Reklama

Reklama

Dantovské peklo

  • Japonsko Dante's Inferno: An Animated Epic (více)
Trailer

Dante Alighieri se vrací z křížové výpravy domů za svou milovanou Beatrice, kterou však nalezne umírající v tratolišti krve. Ve chvíli, kdy její duše opustí tělo, zjeví se samotný Lucifer a Beatrice odtáhne do pekla. Zdrcený Dante zapřisáhne bohu svou duši a vydá se do samotného pekla, aby vysvobodil jedinou nevinou duši v pekle, kterou kdy miloval. Průvodcem mu bude sám slavný básník Virgil, jeho odvaha a víra v boha. Avšak muž, jenž se nebojí zemřít, bude brzy čelit hrůznějším nepřátelům než pekelným hordám – bude se muset postavit svým temným hříchům… (t_gon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

fmash 

všechny recenze uživatele

Závislost filmu a jeho spádu na videohře je až příliš patrná, takže je to slušná rubačka, ale ničím nepřekvapí. Docela zajímavý je nápad svěřit různé epizody různým výtvarníkům, což děj ozvláštní mimo jiné tím, že divák čeká, jakým způsobem se další kreslíř vypořádá se ztvárněním nahé Beatrice. Dívá se na to hezky, ale trochu nuda. Mírně jsem byl překvapen, že na rozdíl od popisků na bookletu mého originálního DVD šly pouze zapnout či vypnout anglické titulky, na možnost českého překladu jsem nenarazil. Ale jelikož se nic moc komplikovaného neřešilo, tak to ničemu nevadilo… ()

campix 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli by byl Dante Alighieri s touto konverzí spokojen spíš si myslím, že pokud má nějaké to místečko kolem v hrobě tak se obrací ostošest. Sice je to občas velmi slušná rubačka,ale to je tak asi všechno. Přišlo mi to jak nějaké lineární hra na nejlehčí úroveň, typu a tak tu je další level zabít ta otravy kolem a šup na bosse, který taky není žádný oříšek a šup na dalšího bosse a za pár dní už ani nevíte jak se to jmenuje. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Z dizajnérskeho hľadiska je to naprostá lahôdka. Chváliť treba aj tvorcov, ktorý sa nesnažili tento animák silou mocou zjemniť pre maloletých divákov ( pre nich by to nebolo, aj keby tento snímok neobsahoval všetky tie brutálne scény ). Problém je však v príbehu, ktorý je len videoherne poskladaný z rôznych levelov a nerozvíja a neprepája tak, aby diváka strhol. Ale musím ešte raz pripomenúť technickú stránku - také niečo sa netočí vo veľkom. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„I never laid a finger on her, it was all you Dante. She must have been so... frightened. She didn't deserve it, her blood is on your hands friend. She screamed, but nobody came…“ Hříšný křižák se při své cestě devíti kruhy pekla zaštiťuje slovy jako spása, boží láska, odpuštění a milovaná Beatrice a přitom mu nejde o nic jiného než si znova sáhnout na ty její fantastické kozy. Vyhodit kotvy ve druhém kruhu u Chtíče a měl by věčný klid.. Styly animace se sice střídají, ale pořád připomínají pubertální ninja želvy, co prodělaly mutaci, repetitivnost bojů se začne po čase zajídat a diletantsky se chovající démoni působí jako odevzdané traviny ke kosení. Alespoň že ten Satan naznačil, že ho tam dole nepotřebujeme a vystačíme si sami.. Pokud se i třeba takto vzbudí zájem o Alighieriho dílo, jenom dobře.. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dantova představa pekla se mi hodně líbila, přesto bych k ní měl nějaké ty výtky. Ke konci to už totiž lehce nudilo. Jinak se mi ovšem tahle animovaná verze zamlouvala a do příběhu křižáka Danteho, který se vydává do pekla osvobodit duši své milé, jsem se doslova zažral. Hlavně pak jeho řádění v kruzích pekla přineslo svěží akční vítr, nechyběla ani potřebná atmosféra a napětí. Jinak já hru nikdy nehrál, ale možná se po ní přece jenom podívám.70% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Jako předloha pro film sloužila kniha "Božská komedie" od italského básníka Danta Alighieriho, přesněji část knihy s názvem "Peklo", která vznikla v letech 1307–1308. Stejně jako ve filmu je i v knize hlavní postavou sám autor Dante. (Hannibal92)
  • Když Dante a jeho průvodce Virgil postupují pekelnými kruhy, tak se pokaždé změní jejich vzhled. (Sejhamiik)
  • Mezi animovaným filmem a konzolovou hrou je jen několik málo rozdílů. Například bojovou kosu, ke které Dante přijde až porážkou jednoho z okřídlených démonů, obdrží po bolestně rychlém duelu se samotnou Smrtkou. (ČSFD)

Reklama

Reklama