Reklama

Reklama

The Ledge

Trailer

Mladý zástupce ředitele hotelu Gavin (Charlie Hunnam) stojí na římse výškové budovy a chce skoncovat se svým životem. V tom se objeví detektiv Hollis (Terrence Howard) a snaží se ho zachránit. Zjistí, že to myslí opravdu vážně a že chce v poledne skočit. Jenže také detektivovi se nedávno zhroutil život, a tak se možná role obrátí a život se pokusí zachránit detektivovi právě Gavin. (virus10)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

iamek 

všechny recenze uživatele

Netradiční a až neholywoodské kriminální drama. The Ledge vás ihned v táhne do děje a pustí vás až na samotném konci kde na závěr budete koukat s otevřenou hubou. Snímek je celou stopáž napínavý, skvěle natočený a hlavně podpořený parádní hudbou a dokonalou Liv Tyler. Dobře zahrál taky Patrick Wilson což je pro mě obrovské překvapení. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý sa formou drámy snaží rozoberať závažné filozofické otázky, počnúc vierou v Boha, homofóbiou až po neveru a smrť. S niečím som súhlasil, niečo mi pripadalo skôr ako klišé a s niektorými vecami som nesúhlasil. To ale nie je podstatné, pretože každý má na tieto citlivé témy svoj vlastný pohľad a filozofiu. Dôležitejšie bolo, že sa tieto otázky aspoň otvorili a snažili sa riešiť. Celkové vyústenie sa mi páčilo, krásna ukážka toho kam až môže zájsť fanatizmus. Nič sa nemá preháňať, ani otázka viery a treba rešpektovať názor a filozofiu aj druhých ľudí, nielen tú svoju. Film mi ponúkol veľa podnetov na premýšľanie a vyvolal zmes rôznych emócií. A to, že tam hrala Liv Tyler, to je čerešnička na torte, okrem iného svoju rolu zahrala perfektne. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Matthew Chapman si vydobyl jakýs takýs jméno coby scénárista několika snadno zapomenutelných kousků. Teď si vlastní scénář sám zrežíroval a světe, div se, nedopadlo to zle. Dialogová smršť má silné i slabší momenty, diváka se snaží omotat na téma nevěry, čistého ateismu i oddanosti náboženství, ve finále jsou ale střety zúčastněných zoufale sterilní. Rádoby cudná Liv Tyler ve své nejlepší roli za poslední léta, ostatní mi herecky rovněž sedli. Vedlejší linie policejního vyjednavače byla téměř zbytečná, emocionální rovina selhávala, závěrečné dilema na mě nedolehlo tak, jak bych si přál. Přesto mi tahle látka sedla, tuctové to nebylo, jen si to chtělo s tím, co Chapman sepsal na papír, na place a ve střižně víc pohrát. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Otvárať pivo zubami som v skutočnosti videl a nebol to príjemný pocit, čakal som kedy sa dotyčnému niečo stane. Vo filme je to niečo iné, ale nikdy by som nečakal, že takúto scénu dostane krehká žena ako je Liv Tyler. Napriek tomu svoju úlohu zvládla ako aj Charlie Hunnam, takže nedostatky pripisujem režisérovi a aj slabej sprievodnej hudbe. Najviac ma potešilo, že Gavin (Charlie Hunnam) stál stále pevne za svojím zdravým a reálnym názorom a nepodľahol kresťanskej filozofii. Celý film pôsobil na mňa dojmom nevydarených pretekov kanoistov, kde dvojica športovcov vynaložila veľkú snahu obsadiť najvyššie umiestnenie na stupni víťazov, ale bohužiaľ skončili na treťom mieste. Príčinou bolo ich nerovnomerné pádlovanie, pretože jeden z nich miestami zaostával a presne tak to bolo aj v tu, keď vo filme nastali aj slabšie momenty, ktoré ho pripravili o plný počet hviezdičiek. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Co je potřeba k natočení slušnýho dramatu? Pár dobrejch herců a střešní římsu. Charlie Hunnam je velkej sympaťák a Terrence Howard je fakt výbornej herec. Ačkoliv se drama projeví až ke konci, tak film svižně plyne a nenudí. V těžký životní situaci se rázem nachází hned čtveřice postav, ale jen jedna je převyšuje a celý to ovlivňuje, a to je právě Gavin v podání Charlieho Hunnama. Závěr mě dostal. Za posledních cca 15 minut 4 hvězdy. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se ve městě Baton Roug (Louisiana, USA). (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2011 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Číslo 212 na dveřích apartmánu je odkaz na den narození Charlese Darwina (12. února), který byl pra-pradědečkem scénáristy a režiséra Matthewa Chapmana. (vojacekr)

Reklama

Reklama