Reklama

Reklama

Landův lektvar lásky

(TV film)
  • USA Landa's Elixir of Love

Obsahy(1)

Dokumentární film, ve kterém jeho tvůrci portrétují umělce Daniela Landu prostřednictvím divadelního představení Tajemství Zlatého Draka.  V brněnském Národním divadle měla na podzim roku 2008 premiéru hra Tajemství Zlatého Draka. Tento dokumentární film se nezaměřuje na hodnocení představení z hlediska umělecké kvality. Tvůrci dokumentu se snaží skrze tuto inscenaci prozkoumat proměnu jednoho z autorů divadelní hry Daniela Landy od "skinheadského barda" z počátku 90. let až po současnost, kdy spoluzakládá tzv. "Legii zlatého draka". Dřímá v něm, krom nezměrné energie, hrozba pramenící z jeho temné minulosti, nebo už je to jen "hvězdička showbusinessu"? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

Radko 

všechny recenze uživatele

Otázne podľa mňa je, či sa má vôbec nejaký dokument zaoberať podobnými typmi ľudí, levitujúcich pri jaskyniach Moravského krasu a schopných prevrátiť Česko hore nohami. Pretože v prípade, ak sa im dá aj negatívna publicita, platí známa veta Oscara Wildea: "Je úplne jedno, či sa o mne hovorí v dobrom alebo v zlom, hlavne, že sa hovorí." A nech sa na mňa nejaký Landa a jeho fanúšikovia nehnevajú, ale to čo predvádza má od umenia tak ďaleko, ako môj splachovací záchod. ()

Enšpígl odpad!

všechny recenze uživatele

Pevně doufám, že autoři tohoto dokumentu budou vyhozeni z ČT případně neseženou už žádnou zakázku, protože to co předvedli je i na nízkou úroveň naší žurnalistiky síla. Škoda, že nenašli odvahu za celých 60 minut se divakům ukázat ani představit. Velmi dobře jim to nakonci řekl ten dělník, ze kterýho se snažili udělat blbce "měli by jste jít radši pracovat" Opravdu se mě z jejich práce udělalo špatně. Jo a ten cca dvacetiletej obtloustej chlapeček a současně samozavnej soudce morálky co se v životě zmůže akorát na kecy a soudy druhých, to byl fakt slušnej nedodělek. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Příliš objevný mi tenhle dokument nepřipadal, že je Landa manipulátor a že má mesiášské sklony, to je známo již dávno, zajímavé bylo snad jen jeho napojení na brněnskou radnici a propojení s lokální politikou ČSSD, tedy už ne jenom propojení politických a ekonomických elit, jak bylo zvykem, ale nově i elit showbyznysu. To je ona příslovečná chobotnice, nebezpečnější než jeho rasistická minulost/současnost či jeho kýčovitá image drsného mediálního vůdce... ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Tajemství, který nebudeš chtít nikde vyprávět je možná to, že tohle, co se odehrávalo v dokumentu je pravda. Což je legrace - celému tomuhle nepochopitelně nafukovacímu fenoménu jsem se věnoval od jeho začátku a fascinuje mě, že i po roce ve mě vyvolává "silné" emoce. Divný "špíl" pomyslel si chodec a nechal Mahenovu činohru dál doutnat s pomyšlením, že DL, ZP a MD si postaví nový chrám...:D ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Tak neinvenční zpracování si snad ani Landa nezasloužil. Pokud měl pořad posloužit jako propagace pestré umělecovy dráhy, budiž... I Aneta si na koncert Světlušky pozvala Horáčka, který potřeboval nalákat na Kudykam a v Super Star dokonce sám Michal David zanotoval Děti ráje. Umělci si musí zajistit nějak reklamu... ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama