Reklama

Reklama

Monsters - Temný kontinent

  • Velká Británie Monsters: Dark Continent
Trailer 1

V tomto akcí nabitém pokračování, které se odehrává deset let po událostech úspěšného sci-fi Zakázaná zóna od režiséra Garetha Edwardse, se mimozemské příšery rozšiřují na Střední východ. Ve snaze snížit jejich počty byla do jedné nejmenované blízkovýchodní země umístěna americká armáda, která odtamtud pravidelně provádí kobercové bombardování pouště. Kromě velkého množství obřích mimozemských mrtvol má jejich počínání za následek také děsivé ztráty na životech obyčejných lidí. Armáda proto vede válku na dvou frontách - bojuje proti povstalcům vyzbrojeným pancéřovkami a improvizovanými výbušninami, ale i proti monstrům, která se prohánějí kolem pouště. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (62)

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Zatímco Edwardsovo úvodní kapitola sázela na nenucenost a atmosférické road divadlo, Dark Continent se zpočátku pokouší vydat mariňáckým směrem, který budoucí sérii posílá do filmových pekel. Jediné co se dá vyzdvihnout je syrovost a špína, která na vás vyskakuje z každého okénka. Jinak je to skrz na skrz podprůměrná nuda o partě zakomplexovaných jednodušších zmrdečcích, kterým po pár minutách filmu vážně nepřejete nic pěkného, natož abyste se s nimi mohli ztotožnit. Green se pokusil vsadit na úspěšnou notu Districtu a fatálně vyhořel. Dobře mu tak! ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Film, ačkoli se tváří pokračování filmu Monsters, je v první řadě psychologické válečné drama a teprve až poté velmi volné pokračování zmíněného filmu. Žánrově je to někde úplně jinde. Zatímco "jednička" byla civilní road-movie, "dvojka" se zaměřuje na skupinku vojáků čelících hrůzám války. Yeah, natahované to skutečně trochu je a zasloužilo by si to o půl hodiny zkrátit, ale rovněž si to ani zdaleka nezaslouží 39%. Režijně trochu nevýrazné a kamera je občas otravně roztřesená, ale herecké výkony jsou v pohodě, hudba je též v pohodě a CGI je rozhodně více než v pohodě! Emzáci tu jsou opět spíše jakousi kulisou, ta pravá monstra se totiž skrývají někde úplně jinde. Při sledování jsem si nemohl nevzpomenout na velice podobně podhodnocený Outpost 37. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jednička,ve které Edwards dokázal jak umí pracovat s atmosférou neznámého,se mi svého času dost líbila.Dvojka sice nese několik společných znaků (pomalý příběh,upozaděná titulní monstra,solidní triky),nicméně jinak je to čirá a neuvěřitelně natahovaná nuda,u které mi bylo úplně jedno co se dějě,komu se to děje a jak to dopadne.Obvykle nemám problém s tím abych dokoukal i slabší kousky,ale tady sem s tím bojoval dobře od poloviny filmu.Dvě hvězdy jsou za těch pár (opravdu jsou asi jen dvě) scén které za něco stály a ukázaly,že tenhle film mohl byt o něčem...bohužel je ale o ničem...40% ()

masekjc 

všechny recenze uživatele

Trošku postrádám smysl a cíl tohoto filmu. Nebýt těch málo mutantíků mohlo to být výborné drama o válečném konfliktu někde na středním východu. Takhle to na mě působí jako násilné a nesmyslné napojení na první díl, který těžil z nízkého rozpočtu a napínavé atmosféry tzn. byl úplně někde jinde. Kdyby dnešní doba nebyla plná válečných konfliktů a terorismu mělo by to u nezaujatého diváka nejspíš úspěch, takhle tj hodně velký přešlap... ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Nie je to vyslovene zlé, ale ako pokračovanie Edwardsovho Monsters mi to až tak nepripadá. Hodnotenie znižujem hlavne preto, že film je o niečom úplne inom ako mal byť. Monštrá sú v ústraní. Hlavnou témou je niečo iné, bohužiaľ nie až tak dobre spracované. Je vidno peniaze (vizuál, kamera, efekty), ktoré boli do projektu vložené, škoda že výsledok nie je adekvátny. Treba ale uznať, že keď už sa na plátno dostali monštrá, pôsobili veľmi dobre. Mínusom je pridlhá stopáž. Dve hodiny je priveľa. Dostať to do hodiny a pol, mohol film dostať lepšie známky. Škoda nevyužitého potenciálu prvého filmu. 45% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • V čase 6:42 filmu, při projíždění Detroitem ve svém Camaru, je otáčkoměr v pravém dolním rohu obrazovky na nule otáček. (Johnny.ARN)
  • Když seržant ke konci filmu ohrožuje rodinu, vojín ho zezadu střelí do pravé dolní části zad. Po několika výstřelech rána zmizí. (Johnny.ARN)
  • Délka jedné mise byla 12 týdnů a 10 dní oproti 13 týdnům a 3 dnům. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama