foto

Tony Cox

  • nar. 31.3.1958 (58 let)
    Uniontown, Alabama, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Celým menom Joseph Anthony "Tiny" Cox je americký komediálny herec, známy z filmov Santa je úchyl, Ja moje druhé ja a Irena, Date Movie alebo najnovšom Disaster Movie.

Tony Cox sa narodil v roku 1958 v New Yorku. V mladosti sa spolu s mamou presťahoval do Uniontownu (Alabama) kde žil spolu so starými rodičmi. Tu strávil svoje detstvo, počas ktorého si vybudoval silný vzťah k bicím. Počas štúdia na vysokej škole sa spriatelil so svojou budúcou manželkou Oteliou, s ktorou sa oženil v roku 1981.

Po promóciách navštevoval "University of Alabama" kde pôvodne plánoval študovať hudbu. Jeho plány sa však zmenili, keď zbadal herca Billiho Bartyho, ktorý bol okrem iného zakladateľom organizácie Little People of America. S podporou svojich priateľov sa Cox v 18. rokoch presťahoval do Los Angeles, kde začal študovať na Merrick Studio School of Acting a postupne získaval menšie role v reklamách a filmoch.

Cox vlastní 350 akrový ranč v Arizone, je silný vegetarián, ale nepohrdne mäsom zo svojich koňov: "Milujem tieto zvieratá a oni milujú mňa". Cox hráva za basketbalový tým Hollywood Shorties, je fanúšikom stolného tenisu a milovníkom bojového umenia.

Rado "rador" Richter

Herecká filmografie

2016 Santa je pořád úchyl
The Heyday of the Insensitive Bastards
2013 Mocný vládce Oz
White T
2012 Fairly Odd Christmas, A (TV film)
Partysaurus Rex
2011 Legend of Awesomest Maximus, The
2010 Cesta samuraje
2008 Disaster Movie
Švindl na druhou
2007 Uncle P
Velkej biják
Who's Your Caddy?
2006 Děsnej doják
TV: The Movie
2004 Zachraň mě (TV seriál)
2003 Santa je úchyl!
Židovské kladivo
2001 Dirty Kopz
2000 Já, mé druhé já a Irena
1999 Stark Raving Mad (TV seriál)
Straight Out of Compton
1998 Linc's (TV seriál)
1997 Claude's Crib (TV seriál)
1996 Show Jamieho Foxxe (TV seriál)
1995 Čáry máry fuk
Pátek
T.A.J.U.P.L.N.Ý. svět (TV film)
1994 Blankman
Leprechaun 2
Mlčení šunek
Skřítci
1993 Frasier (TV seriál)
Percy & Thunder (TV film)
1992 Máma a táta zachrání svět
Martin (TV seriál)
1991 Muž se třema rukama
1990 Hollywood Hot Tubs 2: Educating Crystal
Rockula
Spaced Invaders
1988 Beetlejuice
Bird
Dostanu tě, syčáku
Willow
1987 Holky z parkoviště
Retribution
Spaceballs
thirtysomething (TV seriál)
Ženatý se závazky (TV seriál)
1986 Captain EO
Hollywood Zap
Vetřelci z Marsu
1985 Bitva o planetu Endor (TV film)
1984 Dobrodružství Ewoků (TV film)
1983 Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediho
1982 Faerie Tale Theatre (TV seriál)
Jekyll & Hyde... Together Again
Penitentiary II
1981 Greatest American Hero, The (TV seriál)
Hotel Pod duhou
Cheech and Chong: Nice Dreams
1980 Dr. Heckyl and Mr. Hype
1979 Buck Rogers in the 25th Century (TV seriál)

Dokumentární

2016 The Hollywood Shorties
1986 Making of 'Captain Eo', The (TV film)

TV pořady

1995 MADtv (TV pořad)
1984 Pryor's Place (TV pořad)

Hudební videoklipy

1999 Foo Fighters - Breakout (hudební videoklip)

Režijní filmografie

1985 Your Mother Wouldn't Like It (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace