Reklama

Reklama

Drama, v jehož středu stojí nově vystupující skladatel country písní (Hedlund), mezi nímž a padlou hvězdou (Paltrow) to zajiskří. Spolu prožívají jeho vzestup a její comeback, což vede k milostným komplikacím, které se týkají i jejího manžela/manažera (McGraw) a královny krásy, ze které se stane zpěvačka (Meester). (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

venison 

všechny recenze uživatele

Film celkem ušel, ale nic světoborného.. Autoři se nám snaží ukázat, že i na country scéně najdeme drogy, sex a alkohol.. Charaktery jsou rozdány jasně - Gwyneth Paltrow ztvárňuje hvězdu první velikosti, která showbusinessu propadla a jako její protipól si střihla Leighton Meester roli začínající nevinné zpěvačky, která má tohle vše ještě před sebou.. Tim McGraw je úlisný manager každým coulem a Garrett Hedlund jde na muziku přes srdce.. Neurazilo, nenadchlo a hloubku bych v tom nehledala.. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Dobrá Gwyneth Paltrow, u které bylo sice chvilkami těžší věřit ji její pocity a životní trable, které její postava prožívá, ale o to víc se mi líbil Garrett Hedlund, který jak svým vzhledem ;) tak svým hereckým výkonem i zpěvem doladil vše ostatní na jedničku. Ukázka toho, že všechno nejde hned na poprvé a člověk se musí s životem poprat a zkoušet to víckrát - takže hlavně z tohoto důvodu nepovažuji tento film za typický americký "slaďák". Country zrovna sice nemusím, ale líbí se mi prostředí a semknutí lidí, kteří tím doslova žijí a také to, jak Amerika doslova žije tímto životním stylem. ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem absolutně nečekala. Pro mě obrovské překvapení. Ani nevím, jak vlastně vyjádřit své pocity, jakým na mě film zapůsobil. Film si mě naprosto získal a jak se mi před začátkem filmu zdála doba dvě hodiny mnoho, tak v průběhu filmu jsem se na hodinky nepodívala ani jednou. Film je strašně přirozený a hlavně jde cítit, že je dělán od srdce. Film je samozřejmě především o hudbě a mně ty písničky byly hrozně blízko (jsem zvědavá, kolikrát si poslechnu soundtrack). Chvíli jsem uvažovala, zda dokonce nedat 5*, jenže Country Strong není už tak silný v příběhu, kde se vyskytuje několik klišé a hlavně mi tak trochu neseděl závěr, kde se Shana Feste snažila zahrát více na city, ale vůbec to tady být nemuselo, protože mně film působil na city už od začátku a tak mi to tady přišlo trochu zbytečné a vyloženě nuceně vložené. Tam, kde Country Strong slábne v příběhu, tam je o to důležitější ta hudební složka. Ještě musím pochválit výběr herců, strašně sympatická hlavní čtveřice, nejvíce si mě ale získal Garrett Hedlund. Country Strong nesmí vynechat žádný fanoušek country hudby. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Jeden môj bývalý internetový kolega mi raz povedal, že nechápe a krúti hlavou pri tom keď dakto počúva country / hlavne že on počúva Depeche Mode :D / Mne sa Country celkom páči, i keď skôr pri táborákoch, ale na spievajúcu Leighton Meester som sa vážne tešil, a zvládla to super. Gwyneth moc nemusím, ale celkom slušne aj ona, aj keď s jej rolou som mal asi najväčší problém ...inak taká vzťahová skrátená telenovela :D ()

Greg 

všechny recenze uživatele

“Cause I’m country strong, hard to break, like the ground I grew up on. You may fool me, and I’ll fall, but I won’t stay down long, cause I’m country strong.“ Bravo! Mám opravdu velmi rád americkou country hudbu, mám opravdu velmi rád hudební filmy a Country Strong splňuje obě podmínky, aby se mi líbil. A opravdu se film povedl, jenom nedělejte jedno – nesrovnávejte ho s Walk the Line, to prostě nejde. Teď už ale k filmu, Country Strong je výborně natočený, napsaný a především zazpívaný film. To, co předvádí hlavní hrdinové po pěvecké stránce, zaslouží poklonu. Gwyneth Paltrow je dobrá herečka a nyní také výborná zpěvačka, ani Leighton Meester nezpívá vůbec špatně, ale nejvíc se mi po pěvecké stránce líbil Garrett Hedlund. Takže, jedná se o výborný film se skvělým hereckým obsazením, dobrou emoční a lidskou stránkou a hlavně skvělým soundtrackem, proč teda nedám plný počet hvězdiček? Kromě toho, že scénář a dialogy byly pro mě v některých chvílích docela nudné (to ale film dohání obrovskou energií v písničkách), je ve filmu jeden moment, scéna, která tam prostě neměla být, vůbec se tam nehodí… Pro zapálené country fanoušky doslova povinnost, pro ostatní určitě pohodový film... ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Postava Beau (Garrett Hedlunod) je inšpirovaná skutočným country spevákom Hayesom Callom, ktorý je autorom väčšiny textov, ktoré herci vo filme zaspievajú. (toi-toi)
  • Film získal cenu Zlatý kotouč za nejlepší zvuk. (Terva)
  • Nejdená se o první film, kde si spolu Garrett Hedlund a Tim McGraw zahráli. Již dříve se sešli během produkce filmu Světla páteční noci (2004). (Aknah)

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

17.01.2011

Tak jako každý rok, i letos, nám hollywoodští zahraniční novináři připravili nejedno (ne)příjemné překvapení. Pod letošním moderátorským vedením Rickyho Gervaise se stal neúspěšnějším filmem The… (více)

Královské i sociální Zlaté glóby

Královské i sociální Zlaté glóby

15.12.2010

Osmašedesáté udělování „oscarových předskokanů“ se odehraje v lednu, nominace známe od včerejška. Co se týče počtu nominací, vede britské drama s údajně excelentním Colinem Firthem The King´s Speech… (více)

Reklama

Reklama