Reklama

Reklama

Justice : Stress

(hudební videoklip)
Krátkometrážní / Hudební / Thriller
Francie, 2008, 7 min

Režie:

Romain Gavras

Obsahy(1)

Parta dětí potloukajících se Paříží za sebou zanechává velmi realistickou stopu násilí. Kontroverzní video Romaina Gavrase vyhrálo cenu za nejlepší mezinárodní hudební video na UK Music Awards v roce 2008. (oficiální text distributora)

Recenze (30)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hudba od Justice jasně vychází ze současné francouzské elektronické scény, kterou v tomto ohledu započali Daft Punk a dříve Jean Michele Jarre. Každopádně svojí práci dělají prakticky geniálně. Důrazně, nekompromisně a s klipem od režiséra, který veškeré odpornosti světa dokáže zabalit do sedmi minut tak dokonale, že jsem se nestačil divit. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Justice upsali duši Romainu Gavrasovi a jejich videoklip vás určitě nenechá v klidu. Nakonec je vlastně úplně jedno, k čemu to vlastně bylo a na jaké straně barikády tihlecti Francouzi pod taktovkou šíleného Řeka hrají. Dokonalá syntéza obrazu a hudby. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Ve stresu a děsným presu aneb v jednotě se síla (agrese) násobí... Samostatný hudební klip ke skladbě "Stress" (z alba "" případně živáku "A Cross the Universe") francouzského electro house dua Justice. Adrenalinová, surová a otevřeně brutální streetmovie Romaina Gavrase skvěle koresponduje s rytmem a hudebními prvky (hlavně díky přímočaré kameře i střihu). Jinak muzikálně i divácky kontroverzní, veskrze (ne)líbivý kousek, který se prostě nemůže zastavit. [final rate: 65%] ()

heyda odpad!

všechny recenze uživatele

Nesnáším hrubý násilí a tady je ho opravdu hodně. PO technické stránce vynikající, po obsahové mě to znechutilo. Můžu dát 5 hvězdiček, ale já dám odpad, který ani tak nepatří tomuto minisnímku, jako spíš těm zmrdům z ulice! ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí Notre jour viendra jsem se zkrátka musel podívat na krátkometrážní film od stejného režiséra. Natočeno je to výborně, ale nějak mi uniká smysl... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

No trochu by som si kopol do kontextu, ale v dnešnej dobe už človek ani nemôže napísať čo si myslí, aby za to nepykal ( aj keď je to pravda pravdúca ). Ináč ale ide o úderný videoklip. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Mladý gang se protlouká ulicemi a všude přináší strach a chaos. Mladiství bez výčitek, svědomí a soucitu. Kdo neuteče, toho to bude velmi bolet! Velmi stresující video plné brutálního násilí a nepříjemného pohledu na právo silnějšího. ()

Duoscop 

všechny recenze uživatele

Trochu přitažené za vlasy, aby partička zmrdů kterým je tak 15 takhle pustošila město. Ale i tak by byl zajímavý celovečerák. ()

pabulator 

všechny recenze uživatele

Natočené je to brilantně,ale měl tam byt eště konec jak je zlynčuje nasraný dav jinak jde opravdu o hodně znepokující klip s výbornou hudbou,který názorně ukazuje,že mladí smradi se dnes neserou s ničím a dovolí si cokoliv. ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Jo, taky se mi při koukání otvírala kudla v kapse a měl jsem hroznou potřebu těm zmrdům naflákat. Takže to splnilo účel, je to hodně dobrý! Nejvíc mě ale baví diskuse na youtube, kde nějakej moula nadává ostatním, kteří mu nevěří, že je to reálně natočený dokument. (80%) ()

Reklama

Reklama