Escape from City 17
Krátkometrážní
Kanada, 2009, 6 min
Krátkometrážní snímek z rukou Purchase Brothers na motivy počítačové hry Half Life 2: Episode One, sledující příběh dvou členů Odporu při evakuaci z Města 17. (Saur.us)
JFL
Bez podkladu cele převzatého z Half Life 2 je to jen krátkometrážní béčkový akčňák (přestřelky od repetetivnosti zachraňuje jen pohyblivá kamera a dobrý střih, typické jsou lokality jako opuštěné domy a stojící vagóny na nádraží a nemohou chybět vypjaté schematické dialogy o ničem, které jen natahují stopáž mezi přestřelkami). S podkladem HL2 se k tomu jen přidává rozměr nadšenectví. Žádné vlastní nápady, nulová tvůrčí invence a fakt, že triky jsou výtečné, v dnešní době není ani v amatérské branži nic výjimečného, a tedy ani samo o sobě zasluhujícího pochvalu.(7.2.2010)
hippyman
tak tohle lítalo kolem mě jako digitální kulky kolem vagónů... příběh prakticky žádný, bodycount nic moc, efekty slabé... netknutý polovičním životem dávám poloviční hodnocení: 50%(1.9.2011)
Segrestor
Krátký a vlastně nic neřikající příběh, přitom ale dokonalá ukázka fandovského zápalu pro věc. Vizualizace světa Half Life je přinejmenším na amatérské poměry naprosto dokonalá. Snad po shlédnutí Escape from City 17 dostane nějaký šikovný producent nápad a pustí se do nějakého celovečeráku. Tohle téma si to po všech těch Thorech a Kapitánech Amerika konečně zaslouží.(25.10.2011)
iamek
Davies182
Tak tohle překvapilo, a to maximálně! Nabízí se neodmyslitelná otázka, a to jestli nás něco podobného čeká např. i jako seriál? Určitě bych nebyl jediný, kdo by hltal každý nový díl..! Atmosféra narvaná do několika minut je dechberoucí, téměř to vypadá jako těžce profesionální krátkometrážní film z dílny tvůrců Districtu 9. Natočeno ovšem prostými fanoušky! Half-life má již sám o sobě jako PC hra obrovský potenciál, mytologii a fanouškovskou základnu, a tento kraťas spletitou dějovou linii z tvůrčího týmu Valve poprvé rozvádí do hraného filmu. Mrazilo mě permanentně. Myslím, že za pár let tu máme celovečerák, který trumfne celou paletu letních blockbusterů.(25.2.2010)
Darth Sidious
To vážně nemá chybu. Geniální počin po Half - Life II a nastupující Episode One. Ve fanoušcích se bere více odvahy než by si člověk myslel. Ještě lepší než Beyond Black Mesa. Absolutně dokonalé. Jen už by to chtělo celovečerní film. Nemůžu se dočkat, až se nějaký tvůrce odhodlá. Tohle je přece jasný signál. Tak kde to vázne? 100%(2.2.2011)
Easykk
Konečně!!! Takhle má vypadat Half Life převedený na velké plátno!! Spolu s ,,What´s in the box,, nejlepší konverze počítačové hry do sice krátkého, přesto nesmírně nadupaného filmečku. Jako zarytý Halfař, naprosto unešený tím, že to je vůbec hrané, dávám bez okolků maximální hodnocení a chci nášup...klidně v podobě seriálu i když myslím, že Valve si raději počká na opravdu kvalitní scénář pro film, než pro seriál!!!(9.3.2010)
fmash
Mnohem výpravnější než novější Beyond Black Mesa, ale míň mě bavilo. Na ty poměry, hlavně finanční, je to ale pořád skoropětka.(31.10.2011)
-ROOKiE-
Ať si každý říká, co chce, i kdyby to bylo béčko, jsem PRO, aby se tento seriál natočil. Vím, má to své nedostatky, ale hlavně oceňuji odvahu a nadšení tvůrců. Jsem fanda, takže hodnotím 5*****. 90%(11.2.2010)
TomikZlesa
Jak mi tohle kua mohlo uniknout, HL 1 dohrán 3x, HL2 dohrán 2x + obě episody 2x. Jestli se tohle dá nazvat amatérské video, chci sakra vidět co by tihle borci udělali s rozpočtem na celovečerák. Prostě paráda, bohužel když vás atmosféra téměř pohltí je konec :-((11.4.2011)
headcrab
Pro milovníky Half-Life to musí být jasná pětka.A já jedním jsem, o čemž mj. svědčí i můj nick :)(27.6.2010)
Danny F.
Jako film by toto mělo úspěch jako District 9, jelikož je na pozadí cítit podobnost výše zmíněného. 80%(22.8.2010)
Sfinkter
HL2 jsem nehrál, zatím jsem pouze fanoušek jedničky. I přesto se mi zpracování líbilo a po 5ti minutách je vám líto, že je atmosféra utnuta.(14.8.2010)
JimDoor
Natočte film lidi! 80%(22.8.2010)
NeosinneR
Nedá sa inak, obzvlášť keď som Half-Life 2 pred pár dňami opäť dohral.(31.7.2010)
thorewi
Zhlédnout můžete na: http://www.videacesky.cz/kratke-filmy/utek-ze-city-17(22.8.2010)
sskrblik
Svět Half Lifu je mi velmi sympatický a rozhodně natočit seriál podle něj by byl úžasnej nápad. Ani né tak film jako seriál by mohl být opravdu atraktivní. Dokazuje to tento fanouškovský počin, který se nemá za co stydět. Teď už jen někomu dejte peníze a šup do natáčení!!(3.2.2011)
KdG
Výborné triky i atmosféra, snad se toho někdo v hollywoodu chytne a natočí celovečerák.(3.6.2010)
bangee
Zatím pro mě asi nejlepší -atmosférově - Modern Warfare bylo někde uplně jinde - převedení počítačové hry na plátno. Je to taková kopie bez vlastní invence... Vystihli atmosféru, audio se jim taky povedlo, efekty super, hlášky super...(13.8.2010)
forceLord
Poměrně nízké hodnocení kvůli tomu že to převzalo téměř vše ze hry? Ale tak by to přeci mělo být! Vše perfektně sedí do hry... Odbojáři, Dr. Kleiner, Striederi, prostě vše. Kdyby mohli tito pánové udělat úplný film, bylo by to výtečné. Hráč by si nepřipadal jako idiot, protože by nebyl scénář z poloviny jiný, jako to bývá u filmů podle her. Tohle je perfektní práce.(14.8.2010)
Související
- Escape from City 17: Part 2 (2011)
- Beyond Black Mesa (2010)
Podobné
- Portal: No Escape (2011)