Reklama

Reklama

Oscarový Tom Hanks hraje v nové americké komedii Larry Crowne chlapíka středního věku, který díky ekonomické krizi ztratí práci. Do té doby pracuje jako úspěšný šéf v hypermarketu. Larry zjišťuje, že bez vzdělání dobrou práci nezíská, a proto se rozhodne pro návrat do školních lavic. Chce si rozšířit své obzory, ale hlavně získat lepší kvalifikaci pro své budoucí povolání. Ve škole se zapíše do hodin komunikace a nečekaně se zamiluje do své učitelky Mercedes (Julia Roberts), která ve svém osobním životě řeší spory s manželem. Obyčejný mužský jako Larry, který má mnoho důvodů se domnívat, že jeho život se zastavil, dostane životní lekci: Když si myslíš, že vše co mělo smysl už Tě minulo, objevíš důvod proč žít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (37)

Trailer

Recenze (325)

Marsik 

všechny recenze uživatele

HBO - Pohodová průměrná romantická komedie na nedělní odpoledne. Pravdou je, že bych od Toma Hankse čekal určitě více. Asi bylo chybou to, že si Tom vzal za své režii, hlavní roli i scénář. Pak totiž kvalita poněkud pokulhávala. Rozhodně mě ale snímek neurazil, nepohoršil a párkrát ve mě vyvolal široký úsměv. Proto hodnotím následovně - 60%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pokud by se z filmu kompletně vystřihl jakýkoliv náznak romantiky mezi Hanksem a Robertsovou, byl by to příjemný, hořko-sladký pohled na muže po padesátce, který přišel o svou božskou práci v supermarketu z důvodu, že nemá vysokou školu, což se v období finanční krize moc nehodí. Bohužel tu však ona romantika je, naštěstí však méně, než by se mohlo zdát. Hanks je natolik velký sypmaťák, aby film udržel ve snesitelných mezích a jen díky němu je celkem příjemnou podívanou. Roberstovou už bych ale na plátno nepouštěl, protože je čím dál tím více otravnější a málem to Hanksovi celý zkazila. ()

Reklama

berusche 

všechny recenze uživatele

Postava "Lance" je skutečně to, co umí Amíci: milý, oblíbíte si ho, bude vám ho líto a doufáte, že uspěje. No a tenhle snímek je o tom, jak k úspěchu spěje. Proč ne, ona i role Julie není úplně otravná. Ale obávám se, že nebude dlouho trvat, a na snímek zapomenu stejně rychle jako nápad se na něj podívat. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Když vidím Toma Hankse na plátně, čekám film na úrovni. Larry Crowne toho nenabídne moc nebo spíš nic než moc. Je to škoda, ale na takové téma a s tak slabým dějem se z toho vyždímat moc nedá. Jelikož jsem čekal komedii a ani jednou jsem se nezasmál, tak se někde musela stát chyba. U mě rozhodně ne a doufám, že příští podívaná s Tomem bude daleko lepší, protože tohle se moc nepovedlo. Tom se jako režisér moc nepředvedl, originalita chybí a hodně.. 4/10 = 40% ()

phoebess 

všechny recenze uživatele

(Trochu mě mrzí ten příšerný český název.) George Takei mě rozsekal svou větou: They call them "smart phones", but only dummies use them in my class. V polovině jsem se přistihla, že právě na Takeie se těším nejvíc, protože ostatní bylo takové nemastné neslané. I když Toma Hankse i Julii Roberts obdivuju, v tomhle filmu jim to moc nepomohlo. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (14)

  • Podľa distribučnej spoločnosti Universal Pictures boli počas úvodného víkendu v kinách takmer tri štvrtiny divákov starší ako 50 rokov. (misterz)
  • Na hodine majú žiaci predviesť prednášku na ľubovoľnú tému. Jeden zo žiakov rozpráva o sérii Star Trek. Vo filme hrá George Takei, známy práve z filmovej ságy Star Trek, v ktorej stvárnil postavu Hikaru Sulu. (toi-toi)
  • Chet Hanks, syn Rity Wilson a Toma Hankse, se objeví v bytové části jako Pizza Delivery Boy. Také Rita má menší roli. (rafix)

Reklama

Reklama