Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument ze zimních olympijských her. Sestřih nejdůležitějších okamžiků ze všech olympijských sportovních soutěží. Největší prostor je věnován spanilé jízdě našich hokejistů ke zlatým medailím, včetně velkolepého přivítání ve vlasti. (oficiální text distributora)

Recenze (153)

MarekT 

všechny recenze uživatele

Nemohu hodnotit jinak. Turnaj století nejen že byl prvním olympijským turnajem otevřeným všem nejlepším hokejistům planety, ale zároveň to byl můj první výrazný kontakt s touto ledovou hrou, který stál na počátku jedné velké životní lásky, v době psaní komentáře trvající již dvanáct let a můžu říct, že se jedná o nezvykle šťastné manželství. Dokument samotný je jedním ze záblesků vrcholné profesionality sportovní redakce, které ČT dosáhla po revoluci díky uvolněným opaskům (slavné dlouhotrvající oslavy gólů, prožívání zápasů spolu s týmem) a angažování redaktorů kalibru Roberta Záruby. Krom shrnutí zápasů potěší i rozhovory se slavnými hvězdami, které se klání o olympijské zlato zúčastnily (Bure, Gretzky, Lindros...) a které nakonec zastínil náš český výběr. :-) ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Ano. Turnaj století. Tak se mu tehdy i v Kanadě říkalo. Tři týdny výluky NHL. Nejlepší hokejové ligy světa. Tři týdny výluky, při kterých se měla světu demonstrovat síla Amerického a zejména Kanadského týmu. Proti nim náš podceňovaný tým s půlkou hráčů z domácí Extraligy. Dodnes si ty zápasy pamatuji. V sedm hodin ráno prázdné ulice. Fandilo se v hospodách, ve školách, na úřadech. Po ránu na gymplu narvaná malá tělocvična i studovna. Všichni u televizních přijímačů. Nájezdy proti Kanadě............... Hašek chytil...... škola se otřásá v základech po každém dalším pokusu. Pak doma v neděli ráno budíček v 5:00. Finále proti Rusku. Bure nemá kule a Hašek to je bůh se skandovalo.... A je to tady. Malá země ve středu Evropy poráží celý tehdejší hokejový svět. V ulicích jsou najednou stovky tisíc lidí jako při Sametové revoluci. ČT vysílá kontinuální zpravodajství o příletu zlatých hochů. Nebývalé vzepětí národní hrdosti. ____Zlatí hoši z Nagana navždy zůstanou hrdiny naší generace. Přinesli tehdy nám všem tolik radosti a optimismu. ()

Reklama

bif 

všechny recenze uživatele

Každý národ rád vzpomíná na doby svých největších sportovních úspěchů, ale Nagano bylo víc. Byl to turnaj, kde byli všichni nejlepší hokejisté světa a všichni na vrcholu sil. Každý toužil vyhrát a dal by za to možná i život. To, že jsme tento turnaj vyhráli my, se nedá zapomenout. Dodnes si vzpomínám na mini-knížečky o jednotlivých hráčích, které jsme četli ve druhé nebo třetí třídě, i když jsme ještě skoro neuměli číst. Nádherné časy. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nejlepší na celém Naganu bylo, že jsme se nemuseli učit a coby osmáci mohli chodit s deváťákama čumět na zápasy místo učení. Ale ne, teď vážně…Nikdo nám nevěřil, přesto to kluci zvládli. Hokejem tehdy žila skoro celá republika a bylo to super. Hašek byl skutečně Bůh a celá ta parta v čele s fenomenálním Hlinkou byla prostě excelentní. Jsem rád, že jsem to zažil a nikdy na to nezapomenu… ()

zette 

všechny recenze uživatele

Dokument, ktery dava vzpomenout na nejvetsi uspech ceskeho hokeje. Divak, ktery tech par unorovych dni pamatuje si s timto filmem vybavi i detaily, na ktere si myslel, ze uz davno zapomnel. Emoce to neztratilo, na druhou stranu je ale videt, ze dokument byl sity horkou jehlou a hodnoceni zrcadli obsah, ne formu. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • První olympijské vítězství českých hokejistů v ledním hokeji. (Pilda17)
  • Poslední a zároveň vítěznou branku na tomto turnaji vstřelil v čase 48:08 český obránce Petr Svoboda. (Salgafo)
  • Bodové hodnotenie vyhral Fín Teemu Selänne s 10 bodmi, najlepším strelcom sa stal Rus Pavel Bure s 9 gólmi, ktorý sa stal aj najlepším útočníkom turnaja, najlepším obrancom sa stal Rob Blake z Kanady a brankárom Dominik Hašek z Českej republiky. (Marek1991)

Reklama

Reklama