Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V hlubinách 486 metrů vysokého finského pohoří Korvatunturi se nachází nejstřeženější tajemství Vánoc. Čas vyhrabat ho právě nastal a je více než jasné, že po těchto Vánocích už nebude nikdo pochybovat o tom, že Santa Claus existuje. (Allien.9)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

berusche 

všechny recenze uživatele

Já bych tohle pouštěla všude, kde jsou chudáci děti zblblé Santa Clausem (u nás z principu taky, aby je to přešlo úplně). Přineslo by to několik věcí: 1. je naděje, že už by odteď byly hodné, poněvadž by se bály potrestání (konec byste museli ale včas utnout, aby nevěděly). 2. všem by konečně došlo, že z nás americká marketingová představa o SC se sobama a spoustou dárků dělá blbce, páč nejen, že SC soby nemá rád, dokonce zapomeňte na vkusné dárky, leda tak ty v podobě wodoo panenek. 3. SC nikdy nechodil v červené barvě, a pokud ano, byla to krev. Tohle byl největší úlet, jaký jsem za poslední dobu viděla. Finové asi nemají příliš v lásce Amíky, ale je pravda, že tohle se jim povedlo. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Originální pohádko hororová komedie, která má své kouzlo a dokáže diváka zaujmout. Finové přišli se skvělým nápadem, který se panu režisérovi Jalmari Helanderovi povedlo uskutečnit, ba dokonce i úspěšně. Kamera je místy opravdu, ale opravdu skvělá a nápady, které nenapadnou normálního člověka je spoustu. I když někoho Rara Exports nezaujme, tak 84 minut uteče jak voda. Rozhodně doporučuji, protože 84 minut není čas, který by jste nemohli obětovat... 8/10 = 80% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Značne originálny a miestami pekne vizuálne spracovaný film. Sympatickí herci, pôsobivá výprava a príjemne krátka minutáž. Samotnú snímku je žánrovo ťažké zaradiť. Chvíľku má niečo z hororu, potom prejde do neprístupnej vianočnej rozprávky (nahí elfovia s bimbásikmi). Má to niečo z drámy (seriózne súcitenie s postavami) a nakoniec sa to skončí zvrhlo. Miestami neškodné chlapčenské nezbedné dobrodružstvo (v ktorom majú všetci strašne čudné mená) a následne sa idú rezať mŕtvoly ako v Jednoduchom pláne. Každé normálne dieťa tento film vyplaší (elfovia vyzerajú ako nafetovaní opití vychudnutí bezdomovci, ktorí dva týždne nejedli, majú po ruke ostré predmety a nikde nie je polícia). Dočkáte sa nielen nečakaných zvratov, ale i logických dier a nedopracovaných pasáží. Akoby na dlážke strižne končili vysvetľujúce dialógy a celé úseky (elfovia sa v jednej scéne krompáčmi dobíjajú do skladu a v druhej chlapík zo skladu v pohode vyjde, hodí tri čokolády do snehu, sadne do helikoptéry a odletí preč). ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* autoři využili zkušenosti z dvou předchozích kraťasů do tohoto akčního mysteriózního snímku. Bohužel na délce skoro hodiny a půl se většina původního kouzla vytratila, i když není zase tak špatný. Já mu však víc než 3 hvězdy dát nemůžu a není důvod si ho zopakovat. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Velice originální snímek! V Česku koukáme na Tři oříšky pro Popelku, v Rusku koukají na Mrazíka a ve Finsku nejspíš o Vánocích koukají na Rare Exports. Akční to zas až tak není. Komedie se tam taky moc nedočkáme, možná na konci, až se nám vyklube příběh. Spíš (pro mladší diváky) by to mohlo být místy i strašidelné, hehe. Zajímavý počin... ()

Galerie (43)

Zajímavosti (4)

  • Název filmu se objeví až chvilku před závěrečnými titulkami. (noelcoward73)
  • Identifikačné číslo pasu, ktorý patril vo filme Brianovi Greenovi (Jonathan Hutchings), bolo 314159265. Rovnaké číslice aké obsahuje Ludolfovo číslo známe aj ako "pí". (MikaelSVK)

Související novinky

S. L. Jackson – další prezident v ohrožení?

S. L. Jackson – další prezident v ohrožení?

14.05.2013

Být americkým prezidentem je prostě ta nejnebezpečnější funkce na planetě. Ale zároveň je to dobrý způsob, jak se stát akčním hrdinou. Tak to alespoň vidí Hollywood. Ani se nebudeme prohrabovat v… (více)

Reklama

Reklama