Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V hlubinách 486 metrů vysokého finského pohoří Korvatunturi se nachází nejstřeženější tajemství Vánoc. Čas vyhrabat ho právě nastal a je více než jasné, že po těchto Vánocích už nebude nikdo pochybovat o tom, že Santa Claus existuje. (Allien.9)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Abych byl upřímný, Rare Exports mě zklamalo. Nápad je jedním slovem úžasný - vytěžit se z něj dalo více, i když zase na pouhých 78 minut je to, co se ve filmu odehraje, vcelku dostačující. První půlhodina se poměrně vleče, dokonce je tu i minimum vtipných situací. Po lapení Santy se to zlepšuje a to největší grády Rare Exports získává až zhruba v padesáté minutě, kdy je největší koncentrace vtipů a relativního napětí. Když se děj snímku asi půl hodinu před závěrem konečně dobře rozjíždí, celkem brzo se opět film vrací na území rodinného filmu - řekněme, že scénář v poslední čtvrthodině lidově řečeno "zahapruje". A to je škoda, ne zrovna malá, jelikož Rare Exports je po vizuální stránce velmi povedený a vůbec tak nějak sympatický. Tak snad příště to Jalmarimu Helandertovi vyjde, čemuž osobně věřím - Rare Exports je na celovečerní debut docela dobré dílko, jen ne úplně vyrovnané a pokažené podivným koncem. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

(Febio Fest) Reakce jednoho známého byla "ze začátku je to vážné, ale pak je to děsná sranda". I když slibované překlopení do děsné srandy nepřišlo, tahle finská šílenost se mi líbila. Třeba pasáž v jatkách byla opravdu hutná. A co se mne týče, raději bych snad volil drsnou, avšak stylovou smrt sežráním tou rohatou finskou bestií či umlácení krumpáči jeho nahých, vousatých pomocníků, než se nechat pomalu zabíjet cukrem napranou, tím blbým, obézním, dobrosrdečně se tvářícím vousáčem propagovanou Coca Colou... 90% ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Pozbierajte všetky americké vianočné filmy a nenájdete v nich ani tretinu originality, koľko jej je v Rare Exports. Pobavilo aj zaujalo, preto dávam 4* za film a piatu * za originalitu. Napínavé, temné, vtipné a chvíľami aj dojemné. Parádička! :-) P.S.: niečo podobné v knižnej verzii je Christopher Moore: Nejhloupější anděl. Vrele odporúčam. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Skvělá hororová komedie a nakonec vlastně dost odlišné oproti mému původnímu očekávání. Je prostě fajn se občas dočkat podobnýho zábavně originálního úletu. O to víc ale zamrzí závěrečných dvacet minut, v nichž Rare Exports značně utrpí tím, že zcela zbytečně začnou používat otravná klišé dětských rodinných filmů (do té doby je to téměř čistý komediální horor). Dovětek upomínající k původním kraťasům to pak zase povytáhne drobet nahoru, takže rád udělím 80 %. Každopádně se Rare Exports v mžiku stanou kultovním vánočním filmem. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Originální pohádko hororová komedie, která má své kouzlo a dokáže diváka zaujmout. Finové přišli se skvělým nápadem, který se panu režisérovi Jalmari Helanderovi povedlo uskutečnit, ba dokonce i úspěšně. Kamera je místy opravdu, ale opravdu skvělá a nápady, které nenapadnou normálního člověka je spoustu. I když někoho Rara Exports nezaujme, tak 84 minut uteče jak voda. Rozhodně doporučuji, protože 84 minut není čas, který by jste nemohli obětovat... 8/10 = 80% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (4)

  • Identifikačné číslo pasu, ktorý patril vo filme Brianovi Greenovi (Jonathan Hutchings), bolo 314159265. Rovnaké číslice aké obsahuje Ludolfovo číslo známe aj ako "pí". (MikaelSVK)
  • Název filmu se objeví až chvilku před závěrečnými titulkami. (noelcoward73)

Související novinky

S. L. Jackson – další prezident v ohrožení?

S. L. Jackson – další prezident v ohrožení?

14.05.2013

Být americkým prezidentem je prostě ta nejnebezpečnější funkce na planetě. Ale zároveň je to dobrý způsob, jak se stát akčním hrdinou. Tak to alespoň vidí Hollywood. Ani se nebudeme prohrabovat v… (více)

Reklama

Reklama