Reklama

Reklama

Tento akcí nabitý animovaný Batman staví proti hlavnímu superhrdinovi zvláštního nového nepřítele, postavu zvanou Red Hood, která terorizuje Gotham City. Tento zlý chlapík řídí organizovanou kriminální scénu ve městě a stává se postrachem ulic, ale Batman brzy zjistí, že Red Hood chce něco víc, než jen peníze... Každou noc vychází Batman z příšeří a chrání obyvatele Gotham City před fantomy. Ale poslední dobou se jiný samozvaný ochránce veřejného blaha plíží ulicemi a jeho nemilosrdné metody spíše nahánějí hrůzu, než aby přinášely uklidnění. Ďábelský padouch, který jakoby znal každý Batmanův krok, si klade za cíl vyčistit ulice Gotham City jednou provždy a současně chce zničit i samotného netopýřího ochránce pořádku. Teď, když Red Hood započal velmi selektivně likvidovat gothamské podsvětí, objeví se znovu Joker, aby se vysmál odvěkému nepříteli tím, že vykope nějaké kostlivce, kteří měli raději zůstat pohřbeni. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

MikeZ 

všechny recenze uživatele

Nejtemnější, nejdrsnější a taky nejlepší animák od DC (a možná i celkově komiksový). Perfektní hlasové obsazení (Greenwood, Harris, Ackles, Di Maggio, Isaacs) a skvělý příběh, který na světlo vytahuje jednu nejbolestivějších proher v celé Batmanově kariéře, se kterou se musí konečně vypořádat.Tenhle film prostě nemůže nikoho zklamat (mě rozhodně nezklamal). ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zatím můj nejlepší komiksový animák. Děj je naprosto uchvacující a neustále odsýpá směrem kupředu. Dost mě překvapilo, jelikož nejsem zrovna fanoušek kresleného komiksu ve filmovém zpracování, že zde není tolik soubojů jako například v Avengers. Batman vs. Red Hood rozhodně doporučuji, nechme se překvapit s jakým příběhem na nás vyrokuje Christopher Nolan u třetího Batmana. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

28.9.2010 ~ Batman dostává konkurenci a se svým bývalým parťákem se jme pátrat nejen po něm samotném, ale i po jeho úmyslech a důvodu, pro který se v Gohtam City objevil. Nejsem fanda komiksů, dokážu absorbovat pouze určitou míru pošahanosti. To jen tak pro začátek. ~ A teď popořadě. Některé komiksy jsem ochoten akceptovat, protože jsou do jisté míry natolik trhlé a zasazené mimo reálie, že je lze akceptovat jako oddychovku, při které se nemusí myslet, případně je daný svět pro daného hrdinu natolik odpovídající, že tomu lze přijít na chuť. Problémem je, když se na scéně začnou objevovat další hrdinové a čím dál tím praštěnější, až už to začne připomínat spíš honbu za penězi, protože někteří to budou kupovat i kdyby v tom běhalo po městě zafačované hovno s vlečkou. Tedy jednoduše řečeno, všeho s mírou. Fanoušci komiksů by mě za tato slova nejraději viděli pod zemí (a v Metru to nebude), ale se vzrůstajícím počtem hrdinů mi ztrácí celé hrdinské univerzum smysl. ~ A pak se objeví tento Batman. Není sám, za zadkem má už druhého Robina (pěstuje si je jak fialky na parapetu) a město plné, napěchované, přetékající, ve švech praskající všemožnými hrdiny a zloduchy a všechno jsou to samozřejmě maskovaní tvrďáci. A je jich už moc a působí to na mě neskutečně trapně. Jako když se někdo hodně moc nudí, nemá co dělat a tak vymýšlí další a další hrdiny a zloduchy nehledě na to, že už to není ani trochu vkusné. Ale co, tohle není můj svět. ~ Tak tedy poté, co Batman (znovu) zklamal, objevuje se po nějaké době ve městě frajer s rudou maskou a pomalu přebírá vládu nad místním zločinem. Kupodivu to dělá dost nevybíravě, protože místo aby si všechny zločince podmanil, vybíjí je, čímž zbavuje město zločinu stejně jako Batman, jen u toho teče o dost víc krve. A Batman je více méně pacifista a s takovýmito móresy nesouhlasí, jde si tedy s Red Hoodem pokecat a zjistit pravdu. Na to ale odmítá čekat několik místních zločinců a Red Hoodovi jdou po krkru taky. Je z toho pěkná mela s plno provázanostmi a zákonitostmi, které běžnému divákovi, u nějž nejsou kreslené příběhy zase tak cool (alespoň od dob Kačerů z Kačerova), připadají dost... hloupé a zbytečné. Batmanovi se v průběhu pátrání vybavují vzpomínky, což je asi jediná více méně zajímavá věc na tomhle filmu. Jinak to pro mě byla bohužel poměrně velká konina, na kterou se mi podaří určitě rychle zapome... cože? ~ PS: Fandím Red Hoodovi, Batman myslí kolenem. ()

DaliX 

všechny recenze uživatele

Výborný a akciou i strhujúcim príbehom nabitý komiksový animák, ktorý ma potešil viac ako som čakal a ktorý mi veľmi pripomína film Batman a fantóm. Nielen po výtvarnej stránke, ktorá je dosť podobná tomu seriálu z r. 1992 ale aj celkovým spracovaním, osudovou premenou jednej zásadnej postavy (podobne ako Fantóm), kde nechýbajú okrem samotného Batmana ani postavy ako sú Black mask, Riddler, Ras Al Ghul, Nightwing, Batmanov v poradí druhý Robin Jason Todd a nesmie chýbať ani Joker, ktorý zásadne ovplyvný dej celého filmu (podobne ako vo filme Batman a fantóm). Rovnako sa tu objavuje nový (anti)hrdina Red Hood, ktorý má s Batmanom spoločné takmer všetko okrem jeho morálnych zásad. Rovnako akčné scény sa mi páčili, hlavne súboj s nájomnými zabijakmi bol perfektný ale vlastne celý film. Pre fanúšika Batmana jasný vrchol, ktorý je dokonca lepší a vymakanejší (aj keď len o trochu) ako Batman a fantóm. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Svižný film z Batmanova universa vychází z klasického tragického momentu - smrti sidekicka Robina. Solidní příběh sympaticky rozsékávají zábavné akční scény. Objevuje se kladný sympaťák Nightwing a dokonce dojde i na Jokera. V kresleném batmanovském filmu nechybí žádná z typických vlastností Temného rytíře. Batman vs. Red Hood sice nepůsobí tak vyzrálým dojmem jako filmy Christophera Nolana, zato si může dovolit být o něco více provázaný s komiksem. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (11)

  • Režisérka Andrea Romano namluvila jednoho z reportérů. (Caszidy)
  • Úvodní sekvence, ve které Batman nese mrtvé Jasonovo tělo pryč z trosek, je převzatá přímo z komiksu. (Caszidy)
  • Příběh je postaven na komiksu "A Death in the Family" z roku 1988, kde čtenáři mohli volit mezi záchranou a smrtí druhého Robina Jasona Todda. Bylo zaznamenáno přes 10 tisíc hlasů, z nichž 72 % bylo pro možnost zabití Jasona Todda. Todd byl poté v roce 2005 vrácen zpět v komiksu Under the Hood. (Caszidy)

Reklama

Reklama