Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka o tom, co se stane, když princezna, která zná jen slůvko ano, potká chlapce, který na všechno říká ne. Ale taky o rodičovské lásce, o odpuštění a překročení svého vlastního stínu (oficiální text distributora)

Recenze (47)

Mina230692 odpad!

všechny recenze uživatele

Blíží se Vánoce a mě zase chytá pohádková nálada, tak sem si pustila tohle. Panebože... proč?! ?! Kde prokrista vzali ty hlavní hrdiny? Někde v dramaťáku na střední? protože jsem si připadala jako v ochotnickém divadle.. chybělo aby spletli text a byllo by to ,,dokonalé". K pohádce to má tedy hodně daleko. Nic proti tomu pojetí, kdy to přejde do jakože moderny...Ale! představa, že to vidí malé děcko, pro kterého prostě princezna MÁ BÝT jemná, hodná milá, krásná... a najednou, dredy, kérka, hadry jako bezďák... no promiňte.. Ale pokud někdy budu mít dceru, tak jí budu držet od tohoto díla co nejdále, páč jakmie mi příjde, že chce vypadat jako tadyta ,,princezna" tak mě klepne... Hlavou mi jde dokonce takový krutý trest jako.. vypnout wifi :-O nebo zabavit nabíječku od notebooku... ()

Chejpao 

všechny recenze uživatele

Bože mně se to tak strašně líbilo! Hynek Bočan je dobrý režisér, tak mě zajímalo, jak může vypadat jeho odpadní pohádka. Když jsem pak na začátku filmu viděla, že scénář psala moje dosti oblíbená Daniela Fischerová, nechtělo se mi věřit, že by to mohlo být až tak špatné. A pak mě film chytil prakticky od prvního záběru tak, že jsem ho musela dokoukat do konce, což jsem původně ani neměla v plánu. Líbilo se mi úplně všechno, nápad, dialogy, hudba, výkony herců, režie, celková atmosféra a stylizace, vlastně skoro každý záběr mi přišel dokonalý. Akorát to vůbec není pro děti a moc to neodpovídá tomu, co si většinou představujeme pod pojmem "pohádka". Problém zdejších hodnocení je podle mě ten, že lidi čekali klasickou pohádku ve stylu S čerty nejsou žerty, možná kdyby nebrali tenhle filmeček primárně jako pohádku, vypadala by ta hodnocení jinak. Někdo tu přidával hvězdičky kvůli podhodnocenosti, já to ale v tomhle případě vůbec nepotřebuju, u mě je to naprosto jednoznačných pět, už docela dlouho mě nic takhle neoslovilo. ()

Reklama

Ezis 

všechny recenze uživatele

V zásadě inteligentní a nápaditý film, celkem dobře natočený i zahraný. Příjemně mě překvapili představitelé hlavních rolí. Princezna byla roztomilá i důstojná, což už se dnes vždycky nevidí. Pobavila mě úvodní scéna, jelikož hudba i to cestování chodbami vypadalo přesně jako z Harryho Pottera. Hudba samotná se mně ale nelíbila, protože šla mimo dění na obrazovce - znělo to, jako by podbarvovala nějakou akci, i když se na scéně nic moc nedělo. Chtěla jsem dát čtyři hvězdičky za výše zmíněné technické kvality, ale dvě strhávám za to tetování a rapování. Bolest a vzdor se daly naznačit i jinak. Propast mezi pohádkovostí a teenagerským vzdorem 21. století byla příliš velká a náhlá na to, aby ji člověk stihnul přijmout. Pokud propojíte dva úplně odlišné žánry, tak s nadhledem, prosím, a předem na to upozorněte - nebo si pro své téma vymyslete stylizaci úplně novou a originální. Tady sociální drama přišlo, až když byla ustanovena atmosféra klasické pohádky, a bylo to jako rána pěstí do hlavy. ()

Radek99 odpad!

všechny recenze uživatele

Moderní autorská pohádka...v tom nejhorším slova smyslu. Princezna, která si v rámci pubertální vzpoury nechá narůst dredy a začne jezdit na skateboardu, nechá se potetovat, uteče z domova a začne žít ve squattu s mladým bezdomovcem... Taky se tu čas od času rapuje a je s podivem, že se nehackuje a nefuckuje, aby byla pohádka ještě blíž dětem. ()

Drtic 

všechny recenze uživatele

Niečo s toho asi mohlo byť, ale kde nič tu nič. V skutočnosti je to celé zle nemá to hlavu ani pätu. Miešať do pohádky veci ktoré tam vôbec nepatria je zločin za ktorý treba trestať. Jednu za Lucku pretože je to fajn holka a s tými dredami a v tych hadrách jej to seklo aj keď všetci dobre vieme, že takto princezna vyzerať nemá, ale tak aspoň niečo pozitívne. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama