Reklama

Reklama

Dantovské peklo

  • Japonsko Dante's Inferno: An Animated Epic (více)
Trailer

Dante Alighieri se vrací z křížové výpravy domů za svou milovanou Beatrice, kterou však nalezne umírající v tratolišti krve. Ve chvíli, kdy její duše opustí tělo, zjeví se samotný Lucifer a Beatrice odtáhne do pekla. Zdrcený Dante zapřisáhne bohu svou duši a vydá se do samotného pekla, aby vysvobodil jedinou nevinou duši v pekle, kterou kdy miloval. Průvodcem mu bude sám slavný básník Virgil, jeho odvaha a víra v boha. Avšak muž, jenž se nebojí zemřít, bude brzy čelit hrůznějším nepřátelům než pekelným hordám – bude se muset postavit svým temným hříchům… (t_gon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Výborný nekompromisně krvavý animák, který funguje jako předkrm k počítačové řežbě, ovšem neztratí se naštěstí ani jako film samotný. Temná atmosféra by se dala krájet, krve a mrtvých démonů je tu narozdávání. Animační stránka je taky bezchybná a ocenil jsem to střídání podob hlavních hrdinů v průběhů filmu. Skvěle to do filmu zapadá a vůbec to neruší. Jenom to tempo by mohlo být rychlejší a místy to PC hru připomíná trochu více, a opravdu si člověk představí to skákání z úrovně do úrovně.70% ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Božská komedie od Dante Alighieriho na steroidech. Nemám lepší slova pro tento animovaný nářez v japonském podání. Samozřejmě, jak je vidno, že vznikl v koprodukci a čistě o takovéto typické "japonské anime" se nejedná. Zaplaťpánbů. Dantovské peklo je víc zaměřené na akčnost, krvavost a menší erotičnost než příběh a to z něj dělá poměrně zábavnou věc k pokoukání. Celý film je zaměřen na různé kapitoly, podobně jako kniha, a v drtivé míře zobrazuje kosení (doslova, protože hlavní zbraní Danteho je kosa) nelidských démonů, bohů a kreatur z Pekla. Sem tam dojde na flashbacky, které Danteho počínání doplní a jeho charakter o něco více vybarví. Za mě spokojenost, nudné to není, i když je potřeba brát zpracování trochu s rezervou a nepočítat moc se "seriózní" interpretací díla. Tedy "seriózní" ve smyslu, aby někdo nebyl překvapen, že se bude koukat defacto na čistokrevnou rubanici jako poleno. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Uprostřed své životní cesty, nacházel jsem se v temném lese, kde jasnou cestu jsem ztratil..... K příběhu se nemá cenu rozepisovat. Dante jde do pekla a kurevsky to po cestě ,,řeší“. Kdo jej nezná, brzy pozná, že to není takto jednoduché, ale myslím, že pro začátek stačí vědět tohle. Zato o filmu: sofistikované a jemně vybroušené, bohaté na ..... nebo můžu rovnou napsat, že se mi to líbilo. Ano LÍBILO!!! Báseň je výborná a díky animaci ji dokáže snadněji pochopit a vstřebat každý. Skutky minulosti jako strašák, očista svědomí, propast vzpomínek, spousta krve. ZEMĚ JE JEN JINÁ FORMA PEKLA A LIDÉ JSOU DÉMONI. Pekelně zajímavý animák. Doporučuji příznivcům drsných příběhů i těm, kteří hledají něco zajímavého. Na své si přijdou i příznivci Heavy Metalu! Jako by tento epos byl stvořen pro ně. Nejen díky dábelskému hlasu Stevena Bluma a hláškám typu ,, MODLI SE ZA SVOJI DUŠI DANTE“. Já prostě bytosti a příběhy pekelné miluju!! PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ** ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Epická výprava do hlbín najdesivejších a najtemnejších kútov pekla v sprievode alegorickej postavy básnika Virgilia, pretkaná pasážami z Alighieriho textov a v súbojoch, spracovaní a podaní príbehu čerpajúca z videohernej adaptácie. Ktorá je však bohužiaľ len mierne nadpriemerná hororová fantasy s desiatkami monštier a démonov na naporcovanie. Film je podľa môjho názoru o trochu lepší, no i tak mu chýba väčšia hĺbka, duchovný filozofický a poetický presah Danteho textov a jeho pojatie. Vizuálne pomerne atraktívne, no narozdiel od Animatrixu či Batmana: Gothamského rytiera mi neustále zmeny animácie trochu vadili - vyslovene sa mi páčila len prvá (ktorá vydržala asi najdlhšie) a posledná (ktorá sa jej veľmi podobala). Celkovo nie také zlé, vlastne som dostal presne to, čo som pri takomto hodnotení očakával. 60% ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Peklo ako videoherne priamočiara, ba až primitívna rúbačka a zábavná prehliadka vizuálne príťažlivých pekelných spektáklov a monštier, ktorá sa nevyhýba brutalite ani erotike? Prečo nie! Určite by som si to však užil viac, keby to nemalo chabé dialógy a miestami totálnu absenciu logiky. Taktiež ma iritovala zmena výzoru postáv v každej sekvencii na základe rozmanitosti autorských tímov. Dante Alighieri musí rotovať v hrobe, ale ako študijný materiál by to súčasným školopovinným mohlo vysvetliť podstatu Božskej komédie atraktívnejšie než jeho renesančné verše. (6/10) ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Jak to bylo doopravdy?
    ○ Dante, celým jménem Durante degli Alighieri, se nemohl potkat s králem Richardem I. Lví srdce a zúčastnit třetí křížové výpravy, jelikož skončila 73 let před tím, než se vůbec narodil. Ale jeho prapraděd, rytíř Cacciaguida degli Elisei, bojoval za křižáky ve druhé výpravě a pravděpodobně padl ve vzdálené Svaté zemi.
    ○ Dante, jako dítě zasnoubený se stejně starou Gemmou Donati z ghibellinské aristokracie, měl několik synů a jednu líbeznou dceru jmenující se Antonia, která se po přijetí do kláštera přejmenovala na Beatrice. Dantova drahá, fascinující Beatrice di Folco Portinari, byla pouhý rok vdaná za bohatého bankéře jménem Simone de' Bardi a pak skonala při nelehkém porodu již ve svých 24 letech. (ČSFD)
  • Mezi animovaným filmem a konzolovou hrou je jen několik málo rozdílů. Například bojovou kosu, ke které Dante přijde až porážkou jednoho z okřídlených démonů, obdrží po bolestně rychlém duelu se samotnou Smrtkou. (ČSFD)
  • Když Dante a jeho průvodce Virgil postupují pekelnými kruhy, tak se pokaždé změní jejich vzhled. (Sejhamiik)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno