Reklama

Reklama

Tento akcí nabitý animovaný Batman staví proti hlavnímu superhrdinovi zvláštního nového nepřítele, postavu zvanou Red Hood, která terorizuje Gotham City. Tento zlý chlapík řídí organizovanou kriminální scénu ve městě a stává se postrachem ulic, ale Batman brzy zjistí, že Red Hood chce něco víc, než jen peníze... Každou noc vychází Batman z příšeří a chrání obyvatele Gotham City před fantomy. Ale poslední dobou se jiný samozvaný ochránce veřejného blaha plíží ulicemi a jeho nemilosrdné metody spíše nahánějí hrůzu, než aby přinášely uklidnění. Ďábelský padouch, který jakoby znal každý Batmanův krok, si klade za cíl vyčistit ulice Gotham City jednou provždy a současně chce zničit i samotného netopýřího ochránce pořádku. Teď, když Red Hood započal velmi selektivně likvidovat gothamské podsvětí, objeví se znovu Joker, aby se vysmál odvěkému nepříteli tím, že vykope nějaké kostlivce, kteří měli raději zůstat pohřbeni. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (182)

dopita 

všechny recenze uživatele

Příběh to mělo na animovanej film až příliš dobrej, akční scény taky vypadaly dobře (ale jakýkoli útěk kohokoli mě připadal srandovní...), přesto z toho nijak neuchcávám. Komiksy jsem nikdy moc nemusel a vypadá to, že ani animovaný komiksy můj názor na tenhle žánr nijak nezmění. Ale tenhle film je docela ok. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Čakal som niečo viac ako priemerný animák v štýle Scooby Doo a podobných rozprávok, kde hrajú prím všelijaké príšerky a roboti. Príbeh dosť pritiahnutý za vlasy (oživovanie mŕtvych) a nie príliš originálny (pomsta). Aj akcia je taká typická rozprávková - pár bum tresk výbuchov a pár poskakujúcich postavičiek a všetko je bez krvi, aby si to mohli kuknúť aj osemročné decká...a ani hlášky nie sú moc vtipné. Dúfam, že ďalší animovaní Batmani budú väčšia zábava. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Povedený seriózní příběh s dynamickou akcí, výborným "záporákem", slušnou animací a skvělou hudbou. Otázka Bruceovy neschopnosti ukončit nebezpečné zločince "permanentně" sice staví Temného rytíře do až příliš dušínovského světla, ale jak taky jinak, že? Nostalgické (a dobově úsměvné) vzpomínky na prvního Robina, Jasona Todda, potěší a podtrhují tíhu dřívějších selhání. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Konečně animované zpracování superhrdinského námětu, které je absolutně precizní a dokonalé. Batman Under the Red Hood je přesně tak komiksový, jak Temný rytíř není. A po civilním Nolanově zpracování osudů Batmana a Gothamu jsem si tento animák užil ještě mnohem více. Skvěle a ďábelsky rozehraná partie v úvodu, kde znovu vidíme mistra chaosu a smíchu v akci, úžasně zpracované a zimmerovsky podbarvené úvodní titulky a pak už jen esence čiré geniality a šílenosti až do konce. Postav se tady objeví opravdu hodně, ale všechny mají svůj účel, všechny jsou dostatečně vykresleny a všechny mají dost prostoru, přičemž do sebe vše skvěle zapadá. Akce je úžasná (bitka proti zabijákům nemá chybu) a téměř nepřetržitá a příběh je zajimavý a znovu testuje Batmana a jeho zásady velmi tvrdě a on si znovu musí říkat, má to, co dělám vůbec smysl a také si sáhnout až na dno svých sil. Samotné prostředí Gothamu je ponuré, temné a zlověstné, tak jak jen v komiksu může být, Arkham potěšil a finále je příběhově i akčně to nejlepší, co Batman může poskytnout. A já už jen tiše sedím a žasnu, jak moc dobré to bylo. A v mysli mi zní tichý, mrazivý chechot. PS: jediný problém jsem měl s tím občasným popíráním fyzikálních zákonů a hlavně gravitace.. Ale v komiksu to dokážu překousnout. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Parádní animák s Batmanem nabušený akcí, super hudbou a dobře zpracovanými bojovými scénami. Batman vs. Red Hood má taky dost dobrý děj, který člověka chytne. Joker je tu hodně dobře vystižený jako šílenec. Black Mask ? No tak to je naprostý magor. Naprostý nervák co po každé zničené dodávce Red Hoodem zmlátí kohokoliv koho potká. Každopádně kdyby se tohle rozhodl natočit Nolan tak si myslím, že by to byla pecka. I když to co s Temným rytířem už natočil stačí. Tohle by však byla pěkná třešnička na dortu. Ta se nám však objeví letos v kinech v podobě The Dark Knight Rises. 100% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (11)

  • Číslo, které má Joker na štítku na vězeňském obleku je 11940. Joker se poprvé objevil na stránkách komiksů právě v roce 1940. (TwoFace)
  • Režisérka Andrea Romano namluvila jednoho z reportérů. (Caszidy)
  • Příběh je postaven na komiksu "A Death in the Family" z roku 1988, kde čtenáři mohli volit mezi záchranou a smrtí druhého Robina Jasona Todda. Bylo zaznamenáno přes 10 tisíc hlasů, z nichž 72 % bylo pro možnost zabití Jasona Todda. Todd byl poté v roce 2005 vrácen zpět v komiksu Under the Hood. (Caszidy)

Reklama

Reklama