Reklama

Reklama

The Ledge

Trailer

Mladý zástupce ředitele hotelu Gavin (Charlie Hunnam) stojí na římse výškové budovy a chce skoncovat se svým životem. V tom se objeví detektiv Hollis (Terrence Howard) a snaží se ho zachránit. Zjistí, že to myslí opravdu vážně a že chce v poledne skočit. Jenže také detektivovi se nedávno zhroutil život, a tak se možná role obrátí a život se pokusí zachránit detektivovi právě Gavin. (virus10)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Stane se jednoho dne, že dva mladí spolubydlící, z nichž je jeden gay, získají nové sousedy. Brzy však zjistí, že tito jsou silně věřící a s tím je mnohdy potíž, když jeden z nich boha zavrhl a druhý má rád klučiny. Naneštěstí se to ještě více zkomplikuje, když začne Gavin více poznávat svojí novou sousedku a city začnou pracovat na obou stranách. Moc pěkné komorní drama v podobném stylu jako Telefonní budka. Malinko odlišný scénář, ale vesměs se vše odehrává na malém prostoru. Ukázka náboženského fanatismu, problematiky partnerství a otázka, co je vše možno udělat pro lásku a jak se smířit s následky těchto činů. Velmi se mi to líbilo a nezbývá než vřele doporučit, anžto superlativy nevypoví sílu tohoto příběhu lépe, než příběh samotný. 90% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Liv Tyler po 15 rokoch od Stealing Beauty ukazuje na filmovom plátne svoje prednosti. Vo väčšine takýchto prípadov keď sa herečky sem tam obnažia pred kamerami, výsledok nestojí za veľa, z poslednej doby Stone s Millou Jovovich, no práve The Ledge ma zaujal a neprišiel mi tak samoúčelný. Naviac je dobre natočený a dobre zahraný. ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

Charlie Hunnamovi, pro mě takřka neznámému herci, to ve filmu moc sluší. Zamiluje se do vdané ženy (Liv Tyler), která žije s křesťanským fanatikem. K čemu mezi manželi dochází, je ve filmu uvedeno jen sporadický, ale zřejmě to není nic pěkného. Charlie Hunnam však náhle stojí na římse vysokého domu a chce skočit. Přesně až odbije dvanáctá. Podaří se policejnímu vyjednavači mu tento čin rozmluvit? Celkem zajímavý film protknutý zakázaným sexem a vášní. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z nejpůsobivějších "malých velkých filmů," jaké jsem v poslední době zhlédla. Skvělý scénář, zpracování a výborné výkony, zejména Charlie Hunnam byl parádní a nechápu tu spoustu kritických odezev na jeho výkon. Chemie mezi ním a Liv Tyler je elektrizující a tvoří hnací motor celého snímku. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

To byl ale divný film. Zejména mne utvrdil v přesvědčení, že Patricka Wilsona sestavil ze součástek někdo, kdo sice má vágní představu o tom, jak funguje lidské tělo a jeho mimika, ale doopravdy tomu nerozumí, takže výsledný produkt sice tak nějak vypadá jako člověk, ale když to pozorovatel vidí v pohybu, tak přece jenom cítí, že to doopravdy není člověk. Ale vážně, je to snad jediný herec, u kterého mám takový pocit konzistentně u každého filmu, kde se objeví. Je jedno, jestli je to superhrdinský film nebo pošahaný horor nebo něco realističtějšího, pořád vypadá, jako by měl veškerou kůži na těle potaženou tenkou vrstvou plastu a nebo jako by jeho obličej někdo v real-timu pořád fotoshopoval. Děsivý chlap. Jenomže takhle děsivý chlap sám o sobě k zážitku nestačí, scénář by se musel taky snažit. A v tomto směru se Matthew Chapman moc nepochlapil. I proto mě překvapilo, že film měl po světe prý úžasnou odezvu mezi bojovníky proti spojení církevní a světské moci. Nemohli by si atheisté vybrat talentovanějšího filmaře jako svého vyslance? ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se ve městě Baton Roug (Louisiana, USA). (BMW12)
  • Číslo 212 na dveřích apartmánu je odkaz na den narození Charlese Darwina (12. února), který byl pra-pradědečkem scénáristy a režiséra Matthewa Chapmana. (vojacekr)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2011 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama