Reklama

Reklama

Dospívající surfařka bojuje sama se sebou. Po děsivém útoku žraloka, jenž jí připravil o levou ruku se odhodlává vrátit se zpět do oceánu. Toto inspirativní drama bylo natočeno podle skutečného příběhu. Toto je skutečný příběh dospívající surfařky Bethany Hamilton, jež při děsivém útoku žraloka přišla o ruku. Jenže Bethany se své surfařské vášně nevzdala. Překonala všechny překážky, znovu našla odvahu brázdit vlny oceánu a stala se opět šampionkou. Dokázala to díky svému pevnému odhodlání a neochvějné víře. Přestože ztratila ruku a málem přišla o život, proměnila svou ztrátu v inspirativní dárek ostatním. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (461)

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

První půl hodina filmu mě moc nenadchla. Ze začátku to fakt vypadalo na další laciný americký příběh. Ale potom se to hodně dobře rozjelo a chvílema mě i mrazilo, což u filmu miluju. Soucítila jsem s Bethany. Normálně AnnuSophiu nemám moc v lásce, ale tady se mi líbila. Opravdu jí to moc slušelo.Trochu jen škoda toho konce. Dalo se to podle mě natočit líp. Trochu jsem i uvažovala o 60%, ale nakonec 75% dám. ()

OndwaK 

všechny recenze uživatele

Příběh a poselství rozhodně inspirativní a vizuálně je to občas moc krásné, ale z čistě filmového hlediska žádný zázrak. Na oddech příjemné. Herci na mě ale působili jako z béčka až céčka, velké drama z útoku žraloka celkem nešťastně zabito nehodící se hudbou a celkově si to dokážu představit o několik úrovní lepší, protože předloha má určitě potenciál. Respekt Bethany Hamiltonové! 50% ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Známy príbeh o surferke, ktorá sa stala inšpiráciou, no pritom išlo len o návrat do života po ťažkom úraze, kde navyše začala znovu surfovať, lebo sa to už predtým dobre naučila sa dá považovať za zaujímavý a silný príbeh, aj keď existujú aj silnejšie a toto z toho pohľadu nebolo nič, stále to nie je normálna záležitosť. Film by však musel byť inak spracovaný, veľmi sa tu striedal pátos, nuda, úsmevy na všetky strany, plno znakov tej anglosaskej kultúry, ale nijak zvlášť som sa pri tých srandičkách ako z komerčnej čiastočne hudobnej stanice MTV striedaných priam kresťanskými obrazmi a rečami nenašiel. Obyčajný priemerný životopisný film od zatiaľ nie príliš úspešného režiséra, ktorý sa drží u ľudí v dobrom povedomí asi len pre ten silný príbeh. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Třetí snímek o surfování, který jsem viděla. Můžu říci, že zatím nejlepší, jelikož mě vážně dojal a po celou dobu jsem měla na krajíčku a "husinu" po celém těle. Všichni herci podali skvělé výkony, samozřejmě, že nejtěžší roli měla AnnaSophia Robb, ale zvládla ji naprosto skvěle. Rozhodně můj pohled na celý film umocňuje více i to, že je podle skutečné události a hlavně fotky a záznamy na konci snímku, jsou také rozhodující. Rozhodně obdivuji pravou Bethany Hamilton, jelikož takovouhle odvahu, kuráž a sílu nemá téměř nikdo, obzvlášť v jejím věku. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Snímku nemôžem uprieť silnejší príbeh, ktorý nenudí a udrží pozornosť celý čas. Všetko ostatné však nadchne iba málo. Príliš veľa účelovej sentimentality, príliš veľa cukríkových nahlúplych dialógov a príliš veľa náboženských traktátov zrážajú tento snímok výraznou mierou smerom nadol. Viem, že je to dosť od veci a úplne mimo, ale počas sledovania filmu ma dosť často napadala jedna absurdná otázka: "Čím sa tam vlastne tí ľudia živia?" Otec celý čas len leští surfy a trénuje dcéru, mama väčšinou v kuchyni alebo s deckami, hlavná hrdinka chodí do nejakej divnej sektársko-náboženskej školy so zameraním na cestovanie po svete za katastrofami, a všetci spolu vo voľnom čase len surfujú a surfujú.... No, niekto si to vie zariadiť. Ale to len tak naokraj, s filmom to nijak nesúvisí, len mi to prišlo trocha čudné, nič viac. 55/100 ()

Galerie (51)

Zajímavosti (16)

  • U inspirace námětu skutečnými událostmi ve filmu nezůstalo. Do snímku byla vpravena i řada detailů, které potkaly Bethany, její rodička i psa. (fimler)
  • Předlohou k filmu je autobiografická kniha od Bethany Hamilton „Soul Surfer: A True Story of Faith, Family, and Fighting to Get Back on the Board“ z roku 2004. (Fjera)
  • Ve filmu se objevilo několik příbuzných Bethany Hamilton včetně jí samotné. Ve scéně v kostele její rodiče sedí za Tomem Hamiltonem (Dennis Quaid) a Cheri Hamiltonovou (Helen Hunt), její sestra zpívá v kostelním sboru. Bethany se pak objeví jako dívka držící krabici ve scéně v Thajsku, kdy AnnaSophia Robb dává jídlo obětem tsunami. (Fugas.cz)

Související novinky

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2011

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama