Reklama

Reklama

Jack se chystá vyplout

  • USA Jack Goes Boating (více)
Trailer

Jack (Philip Seymour Hoffman) je řidičem limuzíny, jenž sní o práci v newyorské hromadné dopravě a miluje reggae. Většinu času tráví se svým spolupracovníkem a nejlepším přítelem Clydem a jeho ženou Lucy. Ti Jacka seznámí s Connie (Amy Ryan), která s Lucy pracuje v brooklynském pohřebním ústavu. Connie má na na svého nového přítele dobrý vliv – Jack se učí vařit, jde za novou kariérou a učí se plavat, aby v létě mohl vzít Connie na její vysněnou projížďku na lodičce. Zatímco však Jack a Connie pomalu propadají své lásce, manželství Clyda a Lucy se začíná otřásat v základech. Sledujeme, kterak se oba páry musí vyrovnat s nevyhnutelným osudem svých vztahů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (99)

maseer2 

všechny recenze uživatele

Philip Seymour Hoffman hraje jako vždy podivína a stejně podivná je i celá tahle jeho režisérská prvotina.. už jenom samotná zápletka: naprosto nespolečenský Jack se učí plavat a vařit, aby udělal dojem na neméně zvláštní Connie.. přesto se jedná o zajímavý a vcelku originální film, který mě ale po většinu stopáže spíš nudil.. a zajímalo by mě, jestli se někdy dočkáme P. S. Hoffmana v nějaké "normální" roli :)) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Režisérský debut Philipa Seymoura Hoffmana (kterého znám jako brilantního herce) se mi dost líbil. Zatím jsem film sice viděl jen s anglickými titulky, ale i tak musím říct, že mě film dost překvapil. Hoffman mi potvrdil, že není jen skvělým hercem, ale je i člověkem, který nemá oči zavřené a chápe (ostatní) lidi. Nejvíce je to poznat na scéně u večeře, která trvá asi kolem 10 - 15 minut. Co zpočátku začne jako zábava, se zvrhne do pořádného dramatu… Jinak film jsem si sehnal i kvůli mé oblíbenkyni Amy Ryan a opět mě nezklamala a (opět) podala skvělý výkon. Celý film je nakonec fajn "vztahovka", kterou si rád zopakuju. Zatím zde nechám 80 % s tím, že se určitě podívám znovu s českými titulky. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Tydýti (prý) mají obvykle to největší srdce. A když dva se rádi mají, tak i v lednu je jak v máji. Nenásilně citlivá romance, kde se ve svitu zpočátku panicky nesmělé lásky tupí i hrot v podobě rozčarování z nevydařeného vztahu těch tzv. normálních. A tak proč si někdy nezazávidět tu prostou čistotu, že? Může být. Filmová Výzva 2015 od emma53 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Hypnotizujúca Hoffmanovčina. Film dokázal vyťažiť vlastne z priemerného, nijak výrazného príbehu maximum čo sa dá, hlavne na základe zvláštnej trpko-humornej atmosféry, skvelých dialógov a niektorých slušných dramatických scénok. Nič z tohto by sa však nepodarilo, keby tam nehral P.S. Hoffman, ani to vlastne neviem popísať, postavu ktorú stvárnil mohol zahrať iba on. 75/100 ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Celkem nic nového pod sluncem, navíc jsem možná už trochu přesycen těmito nezávislými snímky o životních outsiderech, kteří najednou přijdou na to, jak nabýt štěstí, a ono jim to štěstí spadne přímo do klína a udělá jim dobře. Zde si to Jack, řidič limuzíny (!?), uvědomí a štěstí (ruku v ruce se ženou) nabude až v dosti pokročilé fázi svého produktivního věku. ~ Ačkoli už od úvodních sekvencí jsou zřejmé sympatičnost postav i optimismus (viz např. reggae) či jakési zvláštní kouzlo, jež toto zasněžené indie drama s komediálními prvky vyzařuje, stejně nejsem schopen se zbavit jisté pachuti vědomého nakumulování řekl bych až tradičních či obvyklých motivů a postupů pro nezávislý film. ~ Jack Goes Boating je především do interiérů situovaný konverzační relativně malý, přesto kvalitně natočený snímek o překonání sebe sama, o učení se novým věcem, o následování vytyčené cesty vedoucí k cíli. O naučení se plavat v životě, ve vztahu k ženám. O naučení se být šťastný, plavit se na loďce a vyplout na širé dosud nepoznané moře partnerského soužití, jehož složitost a komplikovanost je názorně ukázána na páru, s nímž se Jack přátelí. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o první a poslední snímek, který Philip Seymour Hoffman zrežíroval a ve kterém si zahrál jednu z hlavních rolí. (willy1)
  • Philip Seymour Hoffman si zde zopakoval roli, kterou již ztvárnil na divadelním jevišti. (oje)

Reklama

Reklama