Reklama

Reklama

The Ledge

Trailer

Mladý zástupce ředitele hotelu Gavin (Charlie Hunnam) stojí na římse výškové budovy a chce skoncovat se svým životem. V tom se objeví detektiv Hollis (Terrence Howard) a snaží se ho zachránit. Zjistí, že to myslí opravdu vážně a že chce v poledne skočit. Jenže také detektivovi se nedávno zhroutil život, a tak se možná role obrátí a život se pokusí zachránit detektivovi právě Gavin. (virus10)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Prvně bych řekl, že jsem čekal naprosto něco jiného. Čekal jsem další thriller ala Phone Booth, což tenhle film není. The Ledge je hlavně romantické (a trošku i psychologické) drama s hodně ponurou atmosférou, aneb co dokáže náboženský fanatismus. Místy to bylo hodně napínavé, někdy zase trošičku zdlouhavé a občas zase příjemně a neprvoplánově erotické. Herecké výkony byly na standartní úrovni, zejména mě potěšila přítomnost Liv Tyler. I když se nejedná o nějak přelomový film, doporučuju. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Na první pohled zdlouhavá, nicméně velmi poutavá rozprava o morálních hodnotách ze všech úhlů pohledu. Náboženství, láska, homosexualita, nevěra, hřích, odpuštění se tady střetávají na hraně jedné římsy. Daleko více drama než-li thriller, ale i tak mi to, a to nebývá zvykem, tentokrát nevadilo. Příjemné herecké výkony všech zůčastněných, okořeněné skvělou puritánskou pusinkou Liv Tyler. Normálně by to byly 4*, ale mám pro ni slabost a tady nezklamala (kozy ven!!!)...plný počet. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MÁM ODVAHU ZEMŘÍT ZA TO, V CO VĚŘÍM, PROTOŽE ZNÁM SVOU CESTU.“ ... ,,MÁŠ ODVAHU ZEMŘÍT ZA TO, V CO VĚŘÍŠ?“....... /// Záchranná akce se Gavinovi trochu vymkla z rukou. (Co máš chlapče za problém?) To, že teď stojí na římse – je jen shoda náhod nebo má všechno svůj důvod? Možná za to může ta spousta ateistických myšlenek. Nebo láska. (Je i ona otázkou víry?) Je tím důvodem Bůh? Nebo je to v nás? V lidech? Filosofický mudrování podpořený skutky – tohle mám rád! Seriózní lidé (výborní Ch.Hunman a L.Tyler, mezi kterejma to ,,funguje“) a dialogy založený na vyšším IQ jejich postav. A co ten policajt? Život svými problémy neušetří nikoho! A lidé, kteří se cítí ztraceni, potřebují něčemu věřit. ,,Možná najdeš Boha.“ MOŽNÁ! (Uchylní dementi!) Jsou věci, za který Bůh nemůže. (A za který teda jo??) Fajnově se zamyslete. Už možná tohle stačí jako důvod pro zkouknutí tohodle filmu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Neustále myslím na to, jak nalézt v kostele manžela. 2.) Dokážu ocenit sexy mozky (i prsa L.Tyler). 3.) Nelíbí se mi, že jsem paroháč. Mám začít věřit? 4.) Nevím, co řekl Ježíš cizoložnici. 5.) Thx za titule ,,dezibook“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

petero 

všechny recenze uživatele

Liv Tyler po 15 rokoch od Stealing Beauty ukazuje na filmovom plátne svoje prednosti. Vo väčšine takýchto prípadov keď sa herečky sem tam obnažia pred kamerami, výsledok nestojí za veľa, z poslednej doby Stone s Millou Jovovich, no práve The Ledge ma zaujal a neprišiel mi tak samoúčelný. Naviac je dobre natočený a dobre zahraný. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Netradiční a až neholywoodské kriminální drama. The Ledge vás ihned v táhne do děje a pustí vás až na samotném konci kde na závěr budete koukat s otevřenou hubou. Snímek je celou stopáž napínavý, skvěle natočený a hlavně podpořený parádní hudbou a dokonalou Liv Tyler. Dobře zahrál taky Patrick Wilson což je pro mě obrovské překvapení. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se ve městě Baton Roug (Louisiana, USA). (BMW12)
  • Číslo 212 na dveřích apartmánu je odkaz na den narození Charlese Darwina (12. února), který byl pra-pradědečkem scénáristy a režiséra Matthewa Chapmana. (vojacekr)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2011 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama