Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument ze zimních olympijských her. Sestřih nejdůležitějších okamžiků ze všech olympijských sportovních soutěží. Největší prostor je věnován spanilé jízdě našich hokejistů ke zlatým medailím, včetně velkolepého přivítání ve vlasti. (oficiální text distributora)

Recenze (153)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Člověku se tají dech i po těch letech, co uplynuly od otevření zlaté brány olympijského turnaje. Doufám, že Nagano nebylo posledním olympijským vrcholem českého hokeje. V dnešní době lačně vyhlížíme tak silnou generaci hráčů a utíráme nostalgické slzy po partě, která dokázala porazit ty nejlepší týmy světa v nejsilnějších sestavách. Nezapomenutelné po všech stránkách (zápasy, góly, Haškovy zákroky, výroky hráčů i komentátorů ČT, následné oslavy)... ()

Castorr 

všechny recenze uživatele

"Otevíráme zlatou bránu.....". Největší hokejový úspěch v našich dějinách. Už jsem ten dokument viděl snad 20x a pokaždé mám husí kůži a slzy v očích. To co dokázali a předvedli hokejisté v Naganu 1998 bylo něco neuvěřitelného, atmosféra v čechách a stmelení českého lidu po turnaji, ukazovalo se čeho dosáhli. Je vidět, že jsme hokejový národ. Ti co nepamatují či nebyli na světě se podívejte na tuhle nádheru... ()

Reklama

TheBalrog 

všechny recenze uživatele

O tomhle by měl vzniknout Hollywoodský trhák, jak se podceňovaná parta kluků okolo hvězd Jágra a Haška dostala na samý vrchol ,, turnaje století ". A komentování Roberta Záruby - nezapomenutelné. ,, Otevíráme zlatou bránu olympijského turnaje. Jsme olympijští vítězové. Přepiště dějiny česká republika vyhrála zimní olympijské hry v ledním hokeji " ()

Belsazar 

všechny recenze uživatele

Znáte heslo kdo neskáče, není Čech? Zažili jste zblblý dav vyřvávající různá jednoduchá hesla a mající pocit největších frajerů? Chápu, že jsem se svým názorem velmi osamocený, ale to mě - upřímně - nezajímá. Jako kluk jsem si sedl k televizi zády, když jsem byl nucen dívat se na institucionalizovaný sport v televizi. Tak činím i v dospělosti. Protože se prostě nehodlám smířit s tím, že by úspěch party čutálistů (či jiných hráčů) jakkoliv souvisel s vlastenectvím. Ne, prostě ne. Tohle beru jako dokument ukazující určitou událost, mně však tak cizí, že mi nic neříká. Výpovědní hodnotu beru, ale rád to nemám. ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejvíc přeceňovaných filmů na ČSFD. Zatímco tu většina hodnotí výkon českého týmu (který je samosebou na pět hvězdiček), já budu hodnotit dokument jako takový. Ten obsahuje všechny výsledky a veškeré základní informace k turnaji. Chybí mu ale něco navíc – více rozhovorů s hráči, trenéry, více "živých" komentářů, pohledy do zákulisí atd. Jako vzpomínka na Nagano hezké, ale jako dokument nuda. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • První olympijské vítězství českých hokejistů v ledním hokeji. (Pilda17)
  • „Žádný problém v tom nevidím. Na dvě hodiny prostě zapomenu na to, že nějaký kanadský pas mám, stejně tak i na to, že Eric Lindros je můj výborný kamarád“, povedal autor víťazného gólu pred dôležitým semifinálovým zápasom s Kanadou, ktorý emigroval v roku 1984. (Marek1991)
  • Medzinárodný olympijský výbor sa dohodol s IIHF a NHL, že vtedy najslávnejšia hokejová liga bude prvýkrát prerušená pre tento typ turnaja, aby na hrách štartovali najlepší hráči, hrajúci v tejto lige. (Marek1991)

Reklama

Reklama