Školení (TV film)

Komedie

Československo, 1981, 14 min

• igi B.

Soudruh Šmejda se soudruhem ředitelem a dalšími šmejdosními soudruhy coby >hrdina< mikrokomedie doslova normalizačně soudružsky mudr(a)lantské... .-/ - - - - - (Poprvé a naposledy viděno 16.2.2010 coby školácká chyba na ČT1, hodnocení 11., komentář zde jako první - 16.2.2010)(16.2.2010)

Sice odporně komunistická pointa krátké bakalářské povídky, ale zároveň jedna z nejlepších rolí Jiřího Císlera. Pamatuji si na to matně, viděl jsem to před 30 lety (!) a vzpomínám, že Císler jako lehkomyslný a mazaný vykuk - "lovec žen" neměl chybu. Z Matyáše ovšem ta stranická svědomitost zrovna čišela.(2.2.2012)

• baxz

Slaboučká bakalářská povídka z ostravské produkce o pracovních problémech jednoho velkého podniku, výměně ředitelů a záměně pokojů…dobově to určitě vyhovovalo, ale lidi se asi moc nebavili. Jediný pozitivum téhle věci stojící za shlédnutí je J.Císler jako podnikový lev salónů Švejda přezdívaný výmluvně Belmondo.(23.2.2010)

• honzic

Příběhově nic moc, dobrý Císler, jinak ale hezká pointa. Hodnocení: 45 %(24.12.2011)