Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 2194 začne na Zemi invaze mimozemského národa Gamilionů. Lidstvo se usilovně brání ale jejich armáda je poražena a veškerá populace téměř vyhubena. O pět let později je povrch planety zamořen radiací a ti co přežili se skrývají pod zemí. Jedním z nich je i bývalý špičkový pilot Susumu Kodai. Jednoho dne při prozkoumáváni povrchu blízko něj přistane záhadný objekt. Ukáže se, že je to komunikační kapsule z planety Iscandar vzdálené od Země 148 000 světelných let. Na té se podle všeho nachází zařízeni schopné odstranit radiaci. Obranné jednotky Země připraví vesmírnou loď Yamato a vybaví ji novým motorem postaveným podle plánu z kapsule. Kodai se vrátí k jednotce a stane se kapitánem Yamato. S osudem Země ve svých rukou se posádka lodi vydává na vzdálený Iscandar. Mají jeden rok, než radiace zcela pohltí Zemi a zabije zbývající lidstvo. (Raztubyl)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (68)

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Výborné sci-fi, které mírou pozornosti pro detail překonává většinu toho, co se dá momentálně vidět. Navíc mají autoři znalosti fyziky a vesmíru na vyšší úrovni než je běžné. Postavy jsou uvěřitelné a některé z nich jsem si oblíbil. Navíc je příjemné, že není posádka lodi Yamato nezranitelná, jak je poslední dobou běžné. Snad jedinou výtku bych měl k posledním cca 20-ti minutám, které mi přišly trošku moc protahované... a vlastně ještě změně charakteru dívčí postavy, která se místo originálu podobá tuctovým americkým ženským postavám...) Poznámka pro JFL: Japonský nacionalismus je mi určitě příjemnější než České kývání EU a US, poklonkování kdekomu, placení chudinek cigánů, kteří trpí pod nadvládou bílých a tak jim zbývá jen krást... (a... kamikadze není ideologie, rusové tomu říkají taran a amící hrdinství)) Poznámka pro Baleone: Není možné vykrádat něco, co vzniklo 25 let po Bitevní lodi Yamato - tohle je předělávka anime z roku 74 - 3 roky před prvními Hvězdnými válkami. Takže prosím, klidně film kritzujte, protože se vám nelíbí, ale ne proto, že je předobrazem svých nástupců, stejně jako není možné kritizovat otce, že se kopíruje rysy svých dětí (narážím na předchůdce R2D2 jménem Analyzér). ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Sci-fiíííí, sci-fiíííí, sci-fi je náš kamaráááád... ~~~ Chtělo to trochu vyladit scénář a najmout někoho více než dvanáctiletého na psaní dialogů, jinak jsem ale spokojen a klidně mohlo vesmírně-emzácké akce být víc. Podzemní mimozemská část mi, nevím proč, připomínala hru Halo a z lodi vyloupnuvší se Analyzátor byl takovou (záměrnou) vzpomínkou na R2D2. Jen škoda těch nezamýšleně vtipných dialogů a hloupých rádoby dramatických protahovaček. ~~~ Vesmírných sci-fi je tááák málo, až mám i za tohle málo "na jazyku" 4*, ale skutečně toho patosu bylo příliš. Zasloužené *** si ale Space Battleship ヤマト zaslouží určitě. V našich kinech se tohohle nikdy nedočkáme, ale umím si na základě filmu představit nějakou coop střílečku :) ~~~ PS: Nevím, kde vzal kolega T2 informace o rozpočtu $12 milionů, já se z několika zdrojů dočetl rozpočet $23,9 milionu, což je sice dvojnásobek, ale i přesto směšně malá částka. Točit tohle Hollywood, 100 milionů by v tom utopil bez mrknutí oka. ()

Reklama

Listyx 

všechny recenze uživatele

Teda tohle byla, ale záležitost :) Zkráceně, jedná se o takovej mix BSG, Star Treku se Star Wars a japoskomexickoaustralskokanadskou telenovelou :) Kvalita tohoto filmu bohuže končí a začíná na úovni osobního nadšení diváka pro sci-fi filmy + schopností vyrovnat se s japonskou melodramatičností a lidským ansáblem o hereckých schopnostech dobře zmrzlé tresky. Film navíc není obecně vnitřně moc konzistentní a člověk si říká "sakra proč tohle neudělali předtím" nebo "lol kde vzali tohle". Tak, ač nechtěně, v některých chvílích vzbuzuje film i nějaké emoce, u mě pak nejčastěji údiv a žažil jsem si i pěkný WTF moment (ty duchy snad už opravdu nikdo nemohl myslet vážně). Co se dalo z filmu snést, byly chvíle strávené ve vesmírném prostoru vně lodí. V modelech lodí bylo možné často najít silnou inspiraci (někdy opravdu hodně silnou) odjinud, ale vypadalo to pěkně :) Také zvukový doprovod byl poměrně nerušící (teda až na "Love Lives" na konci (druhý WTF moment :) )) No a abych jen nechválil, ty dialogy to byl nářezík, i leckterá béčková kung-fárna by po sepsání byla proti tomu dílem nekonečné moudrosti a klíčem k pochopení a obsáhnutí všehomíra. No nic :), u mě za **, za tu srandu a za to, že ta ponorka ve vesmíru vypada docela dobře :) ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Jako fraška na sci-fi a parodie "Star Treku" je tato snůška nesmyslného děje, přepjatého patosu, nemotivovaných spaceoperových schémat a umělých efektů skvělá. Jenže je to v základu odporný film. Jednak je zde glorifikace japonského nacionalismu a ideologie kamikaze. Celý projekt, ostatně jako již původní anime oživující významově zatíženou bitevní loď Jamato pro poválečnou dobu, připomíná problematickou reflexi druhé světové války v Japonsku - v zásadě je to do popcornového hávu zakuklená svatině Jasukuni. Ideologická problematičnost vyvstává i z díla samotného bez zohlednění vnějšího kontextu. Film v zásadě pojednává o tom, jak hrstka emocionálně rozháraných lidí provede genocidu mnohonásobně vyspělejší rasy bytostí, které navíc evidentně jsou silně emaptické. Jak jinak si vysvětlit, že se všemi útoky vždy vzorně počkají, než si lidští hrdinové odbudou své sáhodlouhé patetické výlevy emocí? Alespoň mají diváci příležitost si potvrdit, že hollywoodský patos je jen slabým odvarem toho v japonském mainstreamu. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Tak tady někdo koukal na hodně filmů. V tomto dílku je odkazů na tolik filmů (zda chtěných či nechtěných, toť netuším), že je ani nedokáži všechny vyjmenovat. Především je to ale taková kombinace Star Wars, Armagedonu (závěrečný song od Stevena Tylera nebude náhoda :), Hvězdné pěchoty a Sedmi samurajů. Ze začátku to vypadá na skvělý nářez a i postupné odhalování postav je dobré. Když však dojde na vysvětlování motivace útočníků a vlastně i obránců, jde logika stranou a závěrečné bitvy i jejich provedení jsou hodně slabé až bídné. O "srdceryvném" závěru nemluvě. 65% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • Oproti původní anime sérii byly dvě mužské postavy přepsány na ženské. (Terva)
  • 80 % filmu bylo točeno na zeleném a modrém pozadí. (Terva)
  • V devadesátých letech koupil Walt Disney práva na zfilmování původního anime z roku 1974. Pro film byl už i napsaný scénář, po odchodu Michaela Eisnera od Disneyho se však práva vrátila zpět do Japonska. Tam se poté natáčení filmu připravovalo přes pět let. (Raztubyl)

Související novinky

Festival sci-fi filmů

Festival sci-fi filmů

07.03.2014

Lákají vás neprobádané hlubiny vesmíru? Rádi přemýšlíte o tom, jak by mohla vypadat budoucnost lidstva? Pak by vám neměl uniknout první ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate. V pražském kině Bio… (více)

Reklama

Reklama