Reklama

Reklama

JW je mladý, charismatický muž žijící ve Stockholmu. I když má hluboko do kapsy, vede dvojí život – nelegálně se živí jako řidič taxi a následně si dopřává komfort vyšší třídy. Poté, co potká krásnou, bohatou dívku, zaplétá se do světa organizovaného zločinu. Začíná prodávat kokain, aby si mohl i nadále dovolit svůj přepychový životní styl. Kam až bude schopný zajít? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Návod, jak si totálně dojebat nadějný život. Těžce metro/homosexuálního norskýho studenta (ze skromných poměrů) ekonomky začne vábit snobský život švédský smetánky, a tak hledá nejsnažší cestičku k vatě. Neznalost nelegální branže (prolezlý Arabama, Jugošema, Srbama a Cikánama), naivita a chamtivost ale doženou každýho - navíc, když se paktujete s takovou chátrou. Ze Srbů nikdy nekoukalo nic dobrýho (sorry Djokoviči) - viz. SERBIAN FILM ;-D. Každopádně, Švédové jsou poslední dobou naprostá jistota na poli kriminálních thrillerů. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Skvělý Kinnaman ve filmu, který odhaluje problematiku přistěhovalců ve Švédsku, kteří páchají trestnou činnost, zde pašování kokainu. Arabové proti Srbům, mezinárodní skupinky, chtějící velké prachy. Jenže velkou trefu neuděláte sami, ale s parťáky. Parťák by zabil i vlastní matku, když na to přijde, a je jich celá skupina. Do toho se přimíchá JW, dodávající si ve Švédsku sebevědomí, inteligentní mladý muž, který své schopnosti zúročí díky přivydělávání jako taxikář. A situace houstne... ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďalší severan (Espinosa, Kinnaman), ktorý si pravdepodobne dláždi cestu do Hollywoodu. A prajem mu to. Gule na to má. Neskutočne drzý film s nevídanou dávkou napätia, dobrých hereckých výkonov a scenáristickej vychcanosti. Seversky chladný, ale štýlový a hlavne nepredvídateľný. Tlieskam. 80%. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Výsledkem byla nerovnováha mezi aktivy a pasivy. Ale v čínštině má slovo krize stejný význam jako příležitost. Který hráč se chopí příležitosti? Kdo vydělá na téhle globální tragédii? Někdo z vás?“ A JW do toho vlítne se zápalem, až je mu z toho nehezky horko…Hnací motor je očividný. Vypadat jako chlap ve vatě, zařadit se mezi smetánku a okouzlit ženu. Ale divákovi je víc než jasné, že životní obchod, jakkoliv finančně závratný, je hlavně setsakramentsky riskantní a v provedení naivního studentíka asi neskončí dobře. Přesto ho člověk chápe. A co oceňuju, že nejen jeho. Režisér se snažil vyvážit znesvářené strany i tím, že u Srbů a jejich protivníků vybral postavy, ke kterým můžete chovat alespoň nějaké sympatie (i když občas lacině přes jejich rodiny). Každý riskuje, kdykoliv může být vyšachován, bez peněz a pod drnem, ale dle hesla „pokud chceš duhu, musíš mít i déšť“ pokračuje dál. A mě tohle krimi (místy i napínavé) povětšinu času bavilo, i navzdory např. naivní scéně „zamilovaností“ či finálnímu zkratu 1 z postav. Dávám slušné 4*. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl před pár dny a musel jsem si nechat hodnocení tzv. odležet. Poměrně realisticky natočený film o prostředí, do kterého by se asi nikdo z nás nechtěl dostat (myslím tím kruhy, které obchodovaly se zeleninou). Hlavní postava mi tam skvěle sedí a realističnost podtrhuje řeč - každá sorta lidí hovoří tou svojí (ne jako v US filmech, kde všichni i v nejzapadlejší džungli hovoří english). Zajímavý film. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Daniel Espinosa toužil příběh z Lapidusova románu „Snadný prachy“ převést na plátno už od dob, kdy se s ním setkal. Svou roli v jeho motivaci hrály jistě i jeho chilské kořeny. Proto se nabídky producenta Fredrika Wikströma chopil s nadšením a za na švédské poměry velký rozpočet 9 milionů amerických dolarů vytvořil hit, na nějž doma za první víkend přišlo víc než sto tisíc lidí. (Zdroj: Letní filmová škola)
  • Vo filme možno počuť okrem švédskeho aj španielsky, srbský, anglický či nemecký jazyk. (MikaelSVK)
  • Dragomir Mrsic, ktorý stvárnil Srba Mrada, nie je profesionálnym hercom, ale v skutočnosti je bývalým bankovým lupičom. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama