Reklama

Reklama

From Book to Script: Finding the Story

všechny plakáty

Recenze (5)

H34D 

všechny recenze uživatele

Dokument, jenž trefně poukazuje na to, že dobrá adaptace knihy musí vědět, kdy se odchýlit. Dozvíme se, že něco bylo vypuštěno (Tom Bombadil), něco "vylepšeno" (lovestory mezi Aragornem a Arwen) a něco úplně přidáno (vývoj postavy Faramira). Dokument se také snaží obhájit, že komerční film by měl, oproti knize, mít, divácky atraktivní dramatický oblouk - tedy vyprávět o konkrétnim dobrodružství nejlépe očima jedné, hlavní postavy (není místo na přílišný popis samotného fantasy světa), obsahovat milostnou zápletku apod., což může v několika ohledech srážet výjimečnost snímku, ale s tím se nedá nic dělat - ne pokud tvůrci potřebují od filmových studií miliony dolarů... Kolem a kolem však musím zhodnotit, že tato dvacetiminutovka monologů několika tvůrců je hodně zapomenutelná. 6/10 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ďalší zo zaujímavých dokumentov, ktorý sa venuje scenáru pre druhý diel. Osobne mi tie úpravy oproti knihe vôbec nevedia a myslím, že Jackson urobil oveľa lepšie rozhodnutie ako keby mal iba slepo nasledovať stránky kníh, pretože nie všetko čo funguje v knihe môže fungovať rovnako aj vo filme. Dokument sa nachádza na DVD disku v predĺženej verzii Dve veže. http://www.youtube.com/watch?v=39u2xNidVJA, http://www.youtube.com/watch?v=2bpNkg2BfU8 100% - 5* ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Tvorba scénáře podle knihy. Co se změnilo, co upravilo. Co se přidalo a co naopak vůbec nepoužilo. Poměrně zajímavé vyprávění mnoha zainteresovaných osob popisující mnoho aspektů při tvorbě scénáře... ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Ony ty změny oproti předloze mají ve filmu opravdu svůj smysl, ale člověk musí tak nějak dozrát, aby si to uvědomil. (685., 13. XI. 2011) ()

Reklama

Reklama