" zase jednou po sakra dlouhé době nacouval do projektu, v němž by tenhle kdysi dávno oscarový herec nebyl jen pro smích.. A budiž moje zvědavost blahořečena, protože tahle skvěle napsaná - Bože, ty dialogy mě hodně zahřály u srdce !! Tady se Eddie Nickerson hodně vytáhnul !! - a zrežírovaná temná gangsterka, byť béčková jako kráva, plná skvostných odkazů na mnohem slavnější bijáky se prostě moc povedla.. Režisér Franck Khalfoun prostě jede, a že tahle krutopřísná krvavá a především zábavná jízda bez jediného kladného hrdiny není jen pouhým dílem náhody, jasně dokazuje jeho poslední snímek, totiž luxusní žánrovka Maniac, kde exceluje Elijah Wood.. ()

Reklama

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Thriller nebo černá komedie? Slušné béčko, které předvádí velkou kydlící řež. Ano, mozek nutné nechat pod stolem, tahle záležitost jej nevyžaduje. Žádné svědomí natož lítost, lidé tu padají mrtví k zemi jen proto, že zvolili špatného zaměstnavatele (a navíc se ve škole blbě učili). Vše směřuje k setkání dvou bossů, zbraně mluví snad častěji než jejich majitelé. Pokud se tak stane, vyšlehnou hlášky mající šanci zlidovět. Stejně tak několik scén, třeba ta, jak chlapci hrají scrabble. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Perfektný bečkový thriller, ktorý by mal za podpory lepšieho príbehu naozaj slušné ambície. Ambície však rozhodne mali aj scenáristi, a keď už sa nedalo nejak zvlášť pohnúť s originalitou scenára, tak si to vynahradili aspoň kvalitou dialógov, ktorá bola na vybrúsenej úrovni. Hlášky a slovné prešmyčky možno nepatria do prvej ligy, ale na tento typ filmu je to určite nadpriemer. A keby Harvey Keitel ako záporák pridal trošku viac zo svojej večnej charizmy a boli by to čistokrvné štyri. 75%. ()

dakarin 

všechny recenze uživatele

Mě vcelku vadí příliš naturalistické ztvárnění krutosti :-( ... jinak docela zdařilé řemeslo, svižný děj, vhodné herecké obsazení, především Ferrer i Keitel velmi přesvědčiví, sedící dialogy (alespoň v dabingu ;-) ... nebýt tolika krve, dal bych o 20% více, ale trend je oproti mému vnímání spíše opačný, doba náznaků je ta tam ... ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama