Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V hlubinách 486 metrů vysokého finského pohoří Korvatunturi se nachází nejstřeženější tajemství Vánoc. Čas vyhrabat ho právě nastal a je více než jasné, že po těchto Vánocích už nebude nikdo pochybovat o tom, že Santa Claus existuje. (Allien.9)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Originální pohádko hororová komedie, která má své kouzlo a dokáže diváka zaujmout. Finové přišli se skvělým nápadem, který se panu režisérovi Jalmari Helanderovi povedlo uskutečnit, ba dokonce i úspěšně. Kamera je místy opravdu, ale opravdu skvělá a nápady, které nenapadnou normálního člověka je spoustu. I když někoho Rara Exports nezaujme, tak 84 minut uteče jak voda. Rozhodně doporučuji, protože 84 minut není čas, který by jste nemohli obětovat... 8/10 = 80% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Tohle budou setsakramentsky chladné vánoce.... To jednou takhle o Vánocích vykopou ve Finsku bohem zapomenutou pohádkovou bytost. Santu Clause! A on přichází zjistit, kdo zlobil a kdo byl hodnej!!!! Nejdřív to vypadá celkem zajímavě, než mi dojde, že je to jen taková vánoční anekdota. Hoďka a čtvrt (na rozdíl od S.Clause) nezabije, ale doporučuji film shlédnout o Vánocích v rodinném kruhu. Třeba některé z dětí odpadne a Vy ušetříte za dárky. (Nebo Vás napadne něco jinýho...) Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nečtu a proto neznám pravdu o S.Clausovi. 2.) Zjistím, jak slaví Vánoce ve Finsku. 3.) Pochopím, že Santa od Coca Coly je podvod! 4.) Utvrdím se v podezření, že Václav Klaus k nám přijel z Finska. PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Na základe 2 krátkometrážnych "Rare Exports" srandičiek, ktoré však pre mňa boli iba príjemnými jednohubkami aké by sa mi ale viac krát pozerať nechcelo, vystavali tvorcovia tento krásny, plnohodnotný, vianočný skoro horor. Objavenie pôvodného Santa Clausa, ktorého kvôli bezpečnosti detí zaživa pochovali vo Fínskom pohorí, je fajnovým, atmosférickým, severským príbehom, ktorý chytí a nepustí. Krásny zimný audiovizuál, sympatické a neopozerané herecké obsadenie, skvele nasadené tempo, ktoré postupne prituhuje, luxusne vyvážená atmosféra i postupné odkrývanie príbehu a k tomu určitá detská fantasy stránka, ktorá našťastie vôbec nepôsobí otravne, naivne či infantilne. To všetko smeruje k našlapanému, akčne ladenému záveru, ktorý síce nie je 100%ný, ale uzavrie to ku spokojnosti diváka a ešte to aj bonusovo previaže so spomínanými kraťasmi. Potenciál síce nebol dokonale využitý a podobne ako napr. u nedávneho "Sint" by človek v určitých úsekoch čakal viac, no komplexne som veľmi spokojný a určite si to ešte pozriem znovu, minimálne cez ďalšie Vianoce. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Mé intelektuální já: Celý film jde především o poťouchlou satiru karikující Finsko co se týče národních stereotypů a amerikanizace místní podoby Vánoc, filmové tvorby a vůbec všech těch kulturních tentononců, všeobjímající konzumní charakter nevyjímaje. Mé povrchní já: Dítě čte knížky, nikdo mu nevěnuje pozornost. Nazí dědci vraždí soby. Dítě čte knížky, sem tam něco poznamená, nikdo mu nevěří. Nazí dědci vraždí lidi. Dítě nemá kalhoty, leze kam nemá a ječí na dospěláky. Nazí dědci loví děti. Dítěti dojde trpělivost, vezme vrtulník, zapřáhne dospěláky, všechno vyřeší. Konec. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Co tu kurva melo bejt? Cekal jsem vrazdiciho Santu a dostal jsem hovno. Prostredi je sice fajn, ale herci jsou docela otravny a 99% casu se nic nedeje, furt to vypada, ze uz uz se to rozjede a stejne nic z toho. Par scen je sice docela stylovejch, banda elfu je super a neda se rict, ze bych se vylozene nudil, ale tohle proste neni ani horor, ani komedie a uz vubec ne akcni film. Slabsi 3*. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (4)

  • Název filmu se objeví až chvilku před závěrečnými titulkami. (noelcoward73)
  • Identifikačné číslo pasu, ktorý patril vo filme Brianovi Greenovi (Jonathan Hutchings), bolo 314159265. Rovnaké číslice aké obsahuje Ludolfovo číslo známe aj ako "pí". (MikaelSVK)

Související novinky

S. L. Jackson – další prezident v ohrožení?

S. L. Jackson – další prezident v ohrožení?

14.05.2013

Být americkým prezidentem je prostě ta nejnebezpečnější funkce na planetě. Ale zároveň je to dobrý způsob, jak se stát akčním hrdinou. Tak to alespoň vidí Hollywood. Ani se nebudeme prohrabovat v… (více)

Reklama

Reklama