Reklama

Reklama

The Ledge

Trailer

Mladý zástupce ředitele hotelu Gavin (Charlie Hunnam) stojí na římse výškové budovy a chce skoncovat se svým životem. V tom se objeví detektiv Hollis (Terrence Howard) a snaží se ho zachránit. Zjistí, že to myslí opravdu vážně a že chce v poledne skočit. Jenže také detektivovi se nedávno zhroutil život, a tak se možná role obrátí a život se pokusí zachránit detektivovi právě Gavin. (virus10)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

THE LEDGE (ŘÍMSA) je dramatický příběh, v kterém osudová nevěra dostane nečekaný spád. Po filmařské stránce jde zcela o průměrný, místy podprůměrný film. Film, který nás však nutí k zamyšlení, co je v našem životě důležité, že ne vše je nutné soudit jen z jedné stránky. Cesta, kterou se vydáme, neovlivní jen nás samotné, ale všechny kolem. V tomhle ohledu je film krásným pojítkem s běžným životem, ukazuje zranitelnost touhy a nebezpečnou povahu posedlosti čímkoliv. Liv Tyler podává z dalších svých přirozených výkonů. Tuhle herečku dokážu obdivovat jak pro její krásu, tak právě i herecký talent. Její přirozenost se vtiskává do všeho, co dělá. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Největší zážitek jsem měl v prvních 10 minutách, jakmile se začal rozplétat ten děsně "zamotaný" "příběh", skoro jsem se podělal nudou. Hlavní milenecká dvojice se k sobě absolutně nehodila, nevěřil jsem jim ani tu pusu, natož milostné vzplanutí. Souboj fanatické víry a čistého ateismu byl sice zajímavý, ale názorové střety dvou protagonistů byly hrozně sterilní. Přitom potenciálu je v tomto tématu neuvěřitelně hodně. Liv a její hra na cudnou dívku, no možná před deseti lety. Minipříběh policajta naprosto zbytečný, spíše jen berlička pro primitivní scénář, který nedokázal předložit nic jiného než polotovar příběhu, který by se nedokázal udát ani na planetě Prdel. Nelogičnost v každém záběru, soused odhalí nevěru své manželky jen tím, že odhrne igelit a může čumět cizímu člověku do bytu? Samotný závěr naprosto směšný a nereálný. Vše působí nuceně a přitom jde o tak banální zápletku, o které se snad ani nevyplatí točit film. Aby 90% stopáže naplňoval k uzoufání nudný milostný trojúhelník, který kvalitou provedení odpovídá epizodce z Beverly Hills, tak to ne, díky. Ježiši ne, on měl jeden z nich vlastně zbraň ... v tom případě Merloce Place. 40% ()

Reklama

MonaSax 

všechny recenze uživatele

Věčné téma - nevěra a bůh. Zajímavé zpracování, které mně, ale celkem nudilo, čekala jsem víc a Liv Tyler byla divná, vypadalo to jako kdyby měla každou chvíli umřít. Její herecký výkon na mně opravdu nezapůsobil, musím se podívat i na nějaké další její novější role. Ke konci jsem byla i trochu dojata, bylo to hodně dramatické. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Zase jednou skvělá ukázka toho, jak náboženství (všimněte si, že nepíšu víra) vymývá mozky. Potyčky mezi hlavním hrdinou-ateistou a fanatickým manželem mě neskutečně bavily, jinak mě příběh zpočátku úplně nestrhnul, chvílemi nudil. Liv Tyler naprosto nebyla ve svojí kůži, role puťky jí podle mého názoru nesvědčí. Závěrečné vyvrcholení mě však naprosto vykolejilo a postaralo se o to, že o filmu budu přemýšlet ještě dlouho. Do těch sta procent mi ale chybí trochu rychlejší tempo v první polovině. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

1) Když už jdete k lékaři, zajděte si pro výsledky, 2) Nikdy nelezte za ženou psychicky narušeného fanatika. ~ Příliš mnoho keců o náboženské víře, příliš velká koncentrace zpracovaných mozečků, příliš moc jasné, o co jde, ačkoliv mě vyústění překvapilo. Tím to ale také mělo skončit, pokračování už bylo zbytečné a navíc. Kdo ví, jestli se tohle k nám vůbec dostane na DVD. Prostředek sestříhat a překopat konec. Vlastně kdyby to byl jiný film, mohlo to být podstatně lepší. ~ Normálně za **, za množství vážně míněných náboženských plků ale ne. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Číslo 212 na dveřích apartmánu je odkaz na den narození Charlese Darwina (12. února), který byl pra-pradědečkem scénáristy a režiséra Matthewa Chapmana. (vojacekr)
  • Natáčelo se ve městě Baton Roug (Louisiana, USA). (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2011 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama