Reklama

Reklama

Zakázaná zóna

  • Velká Británie Monsters (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Uplynulo šest let, kdy NASA objevila mimozemský život v naší sluneční soustavě. Sonda, která přinesla tento revoluční objev, se vrací na Zemi se vzorkem neznámé formy života k podrobnému zkoumání. Při vstupu do atmosféry ovšem sonda havaruje nad Mexickým zálivem a dojde k úniku této neznámé formy života, která se velmi rychle adaptuje na zemské podmínky. Na Mexiko je ihned uvalena karanténa. (PetriK12)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (449)

tron 

všechny recenze uživatele

Zakázaná zóna sa odohráva v monštrami zamorenej oblasti, pričom príšery v priebehu filmu zabijú/zožerú veľa ľudí, ale my NIČ Z TOHO nevidíme (!). Maximálne počujeme zlovestné pazvuky netvorov ako z Jurského parku (a sem-tam v tme zahliadneme niektoré časti oblúd). To je vcelku zaujímavý, osviežujúci nápad (hoci v tomto konkrétnom prípade bol takýto šialený koncept zvolený proste len preto, že Gareth Edwards nemal prachy). A niekomu sa to bude páčiť. Budú argumentovať tým, že monštrá majú byť len kulisou pre romantickú melodrámu. To by som bral, lenže tá je totálne nezaujímavá (obaja herci sú v lepšom prípade akceptovateľní a vedú medzi sebou nudné dialógy). Ak chcel režisér nakrútiť romantiku, načo do toho vôbec strkal monštrá? A ak chcel príbeh o gigantických monštrách, nemal to robiť bez poriadneho rozpočtu (i keď faktom je, že sa práve vďaka Zakázanej zóne dostal do hľadáčika Hollywoodu a ten mu následne odklepol réžia podľa mňa parádnych záležitostí Godzilla a Star Wars: Rogue One). Viac v mojej recenzii na Recenzie.org: http://recenzie.org/agresivne-ufo/401-monsters-4o- ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

"Jestli vlastní i hotel, tak jsme v prdeli ! " Kedže mám rád romantické filmy a cez slzy šťastia som nevidel, aká strašná to bola peachovina, nemôžem inak, len za štyri! ( Zajtra čakám v pošte od jedného svojho vyznávača slová o tom, aký strašný gay som! A možno už aj dnes. ) Mimochodom, benzínka by bola dobrá základňa: cigy, pivo, porňáky... ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Trailer sľuboval najlepší monster film za veľmi dlhú dobu. Nad týmto veľkohubým vyhlásením nezostáva nič iné, len sa z chuti zasmiať. Veď okrem pár scénok v tme (to aby sa ušetrilo), kde aj tak divák vidí zväčša iba vlnenie chápadiel, som tu monštrá moc nevidel, teda ak nerátame tú srandovnú červenú blikajúcu chobotnicu, predtým pár záberov v TV a pár mršín. V tomto smere porovnávať film s Cloverfieldom je naozaj bláznovstvo, to sa ani nedá. A to po efektovej, atmosferickej aj obsahovej stránke, snímok s týmto nemá nič spoločné. V tomto prípade sme sa dočkali len nudnej a nič nehovoriacej road movie drámy v prostredí rodiaceho sa nového sveta bez ľudí (to je asi aj jediná vec čo dokázala zaujať). Ale čo naplat, keď samotné filmové spracovanie tejto apo/postapo myšlienky dýchalo lacným výpredajom z Kauflandu? Aj po dramatickej stránke je to len štandardná vecička. Bohémsky chlapík a rozmaznaná bohatá dcéruška sa spolu trmácajú do vysnívaného domova a počas prekonávania rôznych prekážok na konci zistia, že sú si súdení. Skrátka lacné a povrchné. Strata času. 35/100 ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Na příběh stačí tři věty: Mezi Mexikem a USA se na velikém území rozmohla nebezpečná forma mimozemského života. Mladý muž jede nedaleko od tohoto území vyzvednout dceru svého šéfa. Vlivem okolností jsou oba nuceni cestovat zamořeným územím. Akční monster scífko? Monsters jsou ve skutečnosti latentní romancí, která je decentně započatá na samém začátku, decentní zůstává po celou svou stopáž a v závěru se dočká rovněž decentního a překrásně elegantního upgradu. Oni jsou ti dva mírně statické a neoriginální figurky, ale jsou také bez problému uvěřitelní. Poněkud nedoceněný film doplatil v hodnoceních diváků možná na to, že se nestal další Válkou světů, Dnem nezávislosti či jinou trikovou megalománií o mimozemské invazi, ovšem tady pozor - tahle věc, která stála jen několik tisíc dolarů, má chvílemi přesvědčivější vizuál, než někteří jeho mnohonásobně dražší vrstevníci (a že těch triků a různých postapokalyptických panorámat není zase až tak málo). Nádhera. Edwards pojal celý nesložitý příběh formou jakési pseudodokumentární road movie, přičemž až na několik (strategicky zcela ignorovaných) logických nedostatků úspěšně buduje dojem, že by to takhle nějak vážně mohlo vypadat. Sugesce šlape na sto procent, v patřičných momentech pomáhá atmosférická hudba, monstra jsou působivá a v několika scénách film zdařile reflektuje odvěkou potřebu lidstva vytřískat cokoliv z čehokoliv. Těšily mě i různé detaily, třeba všude rozeseté cedule a plány s infikovanou zónou, reportáže v televizi a drobné komentáře civilistů, které skutečně znějí jako drobné komentáře civilistů a ne jako repliky bezvýznamných komparzistů. Pokud bych měl vybrat přívlastek nejlépe vystihující tenhle film, bylo by to vedle slov "sympatický" a "osobitý" zejména slovo "zajímavý". Gareth Edwards, který je podepsaný pod režií, scénářem, kamerou a vizuálními efekty, má obrovský potenciál. Snad neshoří v monstrózních Hollywoodských stodolách, kterým hodil lákavou vizitku. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Romeocas s Julií, chobotemzy šmírují." Překlad do pozemštiny: Romeo je Andrew, což je děsný vocas a neúspěšný sexuální loudil, Julie je Sam, celkem jedlá tatínkova holčička, která střídavě vrhá zasněné pohledy do kamery nebo vyčítavé na Andrewa. Ty první jí sluší, u druhých nevíme, jestli ji víc sere Andrewovo nešikovné sexuální harašení a nabídka umýt jí záda nebo fakt, že se na tak samozřejmou věc vůbec ptá, blbec, místo aby konal. Chobotemzy jsou otravné, přerostlé brokolice se světélkujícími chapadly, které výhružně vrčí na imigracechtivé Mexikánce, v řece prdí bublinky jako já ve vaně a sem tam sežerou nějakého komparzistu, pohříchu zcela mimo záběr kamery. KARANTENNÍ OKÉNKO: [][] Při pokusu o překonání gigantické zdi mezi USA a pařeništěm pro emzáky je nejtěžší: A) Nepoplést si strany! Odkud a kam se chci dostat a proč. B) Najít v nepřekonatelné zdi díru, ideálně o velikosti Pentagonu. C) Nepřerazit se o niekoľko desiatok tabúl "Infected Zone". D) Nepřerazit se při pokusech dostat se Sam do kalhotek. [][] Jen dva cudné pohledy na... MONSTRÓZNÍ zeď. Tvl, a nás málem lynčovali kvůli malinké zídce v Matiční. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (8)

  • Film byl natáčen na skutečných lokacích, často navíc bez předchozího povolení. Natáčelo se bez komparzu. (HellFire)
  • Bez scenára a z dlhej chvíle vznikli so zámerom "možno z toho niečo bude" aj niektoré zábery, v ktorých sa hlavní hrdinovia predierajú džungľou. Počas nakrúcania tejto scény zrazu začali nepríjemne škriekať opice (vrešťan čierny), čo hercov značne vystrašilo. Ich autentické reakcie boli použité vo filme. (Abiosis)
  • Natáčecí štáb čítal dva lidi, byly použity kamery běžně dostupné v obchodě a také zdarma použitelné editory videa a programy na speciální efekty. (HellFire)

Související novinky

Kdo natočí Ostrov lebek?

Kdo natočí Ostrov lebek?

17.09.2014

Přidělování monstrózních blockbusterů režisérům malých nezávislých filmů pokračuje. Gareth Edwards se po Monstrech dostal ke Godzille. Colina Trevorrowa po Vlastní zbraň podmínkou čekal Jurský svět.… (více)

Trochu tradiční, trochu jiná Godzilla

Trochu tradiční, trochu jiná Godzilla

10.02.2013

Natáčení má odstartovat už příští měsíc (s premiérou plánovanou na květen 2014), ale Frank Darabont prý ještě na poslední chvíli piluje dialogy. Tvůrce nejlepšího filmu všech dob (alespoň podle… (více)

Nová Godzilla bude „realistická“

Nová Godzilla bude „realistická“

19.09.2012

Studio Warner Bros. a produkční společnost Legendary Pictures plánují nový film o legendárním monstru už několik let. Až teď ale projekt konečně dostal zelenou a jeho premiéra je stanovena na 16.… (více)

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Reklama

Reklama